به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، در مراسمی از طرح تامین آب آشامیدنی روستاهای عربی، بابامبارکی و حاج نوشاد استان بوشهر با استفاده از دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم رونمایی از این طرح از طریق ارتباط تصویری، گفت: تولید آب از طریق فناوریهای نوین در دستور کار قرار گرفته است و شرکتهای دانشبنیان پیشرفتهای خوبی کردهاند که باید توسعه یابد.
او، با تاکید بر شناسایی منابع جدید تولید آب از طریق فناوریهای نوین افزود: در این زمینه عقبماندگی تاریخی فناوریهای نوین در حوزه توسعه تأمین آب جبران میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به وضعیت آب و هوایی ایران در زمینه تأمین آب ادامه داد: با توجه به وضعیت اقلیمی جغرافیایی و زیستبوم آب و هوایی ایران باید استفاده از فناوریهای نوین در عرصه تأمین و تولید آب توسعه یابد.
ستاری با اشاره به دسترسی ایران به دریا و آبهای آزاد در شمال و جنوب، بیان کرد: از این ظرفیت خدادادی در تأمین و تولید آب درست استفاده نمیشود و باید فناوریهای شیرینسازی آب دریا توسعه یابد.
او حل معضل تأمین آب آشامیدنی با استفاده از شیرینسازی آب دریا را ضروری دانست و تاکید کرد: باید فناوری شیرینسازی آب دریا بومیسازی شود که رونمایی از دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس در بوشهر یکی از روشهای بومی است که برای تولید آب شیرین استفاده میشود و در دنیا بینظیر است.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر هم گفت: یکی از راههای برون رفت از مشکلات در بخشهای مختلف تولیدی توجه به شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنان است که این مهم در استان بوشهر مورد توجه ویژه قرار دارد.
بیشتر بخوانید
مهرداد ستوده یکی از مشکلات مهم استان بوشهر را نبود منابع آب آشامیدنی دانست و با اشاره به اجرای طرحهای شیرینسازی آب دریا افزود: اجرای این طرحها در نوار ساحلی استان نقش قابل توجهی در حل مشکلات مردم و اشتغال در حوزه فناوری ایفا میکند و از آن به طور ویژه حمایت میشود.
او تاکید کرد: استان بوشهر آماده هرگونه همکاری با توسعه طرحهای فناوری در تولید و تأمین آب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز طرح نمکزدایی از آب دریا را از مهمترین طرحهای استان بوشهر برای تأمین آب آشامیدنی برشمرد و گفت: طرح نمکزدایی الکترودیالیز معکوس برای تامین آب سه روستای استان اجرا شده است.
عبدالحمید حمزهپور افزود: این طرح در مجموع قادر است در شبانهروز ۳۵۰ مترمکعب آب را نمکزدایی و تصفیه کند.
او با اشاره به بهرهبرداری دو هزار و ۶۸۷ خانوار روستایی از این طرح عنوان کرد: برای نصب و راهاندازی دستگاههای نمکزدایی الکترودیالیز معکوس سه میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بیان کرد: دستگاه نمکزدایی الکترودیالیز معکوس در روستای عربی شهرستان دشتی با ظرفیت تولید ۲۵۰ مترمکعب آب و در روستاهای بهرحاج نوشاد و بابامبارکی در شهرستان جم هرکدام با ظرفیت ۵۰ مترمکعب آب در شبانه روز راهاندازی شده است.
انتهای پیام/ک