یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره علائم ابتلا به کرونا و زمان انجام مداخلات پزشکی برای بیماران توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داوود یادگاری نیا متخصص بیماری‌های عفونی، اظهار کرد: برخی علائم در مبتلایان به کرونا می‌تواند تا مدت‌ها ماندگار باشد البته بسته به شدت بیماری، نوع علائم متفاوت است.

یادگاری نیا افزود: زمانی که با پاندمی کرونا مواجه هستیم طبیعتا هر علامتی مانند درد بدن، کوفتگی، ضعف و بی حالی به دلیل ماهیت اپیدمیولوژی بر نوع تشخیص اثر می‌گذارد، در حالی که بسیاری از بیماری‌ها نظیر آنفلوانزا شباهت زیادی به علائم بالینی کووید ۱۹ دارند.

او  تهوع، استفراغ، گرفتگی، آبریزش بینی، سرفه، کوفتگی بدن، بی حالی، ضعف و بی اشتهایی را از جمله علائم کرونا دانست و عنوان کرد: با رعایت مسائل پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، دستکش، شستشوی مکرر دست‌ها و فاصله گذاری فیزیکی می‌توان از بیماری پیشگیری کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در یک کرونای ساده ممکن است ۱۰ درصد بیماران تا ۲۱ روز دارای علامت باشند، در افرادی که کرونا دارند و در بیمارستان بستری می‌شوند نیز پس از ترخیص ممکن است بیمار تا چند ماه علائم غیر اختصاصی کرونا را داشته باشد.

یادگاری نیا بیان کرد: برخی از بهبود یافتگان کرونا پس از ترخیص از بیمارستان ممکن است بی علامت باشند، در صورتی که تعداد زیادی از این افراد حتی پس از ترخیص و یا تا مدت‌ها دچار علائمی نظیر بی اشتهایی، ضعف مفاصل، مشکلات روحی و یا تنگی نفس نیز هستند.

او  تاکید کرد: اگر علائم و نشانه‌های بیماری‌های دیگری پس از بهبودی از کووید ۱۹ ادامه دار و یا علامت‌های دیگری هم اضافه شد باید مداخلات درمانی انجام شود.

یادگاری نیا ادامه داد: بسیاری از ارگان‌های بدن در جریان ابتلا به کرونا درگیر می‌شوند و در کنار همه این ارگان ها، سیستم ایمنی و حتی روان بیماران نیز متحمل آسیب می‌شود، شرایط برای درصد کمی از افراد مبتلا که ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها برخی علائم را با خود همراه داشته باشند، کلافه کننده خواهد بود و عملکرد زندگی شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او  تصریح کرد: باید به این نکته توجه کرد که حتی مبتلایانی که در بیمارستان بستری نشدند و افرادی که در فاز حاد بیماری نیازی به کمک گرفتن از پزشک پیدا نکردند هم ممکن است دچار طولانی شدن همان علائم خفیف یا بعضا پیدایش علائم جدید در طی هفته‌های بعد شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: افرادی که در آی‌سی‌یو بستری هستند شانس علائم سندروم بعد از کرونا را به مراتب بیشتر دارند و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت و سرطان دارند به مراتب شانس ادامه پیدا کردن علائم در آن‌ها بیشتر است، کووید ۱۹ همه سیستم بدن را درگیر می‌کند و فرد ممکن است به همه انواع علائم بیماری دچار شود، اما شایع‌ترین علائم آن مربوط به خستگی و تنگی نفس است.

او  افزود: نباید اینگونه تصور شود که با تزریق واکسن دیگر نیازی به استفاده از ماسک و یا رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نیست این در حالی است که باید همچنان از ماسک استفاده کرده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد تا بتوانیم مانع پیشروی بیماری در جامعه شویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار