سعیدی گفت: مالکیت ۹۸ درصد از عرصه‌های طبیعی استان اصفهان تاکنون تعیین تکلیف و برای وضعیت ۲ درصد باقی مانده برنامه ریزی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، داریوش سعیدی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: تعیین تکلیف مالکیت ۹۸ درصد از عرصه‌های طبیعی اصفهان از ۹.۷ میلیون هکتار از اراضی طبیعی کل استان به وسیله صدور سند مالکیت به نام دولت انجام گرفته است و پیش بینی می‌شود در آینده نزدیک تمام عرصه‌ها از حیث انواع مالکیت، وضعیت مشخصی پیدا کنند.

او با اشاره به لزوم شفافیت در مالکیت و توقف فعالیت‌های غیرقانونی در منابع طبیعی ادامه داد: تشخیص اراضی ملی از مستثنیات اراضی و مالکانه افراد از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش ویژه‌ای در جلوگیری از زمین‌خواری، رانت‌خواری، تخریب و تصرف خواهد داشت.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اظهار کرد: از جمله فعالیت‌های اصلی و چشمگیر در راستای حفاظت از عرصه‌های طبیعی برای جلوگیری از زمین‌خواری و سوء استفاده خلافکاران می‌توان به صدور اسناد مالکیت، کاداستر (Cadastre) یا حدنگاری (نقشه برداری ثبتی دارای ارزش حقوقی) و ایجاد کمربند حفاظتی اشاره کرد که این فعالیت‌ها در طول حدود هشت سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

سعیدی به اهمیت رفع تعارضات حقوقی بین اشخاص و دولت اشاره کرد و گفت: اسناد کاداستری تمام اطلاعات توصیفی، حقوقی، ثبتی و آمار مربوط به مختصات و مقیاس را در خود دارند که به جلوگیری از جعل هرگونه سند کمک خواهد کرد.

او تصریح کرد: بر اساس تکلیف قانونی قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه برای ۱۱۴ میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور عملیات حدنگاری و اخذ سند مالکیت انجام شود که این اقدام نقش بسزایی در حفاظت از منابع طبیعی با ارزش خواهد داشت.

نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.

سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است، اما با وجود سطح به نسبت کم، گونه‌های خوب و متنوع (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) در آن رشد می‌کنند.

این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

استان اصفهان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می‌دهد که بطور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.