قیام ۱۵ خرداد یادآور رشادت‌های دلیر مردان ایران زمین است که به عنوان مبداء انقلاب اسلامی، منشاء تحولات وسیع داخلی و بین‌المللی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، پانزدهم خرداد ماه سال ۱۳۴۲ سرآغاز نهضت بزرگ انقلاب اسلامی بود؛ ریشه‌های این قیام خونین را باید پیشتر از آن و در دوم فروردین ماه همان سال و حمله رژیم سفاک پهلوی به مدرسه فیضیه جستجو کرد.

این اقدام موج بی‌سابقه اعتراضات و مخالفت‌های مراجع و علما را برانگیخت.

نمود پیوند امام و امت در قیام 15 خرداد

زنگویی استاد دانشگاه بیرجند می‌گوید: این امر سبب شد که مردم در شهر‌های بزرگ مثل تهران، قم، مشهد، شیراز و حتی ورامین در مقابل اهانتی که به اسلام شده بود، به پا خاستند و قیام خونین ۱۵ خرداد رخ داد و بیش از ۱۰ هزار نفر به شهادت رسیدند.

او ادامه می‌دهد: از قیام پانزدهم خرداد چند نکته را می توان برداشت کرد که پیوند عمیق عاطفی بین امام و امت، بصیرت مردم و مقاومت با دست خالی در مقابل قدرت استکبار از جمله آنهاست.

این روز اگرچه روزی مصیبت بار برای ایران بود و امام خمینی (ره) آن را برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند، اما روزی سرنوشت ساز برای تاریخ مبارزات ملت بود.


بیشتر بخوانید


در این تاریخ به فرموده حضرت امام خمینی (ره) نور ایمان و وحدت کلمه، بنیاد پهلوی را از بیخ و بن بر کند و رژیم شاهنشاهی را درهم پیچید.

خرداد ماه ۱۳۴۲ که مصادف با ماه محرم بود، فرصتی مناسب برای افشای چهره واقعی رژیم پهلوی به ویژه حمله کماندو‌های رژیم به مدرسه فیضیه بود.

امام خمینی (ره) طی رهنمود‌هایی علما، فضلا و منبری‌ها را دعوت کردند تا حادثه خونین مدرسه فیضیه را برای مردم به عنوان سند رسوایی رژیم پهلوی مطرح کنند و اینگونه دوم فروردین ماه به ۱۵ خرداد گره خورد تا ثمره آن پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ باشد.

انتهای پیام/ س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.