متخصصان می‌گویند با برخی اقدامات ساده می‌توان مانع از ابتلا به بیماری‌های عفونی شد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وری وِل هلث، بیماری‌های عفونی سالانه میلیون‌ها نفر را در جهان درگیر می‌کند. با این حال، متخصصان می‌گویند راهکار‌های ساده‌ای برای اجتناب از ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله کووید ۱۹ وجود دارد.

در این مطلب به برخی از این راهکار‌ها می‌پردازیم:

۱- دستان خود را بشویید

بسیاری از مردم نمی‌دانند که عوامل بیماری زا براساس انواعشان و شرایط محیطی می‌توانند بر روی سطوح از چند دقیقه تا چند ماه زنده بمانند. این بدان معناست که سطوحی که روزانه با آن در تماس هستید مانند صفحه کلید رایانه، کلید چراغ و دستگیره در ممکن است حاوی ویروس یا باکتری بیماری زا باشد.

تماس دست با صورت یا دست با دهان از رایج‌ترین روش‌های انتقال عوامل بیماری زا به داخل بدن است. ساده‌ترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی شستن مرتب دست‌ها با مواد شوینده است. خود را عادت دهید که به طور مستمر و به ویژه پیش از مصرف غذا دستان خود را بشویید.

۲- از اشتراک گذاری اقلام شخصی خودداری کنید

مسواک، حوله، ماشین اصلاح صورت، دستمال، ناخن گیر و نیز اقلام آرایشی مانند رژ لب جزو اقلام شخصی محسوب می‌شوند. شاید کمتر افراد به این نکته توجه داشته باشند که این اقلام یکی از منابع آلودگی‌های قارچی، انگلی، باکتریایی، و ویروسی است. این عوامل بیماری زا در صورتی که به صورت اشتراکی مصرف شوند به راحتی می‌تواند باعث انتقال بیماری به دیگران شود.

۳- جلوی دهان خود را بگیرید

به طور کلی توصیه می‌شود توجه ویژه‌ای به بهداشت شخصی خود داشته باشید. زمانی که سرفه یا عطسه می‌کنید استفاده از یک دستمال در جلوی دهان ضروری است. بسیاری از بیماری‌های عفونی از طریق قطره‌های کوچک تنفسی در محیط به دیگران منتقل می‌شوند.

راهکار‌هایی ساده برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی

۴- واکسیناسیون را انجام دهید

سیستم ایمنی بدن انسان طوری تکامل یافته که دارای حافظه است، بدان معنا که در صورتی که فرد یک بار به عوامل بیماری زا مبتلا شود، سلول‌های سفید (آنتی بادی ها، سلول‌های B و سلول‌های T) آن عامل بیماری زا را در خاطر خود نگه می دارد و در صورت ابتلای مجدد با آن مبارزه می‌کنند. توصیه می‌شود فرآیند واکسیناسیون را به موقع انجام دهید.

۵- داشتن رژیم غذایی سالم

مسمومیت‌های غذایی یکی از رایج‌ترین راه‌های انتقال مواد آلوده به بدن انسان است. گاستروانتریت یا آنفلوآنزای معده یکی از بیماری‌های رایج است که به دلیل نورو واک که به نورو وایرس نیز شهرت دارد بروز می‌کند. سالانه تنها در آمریکا نزدیک به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

در این حالت معده و روده کوچک دچار التهاب شده و علائمی مانند اسهال، استفراغ، درد شکم و گرفتگی عضلات بروز می‌کند. این بیماری واگیردار است و افراد بیمار می‌توانند به راحتی آن را به دیگران انتقال دهند. حقیقت این است، نورو ویروس که گاهی آنفولانزای معده نامیده می‌شود، می‌تواند در سطوح کثیف زنده بماند و مقاومت خوبی نیز نسبت به سرما و گرما دارد.

برای جلوگیری از ابتلا به این عفونت راهکار‌های ذیل توصیه می‌شود:
۱- دستان خود را پیش از خوردن غذا به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
۲- وسایلی که با آن غذا می‌خورید شامل قاشق، چنگال، بشقاب و نیز سطوح و سفره را به خوبی تمیز کنید.
۳- میوه و سبزیجات را به صورت صحیح بشویید.
۴- آبزیان می‌توانند باعث انتقال این ویروس به بدن شوند. از مصرف آبزیان به صورت خام یا نیمه پخته اجتناب و از پخته بودن آن‌ها پیش از مصرف اطمینان حاصل کنید.
۵- اگر به نورو ویروس آلوده هستید از پختن غذا، آماده کردن و نیز کشیدن غذا برای دیگران اجتناب کنید.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
شما واکسن ندادی که ما بزنیم چی میزنی عمو؟
آخرین اخبار