محمدی گفت: تاکنون حدود ۱۷ شرکت متقاضی تولید واکسن کرونا در داخل داریم که از این تعداد ۷ شرکت، تولیدشان به مراحل نهایی رسیده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد:  تاکنون حدود ۱۷ شرکت متقاضی تولید واکسن کرونا در داخل داریم که از این تعداد ۷ شرکت، تولیدشان به مراحل نهایی رسیده و وارد فاز مطالعات بالینی شده اند و در سه مدل فعالیت دارند؛ یکی مدل تولید داخل است که کاملا دانش بنیان هستند و تولید می کنند دیگری، در تولید قراردادی است مثل شرکت اکتوور، سیناژن و پاستور و یک مدل هم واردات است که ما از ۴ کشور، واردات را انجام داده ایم.

محمدی افزود: شرکت اکتور، یکی از شرکت‌هایی است که سالیان سال است در حوزه بایوتک، تولیدات واکسن خود را وارد بازار کرده و جزو شرکت‌هایی است که مورد تایید سازمان غذا و داروی ایران بوده و این کار را به صورت مشترک با روسیه انجام داده است، به صورتی که تکنولوژی از شرکت روسی است ولی تولید به صورت کامل در ایران صورت گرفته است.

در حوزه تولید واکسن سه مشکل اساسی داریم

محمدی ادامه داد: ما در حوزه تولید واکسن سه مشکل اساسی داریم، اول بحث تامین مواد اولیه، سپس تجهیزات تولید واکسن و پس از آن تامین ارز است.

او افزود: در مورد تامین مواد اولیه مشکلاتمان در حال مرتفع شدن است و خوشبختانه بعضی از شرکت‌های دانش بنیان، رزین مورد نیاز برای تامین واکسن، سرم جنین گاوی که یکی از محیط‌های کشت است و خود محیط کشت را تولید کرده اند، البته هنوز همه کارخانه جات تولید واکسن ما تاییدیه مصرف این مواد را نداده اند، ولی به هرحال این موارد خود خود یک امتیاز خوب است، چون یکی از معضلات بزرگ واکسن سازان در دنیا، تامین مواد اولیه است.

او گفت: خوشبختانه برای بخش زیادی از تجهیزات تولید واکسن کرونا، دو تولیدکننده داریم و در این حوزه، بی نیازیم.

اسپوتنیک، یکی از قوی‌ترین مدل‌های واکسن است

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: اسپوتنیک، یکی از قوی‌ترین مدل‌های واکسن است که تاکنون ساخته شده و اثرگذاری آن، همانطور که در مجله لنست هم چاپ شد، بیش از ۹۱ درصد بوده است. پلتفرم واکسن اسپوتنیک قابلیت تغییر دارد یعنی به راحتی می‌تواند جهش های جدید ویروس را پوشش دهد و مجددا واکسن کرونا را علیه آن جهش ها تولید کند که این یکی از مزیت‌های خوب و مهم این نوع واکسن کرونا است. زیرا در خصوص واکسن‌های غیرفعال، این فرایند زمان بر است، ولی برای واکسن‌هایی مانند اسپوتنیک این کار خیلی راحت‌تر است و دانشمندان می‌توانند خیلی سریع واریانت‌های جدید را خالص سازی کرده و کشت دهند و واکسن آن جهش سریع را استفاده کنند.

محمدی بیان کرد: اثرگذاری واکسن اسپوتنیک وی بسیار بالا بوده و پس از تزریق دز اول، یک ایمنی خیلی زیاد را ایجاد کرده  است.  در حال حاضر بحثی که خیلی مطرح است این است که ما به کمیته فنی واکسن کرونا پیشنهاد کردیم که، افرادی که یک بار به کرونا مبتلا شدند، به صورت تک دز واکسن کرونا را دریافت کنند. زیرا یک بار ویروس را گرفته اند و میزان ایمنی شان بالا رفته است.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: باید مطالعات بالینی انجام شود تا مشخص شود به طور مثال فردی که دز اول را سینوفارم و دز دوم را واکسن کرونای برکت دریافت کند، برایش مشکلی پیش می‌آید یا نه و باید اثر گذاری این مورد بررسی شود و مشخص شود که عوارضی برای فرد نداشته باشد تا بتوانیم اجازه ثبت بدهیم، ولی در حال حاضر نمیتوانیم اظهار نظر قطعی کنیم.

انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار