به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اگرچه دومین تابستان با کرونا را تجربه میکنیم و زندگی در دوران کرونا هم قواعد و اصول خودش را دارد و رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله اجتماعی، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی این روزهای ما شده است و انتظار میرود با تمام تاکیدها، توصیهها شاهد کنترل این بیماری و کاهش تعداد مبتلایان و مرگ و میرهای ناشی از آن باشیم و هم اینکه شاهد کاهش آمار سفرها باشیم، اما متاسفانه این طور نیست و گاهی در این ایام شاهد مرگ هموطنانمان در آبها هستیم.
با رعایت اندکی اصول ایمنی و خود مراقبتی و همین طور پرهیز از سهل انگاری به راحتی میتوان جلوی این حوادث را گرفت تا خانوادههایی داغدار نشوند.
دکتر محمد جواد مرادیان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال ۳۳ مورد گزارش غرق شدگی به سامانه ۱۱۵ اورژانس استان گزارش شده است، گفت: از این تعداد شاهد مرگ ۱۳ نفر از هم استانیها بودهایم.
رئیس اورژانس استان فارس بیان کرد: از تعداد افرادی که دچار غرق شدگی شدند ۴ نفر به صورت سرپایی در محل حادثه درمان و ۱۶ نفر به مراکز درمانی فارس برای دریافت خدمات پزشکی اعزام شدند.
او افزود: هنگام شنا کردن یا بازی در آب عواملی مانند خستگی و ضعف، آشنا نبودن به محیط و آبهای عمیق، مهارت نداشتن در شنا، تشنج و توقف بیش از حد مجاز در زیر آب باعث میشود که فرد برای تنفس به راحتی به سطح آب نیاید و غرق شدگی اتفاق بیفتد.
مرادیان با بیان اینکه هنگام غرق شدگی فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس میشود و به طور غیرطبیعی برای نجات جان خود تقلا میکند، ادامه داد: نخستین و حیاتیترین کار برای نجات یک فرد در حال غرق، خارج کردن هر چه سریعتر او از آب است و سعی شود فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به او کمک کنید و به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.
رئیس اورژانس استان فارس، از مردم خواست تا همواره از شنا کردن در داخل استخرها، سدها و دیگر مکانهایی که بدون هرگونه حفاظ ایمنی و نجات غریق هستند، خودداری کرده و پس از فراگیری فن شنا تنها در مکانهای استاندارد شنا کنند تا هرگز شاهد چنین حوادث ناگواری در سطح جامعه نباشیم.
انتهای پیام/