بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت دور دوم شیوع بیماری ابولا در گینه مهار شده و به طور کامل پایان یافته است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  مدیکال اکسپرس، سازمان جهانی بهداشت به طور رسمی پایان شیوع دوم ابولا در گینه را اعلام کرد که در فوریه آغاز و جان ۱۲ نفر را گرفت.

طبق آمار اعلامی سازمان جهانی بهداشت، ۱۶ مورد ابتلا در دور دوم شیوع ابولا در گینه تایید شده است که از میان آن‌ها ۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این ویروس در دور اول همه‌گیری که در سال ۲۰۱۳ رخ داد، بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر را در گینه، لیبریا و سیرالئون به کام مرگ برد.

آلفرد کی زربو، مقام رسمی WHO در مراسمی در جنوب شرقی منطقه نزهرکوره که شاهد ظهور این بیماری از اواخر ژانویه بود، گفت: من افتخار اعلام کردن پایان ابولا در گینه را دارم.

بر اساس قوانین بین‌المللی گینه باید قبل از اعلام پایان شیوع بیماری، ۴۲ روز صبر کند یعنی دو برابر دوره کمون ویروس بدون مورد جدید.

یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت به خبرگزاری فرانسه گفت این انتظار در روز جمعه، هفته‌ها پس از اعلام آخرین فرد در ۸ مه، پایان یافت؛ رمی لاما، وزیر بهداشت گینه نیز پایان ابولا را اعلام کرد.

در طی شیوع دهه گذشته عدم تمایل و خصومت آشکار نسبت به اقدامات کنترل عفونت ضد ابولا باعث شد تا برخی از مردم جنوب شرقی جنگلی گینه به کارمندان دولت حمله کرده و حتی آن‌ها را بکشند.

تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای گفت: مشارکت جامعه، اقدامات موثر بهداشت عمومی و استفاده عادلانه از واکسن این بار عامل اصلی غلبه بر ابولا بوده است.

نهاد سازمان ملل متحد گفت حدود ۲۴ هزار دوز واکسن به گینه تحویل داده که با استفاده از آن‌ها ۱۱ هزار نفر در معرض خطر از جمله بیش از ۲۸۰۰ تن از کادر درمان واکسینه شده‌اند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) در بیانیه‌ای اعلام کرد تعیین توالی ژنتیکی ارتباط بین شیوع قبلی و آخرین اپیدمی را نشان می‌دهد.

CDC با تاکید بر ضرورت برنامه‌های قوی و مداوم برای بازماندگان و همچنین تحقیقات بیشتر گفت: شیوع امسال می‌تواند ناشی از عفونت مداوم در یک بازمانده از زمان شیوع در آفریقای غربی باشد.

ابولا باعث تب شدید و در بدترین حالت خونریزی غیرقابل مهار  شده و از طریق تماس نزدیک با مایعات بدن منتقل می‌شود و افرادی که با بیماران زندگی کرده یا از آ‌ن‌ها مراقبت می‌کنند، بیشتر در معرض خطر هستند.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار