به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، میرباقری طراح ربات جراح ایرانی سینا، اظهار کرد: در نخستین عمل ربات جراحی از راه دور از یک حیوان که در بیمارستان امام خمینی بود، استفاده شد که طی عمل جراحی، جراح در بیمارستان سینا مستقر بود و از راه دور و توسط ربات سینا جراحی را انجام میداد.
برای انجام این عمل جراحی یک خط اینترنت پر سرعت توسط همکاران در مخابرات در اختیار ما قرار گرفت و جراحی توسط ربات سینا به خوبی انجام شد.
او ادامه داد: این ربات جراح در اروپا به ثبت رسیده و قابلیت ورود به بازارهای جهانی را دارد. کاهش هزینه نگهداری و تعمیر این دستگاه که حدود یک سوم هزینه تعمیر و نگهداری نمونه خارجی ربات است، از ویژگی های این ربات ایران ساخت محسوب میشود.
این فناور گفت: از لحاظ فناوری حس لامسه از راه دور به جراح منتقل می شود و امکان حرکت تیم جراحی و نشستن جراح در انجام عمل با ربات سینا پیش بینی شده تا خستگی جراح کم شود.
میر باقری بیان کرد: در حال حاضر سه بیمارستان مجهز به این ربات شده و به صورت آموزشی در سه مرکز درمانی و برای فاز حیوانی مورد استفاده قرار میگیرد. برای انجام جراحی های انسانی منتظر اعطای مجوز توسط وزارت بهداشت هستیم
انتهای پیام/