به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ملانوری استاندار خراسان جنوبی در نشست معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه وقف، اقدامی زیربنایی در راستای رفع نیازهای جامعه است گفت: یکی از موضوعات بسیار مهمی که اسلام در کنار خمس، زکات و قرض الحسنه دیده، وقف است که کارکردهای زیادی در جامعه دارد.
وی افزود: در سالهای گذشته با تلاش ارزنده مروجین وقف، این فرهنگ به خوبی جا افتاده و نیات موقوفات با توجه به نیازهای جامعه وقت، انجام شده است.
ملانوری درخصوص عمدهترین موقوفات موجود گفت: اغلب موقوفات کشور در سه زمینه در زمینه مراسم مذهبی، آموزش و بهداشت و درمان وقف شده اند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در سالهای اخیر و با توجه به تغییر نیازهای جامعه، نیات موقوفات نیز دستخوش تحول شد و به موضوعاتی همچون کتابخانه، آب و مجتمعهای فرهنگی تغییر جهت داد.
وی به لزوم توجه ویژه به فرهنگ سازی درخصوص اهمیت وقف در جامعه اشاره کرد و گفت: آن جایی که مروجین در زمینه اهمیت وقف و تأثیر آن در جامعه اقدامات مؤثری داشته اند، این مهم در بین مردم جا افتاده و همه درخصوص ثمرات وقف متقاعد شده اند.
به گفته ملانوری؛ آن چه در قالب وقف صورت میگیرد، برای همیشه ماندگار است و از بین نمیرود.
استاندار ادامه داد: دو نکته بسیار مهم در باب ماندگاری و ترویج وقف در جامعه، آموزش و فرهنگ سازی میباشد که در دورههایی کمرنگ شده است.
ملانوری تصریح نمود: فرهنگ سازی، کار اوقاف به تنهایی نیست و به جهت اهمیت موضوع، همه حوزهها باید به این مسئله ورود کنند.
وی به دو خصیصه تدین و خیراندیشی مردم استان اشاره کرد و تصریح کرد: در جریان کرونا، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان کمکهای مؤمنانه در سطح استان جمع آوری شده که بخش عمدهای از آن ها، کمکهای فردی مردم بوده و نشان میدهد که مردم نیازهای جامعه را میفهمند و برای رفع آنها کمک میکنند.
به گفته استاندار ؛ چنانچه فرهنگ سازی درست صورت گیرد، این کمکها به جهت وقف اموال و املاک سمت و سو داده میشود.
وی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به اجرای نیات واقفین، اظهار کرد: مباحثی همچون رسیدگی به وقف و اجرای نیات واقفین اگر مورد بی توجهی قرار گیرند، سرخوردگی در جامعه را به همراه دارند و باعث کمرنگ شدن جاذبه وقف میشوند.
ملانوری تأکید نمود: برای وقف این زمینه و شرایط مهیاست که خود را پوشش بدهد، لذا امکان رسیدگی به موقوفه به راحتی فراهم است.
استاندار اظهار کرد: بر اساس احکام موجود، بخشی از نیت هر موقوفه، باید برای توسعه و احیای خود هزینه شود.
او با اشاره به این که وقف همواره به کمک نظام و حکومت آمده، گفت: واقفین، انسانهایی دوراندیش و آینده نگر بوده اند و با دقت کافی با نیت خیرخواهانه خود، حرکتهای رو به رشدی را در جامعه انجام داده اند.
ملانوری به نمونههایی از موقوفات کشور اشاره کرد و تصریح کرد: موقوفاتی داریم که بیش از ۶۰ سال پیش وقف شده اند، اما نیات آنها همچنان کاربرد دارد و متناسب با نیازهای روز جامعه هزینه میشود.
استاندار با اعلام آمادگی استان برای همراهی با اوقاف در راستای فرهنگ سازی، رفع مشکلات موجود و برگرداندن موقوفات، گفت: توقع ما این است که درآمد موقوفات در راستای نیات واقف هزینه شود تا به حل مشکلات استان نیز کمک کند.
حجه الاسلام و المسلمین نوری زاده،معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز اوقاف و امور خیریه را از سازمانهای اثرگذار در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی اثرگذار معرفی کرد.
وی اصلیترین تکالیف این نهاد برانگیخته از اعتقادات دینی را افزایش منابع موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفین عنوان کرد و گفت: مهمترین وظیفه ما حفظ این سرمایه و جلب اعتماد مردم است.
حجه الاسلام و المسلمین نوری زاده با اشاره به این که در سطح کشور ۲۰۵ هزار موقوفه و یک و نیم میلیون رقبه شناسایی شده، گفت: اغلب نیات موقوفات فرهنگی اعتقادی میباشند.
به گفته وی؛ سازمان اوقاف و امور خیریه برای فرهنگ سازی، شبکه سازی، توانمندسازی نیروها و استفاده از ظرفیتهای هر استان برنامه ریزی کرده است.
این جلسه که با حضور حجه الاسلام بخشی پور مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همراه بود وی به این نکته نیز اشاره شد که؛ در خراسان جنوبی حدود ۱۰ هزار موقوفه و ۲۲ هزار رقبه داریم که در قالب بیش از ۱۴ هزار نیت وقف شده اند که از این تعداد بیش از ۲ هزار مورد اجتماعی و ۱۲ هزار مورد هم با نیت اعتقادی میباشند.
انتهای پیام / ط آ