نایب رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: استراتژی توسعه اقتصادی باید با الگو برداری از کشورهای موفق در توسعه صنعتی تدوین شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، احمد اثنی عشری نایب رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: به نظر بنده دولت دوازدهم تا آنجا که توانست برای اقتصاد کشور کوشش کرده است، اما فشار‌های بین‌المللی و تحریم‌ها دولت را در بخش اقتصاد ناکام گذاشت.

او افزود: بخش عمده‌ای از گلایه‌هایی که به دولت قبلی می‌شود به دلیل خروج ترامپ از برجام بود؛ مشکلی که ترامپ برای کشور ایجاد کرد به گردن دولت دوازدهم افتاد و دولت نتوانست برنامه‌های اقتصادی خود را آنطور که باید به اجرا بگذارد. هرچند این نکته نیز حائز اهمیت است که دولت قبلی کابینه اقتصادی قوی نیز نداشت.


بیشتر بخوانید


نایب رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ادامه داد: باید استراتژی توسعه اقتصادی کشور توسط افرادی که در این زمینه توانمندی دارند با الگو برداری از کشور‌های موفق در توسعه صنعتی تدوین شود.

اثنی عشری بیان کرد: باید فضای رقابتی در بخش تولید در کشور فراهم شود که متاسفانه درحال حاضر شاهد این مورد نیستیم. دولت قبلی بخشی از فعالیت‌ها را خود بنگاه‌داری می‌کرد که بخش خصوصی نمی‌توانست به راحتی با آن‌ها رقابت کند باید در این زمینه رفع تبعیض انجام شود.

او در مورد موانع کسب و کار و انتظارات بخش خصوصی از دولت جدید تصریح کرد: بعضی از قوانین برای تولید و کارآفرینی از جمله تامین اجتماعی، بعضی از قوانین مالیات و محیط زیستی باعث اختلال در تولید و فعالیت تولید کننده هستند که این قوانین باید اصلاح شوند.

نایب‌رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی تاکید کرد: دولت‌های متعددی که در ۴۰ سال گذشته روی کار آمدند همواره قول اصلاح این قوانین را داده بودند، اما هیچگاه شرایط در این زمینه به نفع تولید رقم نخورده است. همچنین فضا برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی فضای مناسبی نبوده و تنگ نظری‌ها در داخل کشور موجبات ورود این سرمایه‌هارا فراهم نکرده است. ورود این سرمایه‌ها به داخل کشور موجب رونق تولید خواهد شد.

اثنی عشری اظهار کرد: مداخله دولت در بانک مرکزی نباید وجود داشته باشد؛ انتشار پول و چاپ پول بدون پشتوانه و دامن زدن به رشد نقدینگی و تورم مردم را با مشکلات زیادی رو به‌رو کرده است، دولت باید اجازه دهد که بانک مرکزی مسیر فعالیت خود را دنبال کرده و استقلال خود را داشته باشد.

او افزود: یکی از معضلات بزرگ نظام تولید مربوط به بخش تامین اجتماعی است. نظام توزیع و قیمت‌گذاری نیز از جمله بخش‌هایی است که به آن باید پرداخته شود. همچنین به یارانه‌های بخش صنعت و واردات تکنولوژی نیز باید توجه شود؛ زیرا در حال حاضر استهلاک سرمایه‌گذاری در بخش تکنولوژی بیش از ورود سرمایه شده است و روز به روز دارایی‌ها و ارزش تکنولوژی شرکت‌ها کاهش یافته و شرکت‌ها قادر به جایگزین کردن تکنولوژی‌های جدید نیستند و متاسفانه با تکنولوژی ضعیف نمی‌توانیم با دنیا رقابت کنیم.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.