مدیرکل میراث‌فرهنگی استان قزوین از انجام عملیات گمانه‌زنی باستان‌شناسی در محدوده شمال‌غربی میدان آزادی در پی اجرای طرح ساماندهی فضای سبز این خیابان خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، علیرضا خزائلی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: میدان آزادی به عنوان یکی از عناصر باقی‌مانده دوره‌صفوی از زمان پایتختی قزوین تا کنون حائز اهمیت بسیار بوده است و در حال‌حاضر نیز به عنوان مرکزی‌ترین میدان شهر به لحاظ هویتی و عملکردی نقش مهمی در بافت تاریخی ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: تا کنون هیچ پژوهش مستقلی در ارتباط با شناسایی و توالی آثار و دوره‌های فرهنگی در این بخش از بافت تاریخی شهر قزوین صورت نگرفته است و عملیات گمانه‌زنی باستان‌شناسی با هدف لایه‌نگاری و شناسایی نهشته‌های باستانی و بقایای احتمالی آثار معماری و تعیین دوره‌های فرهنگی این محدوده از بافت تاریخی شهر قزوین به اجرا درآمد.

خزائلی افزود: این عملیات به دنبال اجرای پروژه ساماندهی فضای سبز میدان آزادی توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری با ایجاد دو گمانه در ضلع شمال‌غربی این میدان انجام شد که در یکی از گمانه‌ها تعدادی تنبوشه سفالین (لوله‌های آبرسانی به مجموعه دولتخانه‌صفوی) به‌دست آمد و گمانه دیگر بدون شناسایی شواهد باستان‌شناختی به خاک بکر رسید.

میدان‌آزادی جزیی از مجموعه‌ی باغ و کاخ چهلستون است که در راستای گسترش محدوده‌ی شهری و احداث خیابان‌هایی برای گذر خودرو‌ها دگرگون شده است. این میدان در مرکزی‌ترین نقطه‌ی شهر قرارگرفته و ضلع‌غربی آن به خیابان امام‌خمینی و بازارسنتی قزوین منتهی می‌شود و کاروانسرای سعدالسطنه، اولین بنای در شُرُف ثبت جهانی استان، درفاصله‌ی پنج دقیقه‌ای از این میدان واقع‌شده و در ضلع جنوبی آن نیز کاخ‌‎چهلستون و موزه‌خوشنویسی قرار دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار