به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی روز دوشنبه در آیین اولیه کلنگ زنی این پروژه که با حضور معاون سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و استاندار خراسان شمالی انجام شد گفت : این طرح در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در دست اجرا قرار گرفت که ۹ هزار از این اراضی اجرا طرح از املاک موقوفه امامزاده، ۱۳ هکتار مربوط به شهرداری و ۱۰ هکتار نیز املاک و اراضی خصوصی تامین شده است.
حجت الاسلام عظیم آسوده افزود : در این اراضی ۲۶ هزار متر مربع برای فضای مذهبی، ۴۶ هزار متر مربع فضای فرهنگی و آموزشی شامل حوزه علمیه و فضای فرهنگی گلزار صالحین، صحن چندمنظوره و نمایشگاه، ۱۰۷ هزار متر مربع فضای خدماتی شامل زائرسرا، پل توریستی، آلاچیق، ۵ هزار مترمربع پارکینگ، ۸۴ هزار متر مربع تجاری شامل بازارچه، هایپرمارکت، رستوران و راسته هنرمندان ایجاد میشود.
او اضافه کرد: همچنین در این طرح، ۲ هزار متر مربع برای واحدهای بهداشتی و درمانی، ۳ هزار و ۷۰۰ متر برای ساماندهی قبور شهدا، ۱۰ هزار متر مربع مجموعه تخصصی و ورزشی بانوان در این طرح پیش بینی شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح علاوه بر حفظ حرمت امامزاده سید عباس (ع)، فضایی برای تامین نیاز گردشگری استان طراحی شده است به طوری که تمام کاربریهای مورد نیاز مسافران و زائران در این طرح لحاظ شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: طرحهای زیادی در این منطقه اجرا شد، ولی این مجموعه به لحاظ فرهنگی، تاریخی و اقتصادی بی نظیر است و در صورت اجرا جامعترین و وسیعت رین طرح اجرایی استان خواهد بود.
حجت الاسلام رضا نوری افزود: این طرح به لحاظ جانمایی موقعیت مناسبی دارد، چرا که شهدای زیادی در این مکان دفن شده اند و باید تمامی دستگاهها ورود کنند و این طرح را به خاطر شهدا تا اتمام اجرا کنند.
امام جمعه بجنورد به موقعیت گردشگری این طرح نیز اشاره کرد و گفت: وقتی فضای استراحت و بهره بردای برای مسافران فراهم شود راحتتر میتوانند در این مکان استفاده و از گردشگری جادبههای استان بهره ببرند.
او بیان کرد: اگر ۱۰ درصد زائران امام رضا (ع) بواسطه این طرح در این مکان سکنی کنند توانسته ایم موقعیت مناسبی را نصیب استان کنیم.
در جنوب شهر بجنورد آرامگاه امامزاده سیدعباس معصوم زاده فرزند امام موسی کاظم (ع) است که در دورۀ حکومت عباسی از مدینه وارد خراسان شده و در اواخر سدۀ دوم هجری وفات یافته است، قرار گرفته است. هسته مرکزی آن بنای چهارگوشی میباشد که در وسط هر ضلع آن یک ورودی قرار دارد. این بنا دارای دو ایوان نوساز و دو شبستان است. در دو سوی ایوان شرقی، دو برج مانند در گوشههای بنا ایجاد شده است. بنا بسیار متناسب و دارای زیبایی خاصی است. خودِ گنبد از کاشیهای فیروزهای و نقش زیبای «لا اله الاّ اللّه»، به رنگ لاجوردی پوشیده شده است. در نمای ایوان اصلی، کتیبهای از کاشی معرق شامل آیههای قرآنی دیده میشود. کهنترین تاریخ موجود در بنا، ۱۲۲۳ هـ. ق مربوط به زمان مرمت آن است. در کنار بقعه، ضریحی وجود دارد این امامزاده را برادر امام رضا (ع) میدانند و در محل، به نام «معصومزاده» معروف است. این بنا، در سال ۱۳۴۵ هـ. ش به طور کامل بازسازی شده است.
منبع : ایرنا
انتهای پیام/ه