به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، مریم بیدخام، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت: طرح یاریگران زندگی از جمله طرحهای تاثیرگذار برای خود مراقبتی دانشآموزان است که در ۵۰۰ مدرسه استان با هدف آموزش دانش آموزان و خانوادهها در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اثرات مثبت این طرح و بازتاب خوب آن انتظار میرود در تمامی مدارس استان اجرایی شود.
بیدخام با اشاره به محدودیتهایی که شیوع کرونا برای شهروندان و به ویژه کودکان و نوجوانان ایجاد کرده است، افزود: بحث سلامت روان در شرایط فعلی و دوران پساکرونا بسیار حائز اهمیت است، بنابراین باید با رویکرد سلامت روان برنامههای متنوعی در حوزه نشاط اجتماعی برای دانش آموزان تدارک دیده شود تا از اختلالات روانی پساکرونا جلوگیری شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین با بیان اینکه باید شاهد تقویت برنامههای فرهنگی در حوزه مقابله با اعتیاد در بین نوجوانان و جوانان باشیم، تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه سیار در راستای آموزش دانش آموزان با عوارض و پیامدهای مصرف مواد مخدر با هماهنگی پلیس مبارزه با مواد مخدر در آگاهی بخشی به دانش آموزان و خانواده آنها برای کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد مؤثر باشد.
بیدخام به ضرورت آموزش ۴۴ باور غلط در حوزه اعتیاد اشاره کرد و افزود: برخی از باورهای نادرست از جمله با یکبار مصرف مواد فرد معتاد نمیشود و یا با مصرف مواد مخدر افراد تناسب اندام خواهند داشت و دیگر باورهای غلط نیاز به باز تعریف اعتیاد و عوارض مخرب آن در بین خانوادهها دارد.
وی انجام پژوهشی برای سنجش بازخورد اولیه اجرای طرح یاریگران زندگی، بررسی چالشها و نقاط ضعف و قوت و میزان موفقیت طرح در نظام مدرسهای را ضروری برشمرد و اضافه کرد: ضروری است طرح یاریگران زندگی در هر شهرستان، بخش، حتی محله و مدرسه بومی سازی شود چرا که ارائه و اجرای یک طرح کلی نتیجه بخش نخواهد بود.
انتهای پیام/