به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ذهن ما هر روز ۷۴ گیگابایت اطلاعات را پردازش میکند که معادل تماشای ۱۶ فیلم است؛ و شاید گاهی اینطور به نظر برسد که دیگر همه چیز را میدانیم، اما وقتش رسیده که این باور را دور بریزید، چون حقایق شگفت انگیز زیادی درباره زندگی و دنیایمان است که تا به حال حتی به گوش تان هم نخورده است.
۱- بیشتر استخوانهای ما در دستان مان قرار دارد
ما در مجموع ۲۰۶ استخوان داریم که یک چهارم آنها در دستان مان قرار دارد. در حقیقت ۵۴ استخوان. با این حال، پاهای ما تنها ۲ استخوان از دستان مان کمتر دارند. تعداد استخوانهای پا ۵۲ عدد است؛ بنابراین نیمی از اسکلت ما در دستها و پاهایمان جای گرفته است.
۲- زبان دارکوبها مانع از صدمه دیدن سرشان میشود
دارکوبها زمان زیادی را صرف سوراخ کردن درخت میکنند تا غذایی برای خود پیدا کنند، اما هرگز نه سردرد میگیرند نه صدمهای میبینند. علتش زبان این پرندهها است که دور جمجمه شان میپیچد. زبان آنها مثل یک فنر عمل میکند، یعنی ضربهها را تعدیل میکند و جلوی وارد شدن ضربه به سرشان را میگیرد.
۳- لوگوی آدیداس قبلاً برای شرکت دیگری بود
لوگوی سه خط معروف آدیداس در سال ۱۹۵۲ از یک شرکت تولید کفش فنلاندی به قیمتی در حدود ۲ هزار یورو خریداری شد. لوگوی این برند طی سالیان بارها تغییر کرد، اما سه خط آن همواره ثابت بوده است.
۴- یک ابر طوفانی میلیاردها کیلوگرم وزن دارد
ابرهایی که از بالای سر ما عبور میکنند به خاطر آن همه آبی که در خود دارند، از وزن بالایی برخوردارند. یک ابر معمولی نزدیک به ۵۰۰ هزار کیلوگرم وزن دارد. اما یک ابر طوفانی به جهت اندازه و آب درونش بسیار بزرگتر است و نزدیک به یک میلیون کیلوگرم وزن دارد. با این حساب چطور است که ابرها سقوط نمیکنند؟ هوای زیر ابرها آنها را معلق نگه میدارد.
۵- سمورهای آبی جیب دارند
سمورهای آبی پوست شل و آزادی زیر پاهای جلویی شان دارند که برای آنها یک به اصطلاح جیب میسازد و این حیوانات غذای خود را در آنجا نگه میدارند. سمورها بیشتر اوقات در آنجا سنگ هم نگه میدارند. از این سنگها برای شکستن صدفها استفاده میکنند.
۶- بیشه درختان صنوبر سنگین وزنترین جاندار دنیا است
جنگل صنوبر پاندو در یوتای آمریکا یک کلونی از درختان صنوبر است که با تکثیر کردن خود رشد کرده است. وزن آن به حدود ۶،۶۰۰ تن و وسعت آن به حدود ۴۳۷ هزار متر مربع میرسد. همین امر آن را به سنگین وزنترین جاندار شناخته شدهی دنیا بدل ساخته است. تصور میشود این کلونی نزدیک به چندین هزار سال قدمت داشته باشد.
۷- سن کوسهها میلیونها سال بیشتر از سن درختان است
درختان، به شکل امروزی شان، حدود ۳۶۰ میلیون سال قبل بر روی کره زمین پدیدار شدند. اما بررسیها در مورد کوسهها نشان داده آنها نزدیک به ۴۲۰ میلیون سال است که وجود دارند. این بدان معنی است که میان درختان و کوسهها احتمالاً یک اختلاف سنی ۶۰ میلیون ساله وجود دارد.
