کارشناس بازار سرمایه گفت: اوراق تبعی از ریسک زیاد به همراه بازدهی مناسب و چشمگیر برخوردار هستند.

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه  در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با بازار تبعی سهام اظهار کرد: اوراق تبعی نوعی از اوراق اختیار فروش به مدل اروپایی است که به خریداران این امکان را می‌دهد تا دارایی پایه را که در حقیقت همان سهام در بازار بورس اوراق بهادار است، با در نظر گرفتن قیمت سهام هنگام عرضه اوراق بیمه کند.

او بیان کرد: این نوع اوراق از نوع اختیار فروش الگوی اروپایی هستند و در اصل بدین معنا است که در موعد سر رسید قابل اعمال می‌شوند. اوراق تبعی در بازار ثانویه توانایی معامله را ندارند و فقط در زمان عرضه شدنشان توسط ناشر، برای معامله مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.


بیشتر بخوانید


کارشناس بازار سرمایه افزود: اگر بر طبق قانون و مقررات موجود حتی در حالتی که درخواست اعمال اوراق تبعی را افراد به کارگزاری‌ بفرستند، در صورتی که نرخ روز سهام پایه در موعد سر رسید کمتر از قیمت اعمال آن باشد، اوراق سررسید شده افراد محسوب نخواهد شد.

او گفت: اوراق تبعی توانایی معامله مجدد را دارا نیستند، در نهایت هم سهام پایه‌ای که موضوعیت این اوراق را دارد تا زمان انتهایی معاملات، قابلیت معامله‌اش را از دست می‌دهد و بدون شک باید به این موضوع نیز توجه جدی کرد.

صفاری در پاسخ به این پرسش که، چه نهاد‌هایی این اوراق را عرضه می‌کنند؟، بیان کرد: عرضه کننده اوراق تبعی یا شرکت است که به نام ناشر هم شناخته می‌شود، یا سهام‌دار عمده، که هدف آن‌ها در اصل ایجاد یک ثبات نسبی و همین طور اطمینان برای سهام است.

او گفت: اوراق تبعی با اینکه از ریسک زیاد به همراه بازدهی مناسب و چشمگیر برخوردار است، برای سرمایه گذارانی که اهل حرکت‌های ریسکی در بازار هستند، خوب به نظر می‌آید.

کارشناس بازار سرمایه افزود: در ایران برای عرضه اوراق تبعی، ابتدا باید سهام پایه یا به عبارتی سهامی را که برای آن اختیار فروش تبعی انتشار می‌شود، در اختیار داشت. 

صفاری در خصوص بیمه سهام اظهار کرد: در واقع این همان اوراق تبعی است که توسط شرکت‌ها به فروش می‌رسد. این اوراق را شرکت منتشر می‌کند و متعهد می‌شود که تعداد معینی از سهام شرکت خود را با یک قیمت مشخص که در اصطلاح به آن قیمت اعمال می‌گویند در زمان مشخص از سهام‌داران بازار خریداری کند.

او بیان کرد: شرکت‌هایی که در اصل انتشار دهنده اوراقی از این دست هستند، پیش از فروش اوراق خود باید به منتشر کردن اطلاعیه عرضه برای اعلام عمومی فاکتور‌ها و خصیصه‌های آن اقدام کند. اوراق تبعی نیز این قابلیت را به صورت مجدد ندارد و فقط یکبار در موعد مقرر مورد معامله قرار می‌گیرند.

او افزود: در طرف دیگر خریدار هم این توانایی را ندارد که تعداد بیشتری از اوراق تبعی را به نسبت سهام پایه‌ای که خریده است، خریداری کند. چرا که، اوراق اختیار فروش دارای اعتبار در انتهای هر روز معاملاتی این توانایی را دارد که معادل دارایی سهام‌دار در سهم پایه باشد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص کارمزد بازار تبعی گفت: حداکثر مبلغ کارمزد براساس ارزش معامله هر قرارداد خرید و فروش به میزان ۰.۰۰۱۰۸ است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار