رایزن سابق بازرگانی در عراق گفت: اگر یک فروشنده عراقی بخواهد تیشرت ایرانی خریداری کند به راحتی نمی‌تواند تولید کنندگان این پوشاک را از نظر رتبه اقتصادی، کیفیت کار و آشنایی با تجارت خارجی وصادرات و متعهد بودن شناسایی کند.

مهدی نجات نیا رایزن سابق بازرگانی کشورمان در عراق  در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات  بازرگانان خارجی و تجارت با عراق گفت: مشکل ویزا از مشکلات جدی کشورها برای ورود به عراق است. بسیاری از شرکت‌های ایرانی در عراق شعبه ثبت کرده اند و نمی‌توانند به دلیل کرونا ویزا بگیرند که باید این مشکل برای آن‌ها حل شود.

او ادامه داد: همینطور میان دو کشور اتوبوسی از تهران به بغداد به منظور مقاصد سیاحتی، زیارتی و درمانی وجود ندارد. باید از میدان آزادی به مقصد شهر‌های نجف، کربلا و بغداد و بالعکس تاکسی‌های سواری داشته باشیم. ببینید اتحادیه اروپا و آمریکای جنوبی و کشور‌های خاور دور تا چه میزان رفت و آمد‌ها را میان کشور‌ها تسهیل کرده اند.

نجات نیا گفت: در حال حاضر تنها ریل قطار ما در شلمچه متوقف شده است و تا به حال ما به اندازه ۳۰ هزار کیلومتر را نتوانسته ایم وصل کنیم تا کالاهایمان هم از طریق ریلی و هم ترانزیت به این کشور صادر شوند. که در این صورت هم میزان سود برای کشور ما افزایش خواهد داشت هم کالا‌ها به مراتب ارزان‌تر به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد.

رایزن بازرگانی در عراق تصریح کرد: همینطور خدمات ترانزیت کالا‌ها باید در بنادر کشورمان  جریان داشته باشد. ظرفیت بنادر ما خالی است. از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده نشده است.

ظرفیت بندر شهید رجایی جهت انتقال ترانزیت به عراق

او بیان کرد: دولتمردان ما توجهی ندارند که اگر عراق از استرالیا گندم وارد می‌کنند، می‌توانند از ظرفیت بندر شهید رجایی استفاده کرده و از این بندر به عراق از طریق ترانزیت وارد شود. به دلیل اینکه مستقیما نمی‌تواند به بندر ام القصر در جنوب عراق وارد شود. زیرا آب خور اسکله این بندر به خوبی لایروبی نشده است و بالای ۱۰۰ هزار تن نمی‌تواند بارگیری کند و تنها کشتی‌های کوچک و لنج می‌تواند بارگیری کند. در حال حاضر دبی و کویت از این فرصت استفاده می‌کنند.

این رایزن سابق بازرگانی در عراق توضیح داد: اولین گروه کالایی که مورد نیاز عراق است و در بیشترین سطح وارد می‌شود مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی است و در رتبه بعدی مصالح ساختمانی و مواد شوینده و بهداشتی بوده، لوازم خانگی و پوشاک و اسباب بازی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

نجات نیا گفت: پوشاک در سه سطح در عراق مصرف می‌شود اول ارزان که از چین و تایلند و برمه و ویتنام وارد می‌شود. دوم پوشاک متوسط به بالا که از ترکیه وارد می‌شود و سوم پوشاک گران قیمت که از ایتالیا وارد این کشور می‌شود. تا وقتی که دلار زیر سه هزار تومان بود، صادرات پوشاک ایران به عراق به صرفه نبوده است. تجار به دنبال جنس ارزان هستند، اما مردم جنس با کیفیت می‌خواهند.

رایزن سابق بازرگانی کشورمان در عراق بیان کرد: در واقع بازرگانان جنس‌های درجه پنجم و ششم خریداری می‌کنند. در حال حاضر که دلار به قیمت ۲۵ هزار تومان رسیده است، کالای ما بسیار به صرفه‌تر از کالای چین ارزان‌تر و در مدت زمان کمتری به عراق می‌رسد. حال حاضر بهترین زمان صادرات پوشاک ایرانی به عراق است.

او ادامه داد: اولین استراتژی این است که باید اطلاع رسانی درستی به عراق در این رابطه صورت بگیرد و تعامل بیشتری با تجار عراق انجام شود. هیچ مرکز اطلاع رسانی به زبان عربی در کشورمان وجود ندارد که با یک کلیک بتوان اطلاعات درستی را درباره جزئیات تجارت با این کشور به دست بیاید.

نجات نیا تصریح کرد: به عنوان مثال اگر یک فروشنده عراقی بخواهد تیشرت ایرانی خریداری کند نمی تواند به راحتی  تولید کنندگان این پوشاک را از نظر رتبه اقتصادی و کیفیت کار و آشنایی با تجارت خارجی و صادرات و متعهد بودن شناسایی کند. اصلا چنین مواردی در هیچ کدام از بخش‌های صادرات و به زبان‌های مختلف در کشور وجود ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار