به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،بهزادیان کارشناس مسئول حیات وحش در یکی از مناطق حفاظت شده استان آذربایجان شرقی موفق به شناسایی و حلقه گذاری جوجههای پرنده شکاری طرلان شد، این کارشناس پس از رویت جوجه طرلانها و حلقه گذاری آنها، عملیات بیومتری این جوجههای ۱۵ روزه را نیز انجام داد و به لانه بازگرداند.
حلقهگذاری پرندگان، متداولترین و رایجترین شیوه شناخت وضعیت و تعیین مسیر مهاجرت پرندگان است. در این شیوه پرندگان زنده گیری و حلقههای فلزی یا پلاستیکی خاص هر گونه، با شماره و سریال مشخص به یکی از پاها و یا بال پرنده وصل و مجددا پرنده در طبیعت رهاسازی میشود. پس از آن منتظر میمانند تا پرنده حلقهگذاری شده در نقطهای دیگر از ایران یا جهان، زندهگیری شده و یا لاشهاش (شکار شده یا در طبیعت مرده) اختیار پرنده شناسان و کارشناسان محیط زیست قرار گیرد. اعلام شماره پلاک، مکان و تاریخ صید پرنده برای پرنده شناسان اهمیت زیادی داردو اطلاعاتی از فصل و مسیر مهاجرت، طول عمر، رفتار پرنده و ... را در اختیار کارشناسان قرار میدهد.
طرلان بزرگترین پرنده از خانواده قرقیهاست که ارزش اکولوژی بسیار بالایی در طبیعت داردو این پرنده دارای دو جمعیت بومی و مهاجر در ایران است، طرلان با داشتن دمی بسیار بلند، بالهای کوتاه گرد و پهن و ایرودینامیک خاص، دارای پرواز و استارت بسیار سریع درشکار، قدرت مانور دادن و چرخشهای بسیار سریع با زاویه زیاد در بین درختان و بوتههاست.
انتهای پیام/ک