کارشناس مسائل آمریکا گفت: در ایران برخلاف آمریکا، پایبندی و عمل به توافقات با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند.

طاها اکرمی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مذاکرات وین، اظهار کرد: با توجه به مواضع و اظهارات اعلام شده از سوی طرفین برجامی؛ به خصوص طرف ایرانی، اروپایی، روس و با توجه به فشار‌های آژانس، قصدی جدی مبنی بر اتمام مذاکرات و حصول نتیجه ه­ای مقدماتی در دور هفتم مذاکرات وجود دارد، همچنین ظاهرا طرفین برجام (خصوصا ایران و آمریکا)، آخرین هماهنگی‌ها را با پایتخت‌های خود به منظور حضور در دور هفتم و تعیین تکلیف مفاد توافق، انجام می‌دهند.

یکی از طرفین برجام به جهت کسب نتیجه‌ای اولیه، باید از خواسته‌های خود کوتاه بیایند

وی افزود: با این حال، بعید به نظر می‌رسد این دور از مذاکرات، پایان خواسته‌های آمریکا و اروپا از ایران باشد و احتمالا خروجی این دور، صرفا کسب نتیجه‌ای مقدماتی برای انجام مذاکرات در سایر حوزه‌ها یا ترتیباتی از این دست باشد. به عبارت دقیق تر، آنچه شاهد آن خواهیم بود، نه یک توافق کامل و احیاء برجام، بلکه نتیجه‌ای مقدماتی است که زمینه ورود به مذاکرات آتی را باز خواهد گذاشت، اما تاکنون آمریکا از خواسته‌های اصلی خود کوتاه نیامده و دغدغه‌های اصلی ایران مبنی بر حذف همه تحریم‌ها به صورت یکباره و با قابلیت راستی آزمایی را نپذیرفته است، لذا ظاهرا باید یکی از طرفین (ایران یا آمریکا) از خواسته‌های خود به جهت کسب نتیجه‌ای اولیه کوتاه بیاید که امید است این کشور، ایران نباشد.

دولت جدید ایران بنا دارد از حقوق ایران دفاع کند/ در دولت آقای رئیسی شاهد افزایش سطح همکاری‌ها با روسیه و چین خواهیم بود

اکرمی با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید در کشورمان، تصریح کرد: طرفین برجام باید با دولت جدید ایران کار کنند و چاره دیگری ندارند. دولت جدید ایران نیز، بار‌ها اعلام کرده است که به برجام احترام خواهد گذاشت، لذا دولت جدید ایران به مذاکرات صورت گرفته تاکنون احترام گذاشته و بنا دارد تا از حقوق ایران دفاع کند؛ لذا همکاری در سطح برجام حفظ خواهد شد، اما پذیرش شروط و یا محدودیت‌های دیگر توسط دولت جدید، دور از ذهن خواهد بود، همچنین به نظر می‌رسد تا در دولت جدید، شاهد تلاش به منظور افزایش سطح همکاری‌ها با روسیه و چین خواهیم بود.

در ایران برخلاف آمریکا، پایبندی و عمل به توافقات با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند

کارشناس مسائل آمریکا درباره احتمال احیاء برجام در دولت روحانی، اظهار کرد: به طور کلی هرگونه توافقی با دولت فعلی ایران، توسط دولت بعدی نیز حفظ خواهد شد. ایران در این زمینه برخلاف آمریکایی هاست که پایبندی و عمل توافق‌ها با تغییر دولت‌ها تغییر کنند، اما باید توجه داشت که دولت فعلی ایران نباید توافقی را با طرفین برجام بدون هماهنگی با دولت پیروز انتخابات در ایران صورت دهد. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هم این را می‌دانند، اما از طرفی می‌دانند که توافق با دولت بعدی ایران احتمالا برایشان دشوارتر باشد. با این حال، به نظر می‌رسد تا پیش از روی کار آمدن دولت جدید در ایران، بیانیه‌ای مشترک و توافقی موقت صورت گیرد و جزئیات یا هرگونه ترتیبات بیشتر احتمالا به دولت جدید واگذار شود.

خوش بینی و اعتماد در روابط با غرب، جواب نداده است

وی افزود: در توافق‌های بین المللی، یادداشت افراد هیچ ارزش و اهمیت قانونی و بین المللی نداشته و الزام آور نیست. آمریکایی‌ها خصوصا آقای سالیوان و بلینکن بار‌ها اشاره کرده‌اند که مذاکرات باید با خوش بینی به جلو رود. این امر حداقل در رابطه با برجام نشان داده است که خوش بینی و اعتماد جواب نداده و روی کار آمدن شخصی مثل دونالد ترامپ و یا مایک پمپئو در آمریکا، می‌تواند پایانی دیگری بر برجام باشد، لذا برجام صرفا در صورتی برای ایران ارزش خواهد داشت تا در مجلس‌ها و کنگره طرفین برجام و خصوصا آمریکا تصویب شود. صرفا در این صورت است که واشنگتن و دولت‌های بعدی نیز به آن پایبند خواهند بود.

 لغو تحریم‌ها به صورت یکباره دور از ذهن است

اکرمی در رابطه با روند برداشته شدن تحریم‌های ایران توضیح داد: همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، آمریکایی‌ها بار‌ها اعلام کرده‌اند که همه تحریم‌ها را تعلیق نخواهند کرد، همچنین این تحریم‌ها به صورت مرحله‌ای و همزمان با اقدامات ایران تعلیق خواهند شد، لذا تحقق خواست ایران و لغو تحریم‌ها به صورت یکباره دور از ذهن بوده و ممکن به نظر نمی‌رسد.


بیشتر بخوانید


«سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیئت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین یکشنبه ۳۰ خرداد بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام گفت که دور ششم مذاکرات وین با برگزاری جلسه کمیسیون مشترک به کار خود پایان داد. در جلسه کمیسیون مشترک جمع بندی از مجموعه مذاکرات فشرده‌ای که در هفت، هشت روز گذشته صورت گرفت، انجام دادیم.

رئیس هیئت مذاکره کننده ایران در مذاکرات کمیسیون مشترک برجام گفت: همه هیئت‌ها اذعان داشتند پیشرفت نسبتا خوبی صورت گرفته و همه بر جدیت خود برای ادامه مسیر و رسیدن به یک توافق تأکید داشتند، ولی همه این را قبول دارند که برخی مسائل کلیدی وجود دارد که باید توسط مراجع تصمیم گیری در کشور‌ها مورد تصمیم گیری واقع شود.

عراقچی خاطرنشان کرد: پیشرفت ما این دور نسبتا خوب بوده از جهت اینکه متون به مقدار بسیار زیادی الان آماده است و آن مقداری هم که آماده نیست، حداقل یک وضعیت کاملا مشخصی دارد و تصویری را از اختلافات نشان می‌دهد و اینکه اختلافات در چه مرحله‌ای هستند و این به تصمیم گیران کمک می‌کند که تصمیم درست را اتخاذ کنند. مسیری زیادی را تا الان آماده‌ایم و به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی باقی‌مانده مسیر، همان‌طور که قبلا عرض کردم، مسیر ساده‌ای نخواهد بود. امیدوارم و فکر می‌کنم اگر طرف‌های مقابل ما بتوانند تصمیمات خودشان را بگیرند، ان‌شاءالله بتوانیم به توافقی برسیم که مورد خواست ما بوده و مطلوب ما خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
باران
۲۱:۱۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دیگه کافیه چشمداشت به کشورهای خارجی چه امریکا چ چین و روسیه

هوای جوانان کشور و داشته باشین این جوانان میتونن پیشرفت ایران و روز افزون کنند

این دوره جمعیت رده سنی ک در ایران زیاد است جوانان می باشند ک فرصت خوبیه حتی اکثر کارشناسان خارجی تو برنامه های تلویزیونی بهش اذعان میکنند و بعضی کشورها مثل آمریکا اینو یک فرصت طلایی میدونن
و برای تلف کردن این فرصت هم برنامه کوتاه مدت داشتند حتما ک تاحدی عملی کردند و 8 سال فرصت سوزی بدست دولت روحانی دادند
دولت جدید ! لطفا برای جلوگیری از برنامه بلند مدت غرب یک فکری اساسی بکنید و به همه جوانان ایرانی فرصت شکوفایی بدین حتی به رده جوانان معلول یعنی ایرانیان میتونند اگه شما مقامات ایرانی بها بدین

دیگه تکیه ب فروش نفت و مواد معدنی خام برای ایران چاره ساز نیس همه این مواد باید به ثروت های کلانی تبدیل بشن

بقول پدر ژننیک ایران " ایرانیان هوش سرشار دارند ولی پشتکار و مدوامت در تلاش ندارند اینم با عادت کردن میشه بدست اورد " والدین بچه های شون از کودکی پشتکار تربیت بدن
دیگه فرصتها نباید ازدست بدیم
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۰۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
چرامیگین تعلیق بگیدمتوقف یاSTOPمیشوند.پدربیامرزاگرمجوزتولیدهمه چیزحتی مواداولیه راداشتیم واسه چی مذاکره کردیم هدفش صادرات هست یاواردات؟مثلاهمه خودروهای خارجی رادرداخل کشورتولیدمیکنیم چراایرانخودروخودرودسته سوم اروپارامجوزتولیدش رامیگیردمیسازدخودش بی عرضه هست؟چراپرایدباقطعات چینی به ملت میفروشیم؟
Iran (Islamic Republic of)
رامین اسکندری
۱۲:۵۵ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دولت آقای رئیسی باید بدون گره زدن بهبود شرایط اسفبار امروزی به برجام، با تکیه بر توان داخلی کارها را به پیش ببرد.
Iran (Islamic Republic of)
رامین اسکندری
۱۲:۴۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
آمریکایی ها هیچ وقت قابل اعتماد نیستن
آخرین اخبار