تشخیص زودهنگام هر نوع بیماری از جمله دیابت، به درمان موثرتر آن کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از نشانه‌های پنهان دیابت نوع ۱ و ۲ مشابه هستند. دیابت نوع ۲ می‌تواند خود را آهسته‌تر نشان دهد و متوجه وجودش نشوید تا اینکه در یک آزمایش خون معمولی تشخیص داده شود. اما دیابت نوع ۱ می‌تواند نشانه‌هایی شبیه نوع ۲ را با سرعت و شدت بسیار نشان دهد.

تشخیص زودهنگام هر نوع بیماری از جمله دیابت، به درمان موثرتر آن کمک بسیاری می‌کند. با ما همراه باشید تا با تعدادی از نشانه‌های پنهان دیابت آشنا شوید.

۱. تشنگی بیش از حد و تکرر ادرار

آیا بیش از ۶ بار در روز ادرار می‌کنید؟ آیا با تشنگی بیش از حد و غیرقابل رفع همراه است؟ در حالیکه این تغییر می‌تواند به دلیل نوسانات طبیعی بدن و عوامل خارجی باشد، اما یکی از نشانه‌های مهم در هر دو نوع دیابت است. قند خون بالا عامل اصلی محسوب می‌شود که کلیه‌ها را وادار به تولید ادرار بیشتر می‌کند. این نشانه برای دیابت نوع ۱، نوع ۲، و پیش‌دیابت است.

۲. کاهش وزن بی‌دلیل

وقتی به صورت مکرر ادرار کرده و گلوکز اضافه را از بدن خارج می‌کنید، کالری‌ها را هم با آن دفع می‌کنید که این امر می‌تواند باعث کاهش کالری‌های مورد نیاز بدن برای سوخت و ساز، و در نتیجه کاهش وزن سریع شود. در واقع این نشانه در دیابت نوع ۱ رایج‌تر است.

۳. عفونت‌های پوستی و قارچی مداوم و کبودی‌هایی که التیام نمی‌یابند

آیا بریدگی، عفونت، یا کبودی دارید که التیام یافتنش مدت‌ها طول می‌کشد؟ قند خون بالا به مدت طولانی، می‌تواند فرآیند التیام پوست را آهسته سازد و به این ترتیب شما را مستعد ابتلا به عفونت‌ها کند. عفونت‌ قارچی نیز می‌تواند هم در مردان و هم در زنان رایج باشد.  این نشانه برای دیابت نوع ۱ و نوع ۲ است.

۴. خشکی دهان یا تشنگی

این نشانه پنهان دیابت هم مثل بیشتر نشانه‌ها با قند خون بالا در ارتباط است. سطح بالای قند خون باعث تشنگی زیاد و تکرر ادرار می‌شود که نهایتاً به تشنگی غیرقابل برطرف شدن منتهی می‌شود. این نشانه در دیابت نوع ۱ و ۲ مشترک است.

۵. اشتهای بیشتر پس از مصرف غذا

آیا تا به حال پیش آمده است که یک وعده غذا بخورید، بعد طی چند ساعت احساس گرسنگی شدید و ضعف به شما دست دهد؟ ممکن است دیابت داشته باشید. گلوکز اضافه در بدن شما حاضر است. اما سلول‌ها مانند حالت عادی آن را جذب نمی‌کنند. بدن‌ شما هم نمی‌تواند گلوکز اضافه را به عنوان سوخت بسوزاند، پس از طریق ادرار دفع می‌شود.

این امر باعث می‌شود که بدن سوخت بیشتری بخواهد و به شما علامت دهد بیشتر بخورید. این چرخه، با توجه به فرد، می‌تواند به افزایش یا کاهش وزن منتهی شود. گرسنگی زیاد بعد از خوردن غذا می‌تواند در دیابت نوع ۱ و ۲ رخ دهد. در پیش‌دیابت نیز به عنوان یک نشانه هشداردهنده اولیه رایج است.

۶. درد شکم همراه یا بدون استفراغ و تهوع

این درد با عصب واگ در ارتباط است و آسیب به آن در بیماری دیابت متداول است، به خصوص اگر درمان نشود. آسیب به عصب واگ می‌تواند هضم را آهسته سازد که منجر به درد می‌شود. تهوع و استفراغ نیز می‌تواند اتفاق بیفتد. افراد در هر دو نوع دیابت می‌توانند این نشانه را تجربه کنند، اما در نوع ۱ رایج‌تر است.

۷. خستگی مفرط

دلیل واقعی خستگی در افراد دیابتی هنوز در دست بررسی است، اما پزشکان و دانشمندان اتفاق نظر دارند که این خستگی وجود دارد و از آن شکایت می‌شود. این نشانه‌ها از سندروم خستگی مزمن تقلید می‌کنند و بسیاری از افراد دیابتی آن را به عنوان تشخیص ثانویه دریافت می‌کنند.

۸. احساس لرزش

یکی از نشانه‌های پنهان دیابت احساس لرزش در بدن است. وقتی قند خون تغییر می‌کند، ممکن است احساس لرزش کنید. یادتان باشد این اتفاق می‌تواند با افت یا خیزش قند خون رخ دهد. تثبیت و حفظ سطح قند خون سالم می‌تواند این نشانه را برطرف کند. این نشانه در هر دو نوع دیابت دیده می‌شود.

۹. سوزن سوزن شدن دست و پا

آیا در دست‌ها یا پاهایتان احساس کرختی یا سوزن سوزن شدن داشته‌اید که نتوانید توضیح دهید؟ نوروپاتی دیابتی می‌تواند از دلایل آن باشد. ظهور این نشانه می‌تواند سال‌ها طول بکشد، چرا که آسیب به عصب‌ها به مرور رخ می‌دهد.

با این حال، اگر دیابت شما تشخیص داده نشده باشد و با قند خون بالا زندگی کرده باشید، می‌تواند اولین نشانه شما باشد. این نشانه در هر دو نوع دیابت دیده می‌شود.

۱۰. تاری دید

تاری دید یکی از نشانه‌های اولیه‌ای است که بسیاری از افراد نادیده می‌گیرند. اولین گام برای شما مراجعه به چشم‌پزشک و بررسی دید شما است. شاید بینایی‌ شما به قدری تغییر کرده که قابل چشم‌پوشی باشد.

با این حال، در صورت عدم درمان، این تاری دید می‌تواند تبدیل به رتینوپاتی دیابتی شود که منجر به نابینایی می‌شود. اگر تاری دید ناگهانی را تجربه می‌کنید، به پزشک و چشم‌پزشک مراجعه کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.