۸- نوزادان کشکک زانو ندارند
نوزادان به جای کشکک زانو چند تکه غضروف دارند. این ویژگی به آنها کمک میکند بدون آنکه اذیت شوند چهار دست و پا راه بروند و راحتتر خود را با راه رفتن وفق دهند. این غضروف به مرور تبدیل به کشکک شده و تا سن ۱۲ سال سالگی به یک استخوان کامل بدل میشود.
۹- شب پرهها زمانی که کرم حشره بودند را به خاطر میآورند
دانشمندان پی بردند شب پرهها میتوانند خاطرات و تجربیات خود در زمانی که کرم حشره بودند را به یاد بسپرند. این امر در دوران بزرگسالی آنها اثرگذار است. علت این اتفاق احتمالاً آن است که برخی قسمتهای مغز آنها طی فرآیند تبدیل شان از کرم حشره به شب پره، تغییری نمیکند.
۱۰- یک اختاپوس غول پیکر میتواند خودش را از یک سوراخ رد کند
اختاپوسها اسکلت ندارند و بیشتر بدن آنها از یک بافت نرم تشکیل شده است. این ویژگی به آنها اجازه میدهد تا به هر شکلی که ممکن باشد فرم بدن شان را تغییر و خود را کش دهند. به همین دلیل، حتی یک اختاپوس ۲۷۰ کیلوگرمی میتواند از حفرهای به باریکی یک چهارم اندازهی بدنش به راحتی رد شود.
۱۱- عربستان سعودی از استرالیا شتر و شن میخرد
حتماً عجیب به نظر میرسد، چون عربستان سعودی خود شن و شتر زیادی دارد. اما حقیقت آن است که همهی شترهای آنها اهلی هستند و آنها از استرالیا شتر وحشی میخرند تا از گوشت شان استفاده کنند. آنها یک نوع شن مخصوص هم از استرالیا میخرند که ویژگیهای منحصر به فردی دارند و از آن در کار ساخت و ساز استفاده میکنند.
۱۲- تنبلها بیشتر از دلفینها میتوانند نفس خود را نگه دارند
هم تنبلها هم دلفینها میتوانند با کند کردن روند هضم غذا و ضربان قلب شان نفس خود را نگه دارند. با این حال، تنبلها میتوانند تا ۴۰ دقیقه زیر آب بدون هوا دوام آورند. در حالی که دلفینها معمولاً حداکثر تنها ۱۵ دقیقه میتوانند دوام آورند.
۱۳- انجام بازی تتریس میتواند مانع از اختلال اضطراب پس از سانحه شود
تحقیقات نشان داده بازی تتریس میتواند به کاهش خاطرات منفی کمک کند. کسانی که پس از سوانح رانندگی این بازی را انجام میدانند یادآوریهای تروماتیک کمتری را تجربه میکردند. علاوه بر این، انجام روزانهی این بازی به مدت یک ساعت، به رشد تواناییهای شناختی کمک میکند.
۱۴- نبود پشم، گوسفندان را به جنگ و دعوا با یکدیگر وا میدارد
وقتی پشم گوسفندها را میزنند، آنها دیگر یکدیگر را نمیشناسند، چون ظاهر و بوی متفاوتی پیدا میکنند. به همین دلیل برای مسلط شدن بر یکدیگر شروع به جنگ و دعوا میکنند. البته این حیوانات حافظهی خوبی دارند و میتوانند چهرهها را سالها به خاطر بسپارند.
۱۵- دستگیرههای فلزی میتوانند خود به خود ضدعفونی شوند
دستگیرههای در برنجی و مسی به دلیل وجود یونهای فلزی مانع از رشد باکتریها میشوند. تنها تفاوت شان این است که برنج ظرف ۸ ساعت ضدعفونی میشود، اما مس در عرض ۴ ساعت. علتش آن است که برنج یک فلز ترکیبی و حاوی مس است و به زمان بیشتری برای اثر گذاری روی باکتریها نیاز دارد.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/