تزریق واکسن کووید ۱۹ منعی برای اهدای خون نیست و افرادی که در برابر این بیماری واکسینه شده اند تنها برای مدتی کوتاه از اهدای خون معاف می‌شوند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا در حال حاضر علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه شده‌اند. واکسیناسیون موجب شده است که افراد کم کم به زندگی عادی و انجام فعالیت‌های روزمره خود بدون دغدغه‌ ابتلا به این ویروس نزدیک شوند. این در حالی است که بسیاری از افراد هنوز منتظر واکسن هستند و واکسیناسیون برایشان دیرتر اتفاق خواهد افتاد، ولی همچنان پرسش‌های بسیاری درباره نحوه واکسیناسیون و آنچه که در انتظارشان است، دارند. یکی از این پرسش‌ها این است که آیا در صورت تزریق واکسن می‌توان خون اهدا کرد؟

مصرف برخی از دارو‌ها و سابقه‌ ابتلای داوطلب اهدای خون به برخی بیماری‌های قلبی- عروقی، عفونی و ... می‌تواند با معافیت همیشگی یا موقت اهدای خون همراه باشد. این معافیت‌ها می‌تواند بسته به نوع و دلیل آن از چند روز تا چند سال و یا همیشگی باشد.

واکسیناسیون یا ایمن سازی که با هدف جلوگیری از ایجاد عفونت انجام می‌شود منعی برای اهدای خون نیست و بسیاری از واکسن‌ها تنها داوطلب اهدای خون را برای مدت زمان کوتاهی از اهدای خون معاف می‌کنند.

تزریق واکسن کووید ۱۹ هم بسته به نوع آن می‌تواند با دوره معافیت از اهدای خون همراه باشد. افرادی که تحت واکسیناسیون کووید ۱۹ از نوع آسترازنکا و یا اسپوتنیک قرار گرفته اند می‌توانند ۲۸ روز پس از دریافت واکسن جهت اهدای خون مراجعه کنند و این در حالی است که تزریق سایر انواع واکسن کووید ۱۹ از جمله بهارات، سینوواک، سینوفارم، فایزر، مدرنا و برکت منعی برای اهدای خون ندارند و داوطلبین اهدای خون می‌توانند پس از بهبودی واکنش‌های اولیه به واکسن از جمله تب، درد عضلانی ضعف و بی‌حالی، جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون سازمان انتقال خون ایران مراجعه کنند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار