به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، احسان مصطفوی، مدیرکارآزمایی واکسن مشترک ایران و کوبا در گفتگو با شبکه سلامت اظهار کرد: کارآزمایی بالینی که انستیتوپاستور دنبال میکند بر اساس واکسن مشترک ایران و کوباست. در این روند ۸ شهر کشور، ۲۴ هزار داوطلب وارد فاز مطالعه شدند.
او با اشاره به اینکه در ۶ شهر ۲ دُز تزریق این واکسن صورت گرفته است، افزود: در استانهای یزد و زنجان علاوه بر دو دُز تزریق واکسن نیز تزریق سوم دُز یادآور را خواهیم داشت.
مصطفوی با اشاره به اینکه روز گذشته ۸ شهر مورد مطالعه ما، دُز دوم تزریق واکسن را به پایان رساندند، گفت: در بازه زمانی یکماهه در مورد دو شهر باقی مانده، دُز سوم تزریق خواهد شد. در مورد ۶ شهر دیگر نیز پیگیری داوطلبان را در بازه زمانی دو ماه و نیمه باید داشته باشیم تا اثربخشی واکسن را مورد سنجش قرار دهیم.
مدیرکارآزمایی واکسن مشترک ایران و کوبا تصریح کرد: تاکنون عوارضی از تزریق این واکسن گزارش نشده است. هر واکسنی که وارد بازار میشود عوارض گذرایی دارد اما عوارض واکسن ما خفیف بوده است. باید بگویم که واکسن مشترک ایران و کوبا بی خطر است؛ شایعترین عوارض گزارش شده، دردِ محل تزریق بوده است.
مصطفوی ادامه داد: دُز سوم یادآور اثربخشی واکسن را بیشتر میکند. شاید در مورد همه واکسنهای کرونا تزریق یادآور، یک یا دو بار در سال را داشته باشیم.
او با تاکید بر اینکه برای واکسن چارچوبی تعریف شده است، گفت: در فاز سوم تزریق واکسن، اثربخشی و بی خطر بودن مورد بررسی قرار میگیرد. گذر زمان بسیاری از مسائل را در خصوص ایمنی زایی واکسن مشخص میکند.
مدیرکارآزمایی واکسن مشترک ایران و کوبا ادامه داد: اثربخشی و بی خطر بودن واکسن برای سازمان غذا و دارو باید به اثبات برسد تا اجازه واکسیناسیون عمومی صادر شود. در مورد این واکسن نیز همین انتظار را داریم، وقتی بیخطر بودن و اثربخشی واکسن مورد تایید قرار گرفت در سبد واکسیناسیون عمومی قرار میگیرد.
مصطفوی یادآوری کرد: زیرساختهای تولید واکسن آغاز شده و به محض دریافت مجوز به بازار ورود پیدا خواهد کرد. آماده ایم واکسن را در کنار سایر واکسن ها در سبد واکسیناسیون کشور قرار دهیم.
انتهای پیام/