سید محمد مهدی طبائیان کارشناس مسئول زنبورعسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،گفت: تولید عسل کاملاً وابسته به شرایط جوی است و عواملی همانند بارندگی، گردو غبار، وزش باد گرم یا سرد سبب از بین رفتن گل گیاهان مرتعی و ناکامی در تولید عسل میشوند.
او افزود: امسال با توجه به مساعد نبودن شرایط تولید عسل، تاکنون به جز تولید جزئی زنبوردارانی که در مکان مناسبی قرار داشتند، شاهد تولیدی در این حوزه نبودهایم؛ اما با توجه به روند بهبود شرایط و در صورت مساعدبودن اوضاع میتوان به تولید عسل در ادامه سال، امیدوار بود.
کارشناس مسئول زنبورعسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان کرد: تلاش ما بر این است تا زنبوردارانی که فقط عسل تولید میکنند، بتوانند به تولید فرآوردههای جانبی زنبورعسل همانند ژل رویال، گرده، موم و بره موم نیز بپردازند تا هر سال با ضرر و زیان مواجه نشوند.
طبائیان با اشاره به مشکلات زنبورداران در سال گذشته و از بین رفتن بسیاری از کندوها، عنوان کرد: زنبورداران در سال گذشته با تلفات بسیاری همانند از بین رفتن کندوهایشان مواجه شدند و بیشتر کندوهای باقی مانده نیز ضعیف هستند.
او افزود: با وجود اینکه شرایط محیط در تولید عسل بسیار مؤثر است، باید با برنامه ریزی، نقدینگی برای زنبورداران در نظر گرفته شود تا بتوانند به موقع برای خرید شکر اقدام کنند و تا حدی مشکلاتشان برطرف شود.
کارشناس مسئول زنبورعسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به میزان تولید متغیر عسل طی سالهای مختلف، تشریح کرد: در زمان مهیا بودن شرایط به صورت میانگین، حدود ۱۲ کیلوگرم عسل در هر کندو تولید میشد، اما متأسفانه مساعد نبودن شرایط تولید عسل طی سالهای اخیر، سبب شد تولید عسل در هر کندو به حدود سه کیلوگرم کاهش یابد.
طبائیان با اشاره به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ زنبوردار فعال هستند، خاطرنشان کرد: شهرستانهایی که کندوی بیشتری داشته باشند به همان میزان نیز تولید بیشتری خواهند داشت که به ترتیب اولویت شهرستانهای نجفآباد، اصفهان، شهرضا، خمینیشهر و خوانسار تولید کننده عسل در استان اصفهان بودند.
انتهای پیام/ص