به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کمتر از ۱۰ روز دیگر به یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی کشورمان باقی مانده؛ انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم در پیش است. با نزدیکشدن به این رویداد، هر روز گمانهزنیها درباره حضور افراد مختلف برای رسیدن به پاستور بیشتر و بیشتر میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان در راستای کمک به شناخت فضای انتخاباتی و انتخاب فرد اصلح، به بررسی فضای رسانهای حاکم بر این روزهای رسانه های داخلی کشور می پردازد.
اما در ابتدا میپردازیم به روزهای اصولگرا؛ روزنامه رسالت امروز در تیتری کنایه آمیز با عنوان «پای درس استاد» به صحبتهای دیروز حسن روحانی مبنی بر لزوم اخلاق مداری در انتخابات اشاره کرده و پای صحبتهای حسن روحانی در مناظره انتخاباتی ۹۶ را به میان کشیده و نوشته است روحانی که خود با تخریب رقیب در انتخابات پیروز شد حال دم از اخلاق مداری در انتخابات میزند
این روزنامه همچنین تیتر زده که «برخی کاندیداهای اصالح طلب با شانتاژ به دنبال جذب آرا هستند» و به سراغ محمد صفایی دلوئی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رفته است. این چهره درباره حواشی مناظرات کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و لزوم رعایت اخالق و انصاف از سوی برخی کاندیداها، صحبت کرده است.
روزنامه وطن امروز با تیتر «دوران طلایی اقتصاد را رقم زدیم» به سراغ صحبتهای دیروز حسن روحانی رفته و همچنین با تیتر «با حاشیهسازی نباید کام مردم را تلخ کرد» به صحبتهای دیروز قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اشاره کرده است.
«آخرین آرایش پس از مناظره دوم» تیتر امروز رونامه خراسان بود. این روزنامه رد ادامه نشته است که ر حالی که نامزدها همچنان تمام تلاش خود را برای جلب نظر رای دهندگان به شیوههای مختلف به کار گرفته اند، این طور که به نظر میرسد دومین مناظره انتخاباتی نیز نتوانسته نظر مردم و سیاسیون را خیلی جلب کند.
خبرگزاری مهر به سراغ احمد امیر آبادی فراهانی رفته و در تیتر خودش نوشته که «کارنامه نامزدها بررسی شود/ شعارهای انتخاباتی غیرواقعی نباشد» و به نقل از او نوشته است که نماینده مردم قم در مجلس گفت: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نباید با وعدههای کلی و غیرقابل تحقق، اعتماد مردم به نظام و مسئولان را از بین ببرند.
کسانی که دیروز پونز به پیشانی مردم فرو میکردند، مدعی آزادی هستند؛ همتی قصد سوءاستفاده از اسم و شأنیت هنرمندان را دارد. این تیتر خبرگزاری آنا بود که در مصاحبه با مصطفی چمران نوشته است کسانی که قبلاً پونز در پیشانی مردم میکردند، اکنون مدعی آزادی هستند. این افراطیگریها را در جامعه همین افراد به وجود آوردهاند، ولی امروز به جهت کسب رأی به آن حمله میکنند.
روزنامه اصولگرای جوان هم به جای پرداختن به اقدامات نامزدهای ریاست جمهوری به سخنان رئیس جمهور اشاره کرد، جوان در این گزارش به نقد عملکرد دولت فعلی که این روزها از سوی نامزدهای اصولگرا و اصلاح طلب انجام میشود اشاره کرده و از خشم دولت به این انتقادات خرده گرفته است. نویسنده علاوه بر اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور نوشته است: امروز به جناب رئیس محترم باید گفت که آقای روحانی! خودکرده را تدبیر نیست. اگر چه شما همواره مدعی تدبیر و امید بودهاید. اگر نامزدهای کنونی انتخابات شما را به بی عرضگی و ناکارآمدی متهم میکنند شما سال٩۶ در همدان نظام را به ٣٨ سال زندان و اعدام متهم کردید، حال کدام یک ظلم بزرگتر است؟
اما سری هم به روزنامه های مستقل می زنیم. روزنامه همشهری با تیتر "آموزش مناظره" اشاره به صحبت های روز گذشته روحانی خطاب به اظهارات تند برخی از نامزدها در مناظرات علیه دولت کرده و نوشته که این صحبت ها یادآوری نطق های صریح خود روحانی در مناظرات ۴ سال پیش است. گفتنی است روز گذشته روحانی حرف های تندی علیه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری زده و گفته اینکه بگویید دولت ۸ سال کاری نکرده ظلم به مردم است.
روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد صریحی به صحبت های نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات کرده و تیتر زده "انکار خدمات طرح تحول سلامت برای رسیدن به قدرت" این روزنامه با دفاع از طرح تحول سلامت انتقادات نامزدها را علیه این طرح ناجوانمردانه دانسته و نوشته: همه می دانند خدمات مربوط به طرح تحول سلامت افتخارات جمهوری اسلامی است و چیزی نیست که اختصاص به دولت خاصی داشته باشد.
"تجربه جهانی انتخابات در عصر کرونا" تیتر امروز روزنامه جام جم بود این روزنامه به برگزاری انتخابات در عصر همه گیری کرونا پرداخته و نوشته از زمان آغاز کرونا ۲۸ کشور انتخابات برگزار کردند و اتفاقی که شاید خیلی ها انتظار آن را نداشته باشند. در این گزارش برگزاری انتخابات در شرایط فعلی همه گیری بیماری نوظهور را بررسی کرده است.
شاید بد نباشد تا به روزنامه های اصلاح طلب هم سر بزنیم. روزنامه شرق نیز به قلمش را به سمت سخنان انتقادی روز گذشته رئیس جمهور از نامزدها و مناظرات برد. شرق نوشت که انتقاد تند رئیسجمهور از نامزدهای ریاستجمهوری؛ حملات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری که پنج نفر آنان مشخصا مخالف دولت حسن روحانی هستند، در دو مناظرهای که تاکنون بین آنان برگزار شده، نمود محسوسی دارد. رئیسجمهور نیز دیروز در اولین واکنش به سخنان مطرحشده در مناظرهها، از دولت و وزیرانش دفاع کرد و بهتندی از نامزدها انتقاد کرد و به آنها طعنه زد.
روزنامه آرمان ملی هم گزارش تندی نوشت. آرمان ملی نوشته که دلواپسان برای رسیدن به اهداف و مطامع خود دست به هر کاری میزنند و از هیچ امری نیز رویگردان نیستند. روزی تخریب دولت را وجهه همت خود قرار میدهند، روزی دیگر از تریبونهای عمومی به توهین و تهدید علیه رئیسجمهور و مقامات دولتی میپردازند و از پی آن بنرهای تبلیغاتی نامزد مقابل خود را آتش میزنند.
آرمان ملی با این تیتر و متن به حمایت از عبدالناصر همتی برآمد و نویسنده در این گزارش نوشت: این منطق دلواپسانی است که میخواهند کلیددار پاستور شوند و چهار سال مقدرات مردم را در عرصههای مختلف در دست بگیرند.
روزنامه اعتماد نوشت که قلب و تحریف واقعیت وصف رئیسجمهوری است بر گفتههای کاندیداهای دوره سیزدهم انتخابات ریاستجمهوری. نویسنده در این گزارش به مناظرات و انتقاداتی که به دولت وارد شده و پاسخ رئیس جمهور به آن پرداخته و نوشته که در ۲ مناظرهای که تا اینجای کار انجام شده و در جریان دیگر اظهارات و اقدامات انتخاباتی کاندیداها به خصوص ۵ کاندیدای اصولگرای انتخابات پیشرو، مطالب و اتهاماتی نسبت به دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی مطرح شد؛ ادعاهایی که غایب تمام آنها ماجرای تحریمهای آمریکا و رئیسجمهوری دونالد ترامپ بر آمریکا و اقدامات او بود.
البته نویسنده به همین موضوع بسنده نکرد و در پایان باز بودن فضای انتقاد در دولت روحانی را تحسین کرد و گفت: باید دید آنطور که بارها در این سالها عنوان شده و حسن روحانی نیز اذعان دارد، او یک استثنا بوده یا این رویه پابرجا خواهد ماند و در آینده، دیگران نیز خواهند توانست آزادانه از رئیسجمهوری منتخب و دیگر مسئولان دولتی انتقاد کنند.
نویسنده خبرگزار ایرنا ضمن انتقاد از فرآیند انتخابات ریاست جمهوری فعلی، به فرایند مناظرات انتقادی جدی وارد کرده و سخت تر از آن به ۵ نامزد ریاست جمهوری و سبک و سیاق مناظرات آنها انتقادات جدی وارد کرده است. در این گزارش بیان شده که فرآیند سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از احراز صلاحیت ها تا مناظره ها، هم در قالب و هم محتوی از اصول انصاف، منطق و واقعیت دور شده است. رئیس جمهور تداوم این روند را جفا به نظام جمهوری اسلامی و توهین به مردم توصیف و نسبت به این نوع رویکرد اعتراض کرده است.
برجام، واکسن، ایجاد اشتغال، آذری زبانان، تحصیلات نامزدها، موضوعات اصلی مناظره دوم بود اما مهم ترین بخش اظهارات ۱۸۰ دقیقه ای هفت نامزد انتخابات (به ویژه ۵ نفر) انتقادهای خارج از حدود انصاف و منطق از دولت بود.
در حال تکمیل...