از سوی کمیته ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ وزارت بهداشت، فاصله زمانی قابل قبول بین تزریق دو دز واکسن کرونا تشریح شد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در حال حاضر بسیاری از واکسن‌های ایرانی و خارجی برای واکسیناسیون و کنترل پاندمی کووید ۱۹ مجوز مصرف گرفته اند. اکثر واکسن‌های کووید ۱۹ در دو دز تجویز می‌شوند و فاصله زمانی بین تزریق دو دز در بیشتر واکسن‌ها بین ۴-۳ هفته است، اما شواهد نشان می‌دهد که در برخی از واکسن‌ها مانند آسترازنکا، تأخیر در دز دوم تا ۱۲ هفته نیز موجب افزایش ایمنی بدن می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که اهمیت چندانی ندارد که دز دوم را چند روز دیرتر و یا زودتر دریافت کرد، اما تزریق آن بسیار مهم است، زیرا در دز اول آنتی ژن جدید به سیستم ایمنی بدن وارد و پاسخ ایمنی بدن آغاز می‌شود و در نهایت دز دوم باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود، به طوری که پاسخ آنتی بادی و همچنین پاسخ سلول T بسیار قوی ایجاد می‌کند که طولانی مدت ادامه می‌یابد.

با توجه به مواجهه با عرضه محدود واکسن‌ها و جمعیت مضطرب که منتظر نوبت دوم واکسیناسیون خود هستند سوال‌هایی در خصوص حداکثر فاصله بین دو دز واکسن و نگرانی تأخیر در تزریق دز دوم واکسن در کشور وجود دارد که پاسخ آن برای رفع ابهام مردم ضروری است.

هدف از این گزاره برگ، گزارش دقیق فاصله زمانی تزریق دوز‌های مختلف واکسن‌های کووید۱۹ و همچنین تاثیرات تأخیر در دز دوم بر پایه شواهد علمی مبتنی بر مطالعات معتبر و توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در جهت آگاهی بیشتر مردم است.

فاصله زمانى قابل قبول بین تزریق دو دوز واکسن کووید

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.