استان فارس با وجود اینکه هیچ نقطه اتصالی به دریا یا آب‌های آزاد ندارد، اما همواره در رتبه‌های نخست غرق شدگی بوده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هر سال با شروع فصل گرما آب تنی و شنا کردن در رودخانه‌ها، دریاچه سد‌ها و دیگر اماکن غیر ایمن امری رایج است که گاه منجر به فوت افراد و غرق‌شدگی می‌شود. این پدیده خطرآفرین هر ساله از سوی مسئولان امر به صورت هشدار‌های جدی مطرح می‌شود، اما باز هم تکرار آن نشان از بی‌توجهی مردم دارد.

بالا بودن آمار این پدیده در استان‌های متصل به دریا شاید طبیعی‌ باشد، اما اینکه در استانی که هیچ نقطه اتصالی به دریا ندارد آمار غرق شدگی در رتبه‌های سوم و چهارم باشد عجیب و نیازمند اقدامات موثر فرهنگی و زیربنایی است.

استان فارس با وجود اینکه ارتباطی با دریا یا آب‌های آزاد ندارد، اما معمولا در رتبه‌ها نخست غرق شدگی بوده است. براساس آنچه پزشکی قانونی اعلام کرده این استان در سال ۹۸ پس از استان‌های خوزستان با ۱۵۱ مورد، استان مازندران با ۱۰۹ مورد و استان گیلان با ۱۰۸ مورد به لحاظ تعداد جان باختن پدیده غرق شدگی رتبه ۴ را داشته است.

براساس آمار پزشکی قانونی در سال ۹۸ تعداد جان‌باختگان ناشی از غرق شدگی در استان فارس ۹۴ نفر بوده که ۷۲ نفر مرد و ۲۲ نفر زن بوده‌اند این آمار در (سال گذشته۹۹ ) به ۹۲ نفر رسیده است یعنی ۲ نفر کمتر از سال پیش از آن، اما نکته مهم در این زمینه این است که رتبه استان فارس در سال ۹۹ به سوم رسیده است.

محمدجواد مرادیان، رئیس اورژانس استان فارس گفت: از ابتدای فروردین‌ماه امسال تاکنون ۲۷ مورد گزارش غرق شدگی به سامانه ۱۱۵ اورژانس استان گزارش شده است، گفت: متاسفانه از این تعداد شاهد مرگ ۱۲ نفر از هم استانی‌ها بوده‌ایم.

با شروع فصل تابستان قطعا این میزان افزایش پیدا می‌کند به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به راه‌اندازی پویش پیشگیری از غرق شدگی کرده است. در این راستا عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان توضیحاتی درباره این پویش ارائه کرده است.

همتی بی‌توجهی و دانش ناکافی نسبت به خطرات محیط‌های آبی را از مهم‌ترین علت‌های غرق شدگی دانست و گفت: غرق شدگی یکی از علت‌های شایع آسیب‌های غیرعمدی منجر به مرگ در کودکان نیز محسوب می‌شود.

به گفته او، با توجه به آغاز فصل تابستان و حضور مردم در تفرجگاه‌ها و استفاده از استخرها، پویش پیشگیری از غرق شدگی از اول تیرماه امسال در شبکه‌های بهداشت و درمان دانشگاه آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.

همتی هدف از اجرای این پویش را آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان نسبت به پیشگیری از غرق شدگی، آموزش همگانی درباره خطرات موجود در اماکن آبی مختلف و فرهنگ‌سازی استفاده صحیح و ایمن از اماکن آبی عنوان کرد.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اهداف این پویش جلب مشارکت سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط، به ویژه فرمانداری‌ها و نیروی انتظامی، هلال احمر، جهادکشاورزی، محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد، وزارت ورزش و جوانان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور و وزارت نیرو است.

با این اوصاف مردم باید همواره از شنا کردن در داخل استخرها، سد‌ها و دیگر مکان‌هایی که فاقد هرگونه حفاظ ایمنی و نجات غریق هستند، خودداری کرده و پس از فراگیری فن شنا تنها در مکان‌های استاندارد شنا کنند تا هرگز شاهد چنین حوادث ناگواری در سطح جامعه نباشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۵ تير ۱۴۰۰
اتفاقا دریا در فارس داریم ولی از بی ابی خشک شده
آخرین اخبار