تفسیر اجمالی آیه ۵۱ سوره نساء را در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِینَ أُوتُوا نَصِیبًا مِنَ الْکِتَابِ یُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَیَقُولُونَ لِلَّذِینَ کَفَرُوا هَٰؤُلَاءِ أَهْدَىٰ مِنَ الَّذِینَ آمَنُوا سَبِیلًا

ندیدی آنان که بهره‌ای از کتاب آسمانی داشتند (یعنی جهودان) چگونه به (بتان) جِبت و طاغوت می‌گروند و درباره کافران مشرک می‌گویند که راه آنان به صواب نزدیکتر از طریقه اهل ایمان است؟!

فایل صوتی تلاوت آیه ۵۱ سوره نساء

تفسیر آیه ۵۱ سوره نساء

پس از جنگ احد، جمعی از یهودیان به مکّه رفتند تا بر ضد مسلمانان، با مشرکان هم پیمان شوند و برای دلخوشی و اطمینان کفّار، در برابر بت‌های آنان سجده کردند و گفتند: بت پرستی شما از اسلام مسلمانان بهتر است.


بیشتر بخوانید


«جبت»، که به بت، ساحر و کاهن گفته می‌شود، یکبار در قرآن آمده، ولی کلمه‌ «طاغوت»، از ریشه‌ «طغیان»، هشت مرتبه آمده است. شاید مراد از جِبت و طاغوت، همان دو بتی باشد که یهودیان در برابر آن‌ها سجده کردند، و شاید مراد از جبت، بت باشد و مراد از طاغوت، بت پرستان و حامیان بت پرستی باشد.

پیام‌های آیه ۵۱ سوره نساء

۱-آگاهی ناقص از دین، زمینه انحراف است. «نَصِیباً مِنَ الْکِتابِ»

۲-دشمنان، برای مبارزه با اسلام حتّی از عقاید خود دست می‌کشند (سجده یهود بر بت، به خاطر خشنودی مشرکان و هماهنگی بر ضد مسلمانان). «یُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطّاغُوتِ»

۳-روح لجاجت وعناد، مسیر قضاوت را عوض می‌کند. «یُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطّاغُوتِ وَ یَقُولُونَ ... هؤُلاءِ أَهْدی»

انتهای پیام/

برچسب ها: تفسیر قرآن ، قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار