به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات ریاست جمهوری همیشه برای حاکمیت و ملت ایران از حساسیت خاصی برخوردار بوده و در تمام دورهها شاهد رقابتهای نفس گیری بین داوطلبان برای تصدی صندلی ریاست جمهوری بودهایم که این رقابتها در انتخابات سال ۱۳۸۸ به اوج خود رسید.
ملت ایران تا کنون ۱۲ بار با حضوری پر شکوه و آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده که ماحصل این مشارکت، راهیابی ۷ نفر به پاستور بوده و حالا در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر مردم ایران منتخب خود را برای تصدی بر قوه مجریه به خیابان پاستور میفرستند.
بنابر اعلام وزارت کشور و پس از بررسی صلاحیت ۵۹۲ داوطلب ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان، صلاحیت ۷ داوطلب تایید شده که این نفرات همزمان با آغاز مهلت تبلیغات یعنی ۷ خرداد ماه لغایت ۲۷ همین ماه باهم به رقابت خواهند پرداخت که اسامی این ۷ نفر به شرح زیر است:
۱ سعید جلیلی
۲ محسن رضایی میرقائد
۳ ابراهیم رئیسی
۴ علیرضا زاکانی
۵ امیرحسین قاضی زاده هاشمی
۶ محسن مهرعلیزاده
۷ عبدالناصر همتی
طبق اعلام وزارت کشور سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد برگزار خواهد شد و به همین علت نگاهی بر ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این برگزار شده خواهیم انداخت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۲۴ فرد برای شرکت در نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند که پس از اعلام انصراف و استعفای چند تن از داوطلبان، در نهایت ۹۶ نامزد در پنجم بهمن ۱۳۵۸ با یکدیگر به رقابت پرداختند.
این دوره از انتخابات با حضور افرادی همچون «ابوالحسن بنی صدر، احمد مدنی، حسن ابراهیم حبیبی، کاظم سامی، حسن آیت، صادق طباطبایی، صادق خلخالی، محمد مکری و صفر علی خلیلی» برگزار شد. میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات ۶۷.۴۱ درصد اعلام شد و از ۱۴ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۹۰۷ رای ماخوذه، ابوالحسن بنی صدر با کسب ۱۰ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۷۵۲ رای به عنوان نخستین رئیس جمهوری ایران انتخاب شد و ابراهیم حبیبی با ۶۷۶ هزار و ۸۵۲ نفر دوم شد.
دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری بعد از گذشت یک سال از آغاز جنگ تحمیلی و همزمان با عزل بنی صدر از ریاست جمهوری و فرارش از کشور آن هم با چادر در دوم مرداد ۱۳۶۰ برگزار گردید. در این دوره از انتخابات ۷۱ نفر اعلام داوطلبی کردند که پس از بررسیهای شورای نگهبان تنها، صلاحیت چهار نفر تایید شد که اسامی این نفرات به این شرح است: عباس شیبانی، علی اکبر پرورش، حبیب اللّه عسگراولادی و محمدعلی رجایی.
میزان مشارکت مردم در این دوره از انتخابات ۶۴.۲۴ درصد بود و از ۱۴ میلیون و ۵۷۲ هزار و ۴۹۳ رای ماخوذه در نهایت محمدعلی رجایی با کسب ۱۲ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۵۰ رای به عنوان دومین رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد. عباس شیبانی با ۶۵۸ هزار و ۴۹۸ رای دوم شد.
با ترور و شهادت محمدعلی رجایی در هشتم شهریور ۱۳۶۰، بار دیگر رئیس جمهور منتخب ملت نتوانست ریاست ۴ ساله خود را به پایان برساند و به همین دلیل بلافاصله سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. در این دوره از انتخابات، ۴۶ نامزد برای رقابت ثبت نام کردند که در نهایت شورای نگهبان آقایان سید علی خامنه ای، سید علی اکبر پرورش، حسن غفوری فرد و سید رضا زوارهای را تایید صلاحیت کرد.
این دوره با مشارکت ۷۴.۲۶ درصدی و مشارکت ۱۶ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۷۱۵ در ۱۰ مهر ۱۳۶۰ برگزار و آیت الله خامنهای با کسب ۱۶ میلیون و ۸ هزار و ۵۷۹ رای به عنوان سومین رئیس جمهوری ایران، ریاست قوه مجریه را بر عهده گرفتند و علی اکبر پرورش با ۳۴۸ هزار و ۲۹۴ نفر دوم شد.
چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با ثبت نام ۵۰ نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری آغاز شد که پس از بررسیهای شورای نگهبان، آقایان آیت الله سید علی خامنه ای؛ حبیب الله عسگر اولادی و سید محمود کاشانی تایید صلاحیت شدند.
این دوره از انتخابات که در ۲۵ مرداد ۱۳۶۴ برگزار شد، مشارکت ۵۴.۷۸ درصدی مردم را در پی داشت و از ۱۴ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۵۸۷ آرای ماخوذه، باز هم آیت الله خامنهای توانستند با کسب اکثریت آرا یعنی ۱۲ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۲ رای برای دومین بار متوالی به عنوان رئیس جمهوری ایران انتخاب شوند و سید محمود کاشانی با ۱ میلیون ۴۰۲ هزار و ۹۵۳ نفر از ریاست بر قوه مجریه بازماند.
پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که با رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) همزمان بود که ۷۹ داوطلب در آن نام نویسی کردند و شورای نگهبان بعد از بررسی این نفرات صلاحیت آقایان آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی را تایید کرد و برای اولین بار تنها ۲ نفر در انخابات ریاست جمهوری باهم به رقابت پرداختند.
این دوره از انتخابات ریاست جمهوری در ۶ مرداد ۱۳۶۸ و با مشارکت ۵۴.۵۹ درصد مردم برگزار شد و از ۱۶ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۵۶۲ رای، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار و ۴۳۰ رای به عنوان پنجمین رئیس جمهوری قانونی کشور رئیس جمهور شد.
در ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ۱۲۸ داوطلب ثبت نام کردند که در نهایت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد توکلی، رجبعلی طاهری و عبدالله جاسبی، برای تکیه بر کرسی ریاست جمهوری با هم به رقابت پرداختند.
با مشارکت ۱۶ میلیون و ۷۶۹ هزار و ۷۵۵ نفر در ۲۱ خرداد ۱۳۷۲، مشارکت ۵۰.۶۶ درصدی را که پایینترین مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری بود برای جمهوری اسلامی ثبت کرد و آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی با کسب ۱۰ میلیون و ۵۶۶ هزار و ۴۶۷ رای، برای دومین بار به عنوان رئیس جمهوری ایران انتخاب شد و احمد توکلی با ۴ میلیون و ۲۶ هزار و ۸۷۹ رای از رسیدن به خیابان پاستور بازماند.
هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲ خرداد ۱۳۷۶ برگزار شد. در این دوره از انتخابات ۲۳۸ داوطلب برای شرکت در انتخابات ثبت نام کردند که شورای نگهبان در نهایت، صلاحیت علی اکبر ناطق نوری، سیدمحمد خاتمی، سیدرضا زوارهای و محمد محمدی نیک (محمد محمدی ریشهری) را برای رقابت با هم تایید کرد.
با مشارکت ۷۹.۹۲ درصدی مردم در انتخابات وحضور ۲۹ میلیون و ۱۴۵ هزار و ۷۴۵ نفر در پای صندوقهای رای سید محمد خاتمی با کسب ۲۰ میلیون و ۱۳۸ هزار و ۷۸۴ رای رئیس دولت هفتم شد و علی اکبر ناطق نوری با کسب ۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۳۱۷ رای برابر با ۸۷/۲۴ درصد آرا دوم شد.
هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۱۸ خرداد ۱۳۸۰ برگزار و ۸۱۴ داوطلب برای حضور در این رقابت قدم به عرصهای گذاشتند که نفرات زیادی از موفقیت در آن بازمانده اند. این بار شورای نگهبان صلاحیت ۱۰ نفر را تایید و همه چیز برای برگزاری انتخاباتی پر شور آماده شد و سیدمحمد خاتمی، احمد توکلی، علی شمخانی، عبدالله جاسبی، سیدمحمود کاشانی، حسن غفوری فرد، سید منصور رضوی، سیدشهاب الدین صدر، علی فلاحیان و سیدمصطفی هاشمی طبا با یکدیگر به رقابت پرداختند.
میزان مشارکت عمومی در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۶۶.۷۷ درصد بود و ۲۸ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۹۶۹ نفردر شعب اخذ رای حاضر و آرای خود را داخل صندوق رای ریختند که در نهایت سیدمحمد خاتمی با ۲۱ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۵۲۱ رای برای بار دوم به ریاست جمهوری ایران را در دست گرفت و احمد توکلی برای دومین بار از رسیدن به صندلی ریاست جمهوری بازماند.
نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نام نویسی یک هزار و ۱۴ نفر عملا آغاز و در نهایت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی نژاد، مهدی کروبی، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی با تایید شورای نگهبان و مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده نیز با تشخیص مقام معظم رهبری برای احراز پست ریاست جمهوری با یکدیگر به رقابت پرداختند که با انصراف محسن رضایی از شرکت در انتخابات، رقابت با حضور ۷ نامزد آغاز شد.
این دوره از انتخابات با مشارکت ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۸۵۷ نفر در ۲۷ خرداد ۱۳۸۴ برگزار شد که به دلیل به دست نیاوردن حد نصاب نیمی از آرا به وسیله هر یک از نامزدها، برای نخستین بار در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری، این انتخابات به مرحله دوم کشید و محمود احمدی نژاد و آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی به دور دوم راه یافتند. لازم به ذکر است در دور اول مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی ۶ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۱۲۲ رای و محمود احمدی نژاد ۵ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۱۲۹ رای را به خود اختصاص دادند که در نهایت و در دوم محمود احمدی نژاد توانست با کسب ۱۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۷۸۲ رای مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی را شکست دهد و رئیس جمهور ایران شود.
پس از بررسی صلاحیت ۴۷۶ نفر به وسیله شورای نگهبان، صلاحیت محمود احمدی نژاد، میرحسین موسوی، محسن رضایی و مهدی کروبی تایید و دهمین دوره انتخابات برگزار شد.
این انتخابات که حرف و حدیثهای زیادی را به دنبال داشت با حضور پر شکوه مردم در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ برگزار شد که میزان مشارکت ۸۴.۸۳ درصدی را در این انتخابات رقم زد و و رکورددار بیشترین مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری شد که از مجموع ۳۹ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۲۱۴ رای، محمود احمدی نژاد با کسب ۲۴ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۷۹۳ رای برای دومین بار متوالی ریاست جمهوری ایران را بر عهده گرفت و میرحسین موسوی با ۱۳ میلیون ۳۳۸ هزار و ۱۲۱ رای انتخابات را به رقیب اصلی خود واگذار کرد.
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نام نویسی ۶۸۶ داوطلب کلید زده شد و در نهایت شورای نگهبان، حسن روحانی، محسن رضایی، سعید جلیلی، علی اکبر ولایتی، محمد باقر قالیباف، محمد غرضی، محمدرضا عارف و غلامعلی حداد عادل را به منظور رقابت برای پست ریاست جمهوری معرفی کرد که با انصراف عارف و حداد عادل، ۶ نامزد برای رقابت در انتخابات باقی ماندند.
این دوره از انتخابات با شرکت ۳۶ میلیون و ۸۲۱ هزار و ۵۳۸ رای دهنده در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ و با مشارکت ۷۲.۹۴ درصدی مردم برگزار و حسن روحانی با کسب ۱۸ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۶۶۸ رای به نهاد ریاست جمهوری راه یافت؛ لازم به ذکر است محمدباقر قالیباف با ۶ میلیون و ۷۷ هزار و ۲۹۲ رای از رسیدن به مقام ریاست جمهوری باز ماند.
در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آقایان محمدباقر قالیباف، حسن روحانی، ابراهیم رئیسی، اسحاق جهانگیر، مصطفی آقا میرسلیم و مصطفی هاشمی طبا مشارکت ۷۳/۳ درصدی مردم رقم خورد و از مجموع ۴۱ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۱۳۱ رای حسن روحانی با ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای به عنوان دوازدهمین رئیس جموری اسلامی ایران انتخاب شد و ابراهیم رئیسی با ۱۵ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۴۴۹ رای نتوانست بر صندلی ریاست جمهوری تکیه بزند.
انتهای پیام/
آقای خاتمی
اونایی که در جهت تخریب آقای خاتمی هستن حتما نمیدونن اولین رئیس جمهوری بود که صندوق بازنشستگی رو تاسیس کرد و چیزی به نام بیمه شدن تا قبل آقایان قبل نبود ، کارفرمایان گرامی به راحتی قبل ایشون حق کارگر رو میل میکردن و قانونی در جهت حمایت از این قشر وجود نداشت
زمان آقای خاتمی حجاب مقداری منطقی شد تا قبل از آقای خاتمی خانوم ها حق پوشیدن شلوار لی ،لاک زدن ، کفش پاشنه بلند،آرایش و... نداشتن
ادبیات بین الملل ایشون فوق العاده بود در زمان ایشون اسرائیل به شدت منزوی بود ولی آقای احمدی نژاد همین که اومدن و گفتن اسرائیل باید از صحنه روزگار محو بشه باعث مشکلات مذاکرات شدن ، رژیم اسرائیل جان تازه ای گرفت با رفتار ایشون
با نفت 8 دلار مملکت رو چرخوند آقایان با 200 دلار نتوستن !!!!!!!!!!!!!!!!!
در ضمن در مظلومیت شهید رجایی شکی نیست و مشخصه مردمی بودن ولی مهلتی نداشتن تا بخوان عملی رو انجام بدن تا قضاوت بشه کدوم بهتر بود
* با همه این تعریف ها و تمجید ها نسبت به آقای خاتمی ، تنها دلخوری مردم از ایشون حمایت نابجا از آقای روحانی بود که موقع انتخابات تاثیر گذار بود و حتی در بعضی تصمیمات ضد مردمی آقای روحانی باز از ایشون حمایت کرد که این باعث شد مردم دیگه به ایشون آن دیدگاه گذشته رو نسبت بهشون نداشته باشن *
باشگاه خبرنگاران من تا حالا پست نزدم ، و حرف نامربوطی هم در نوشته ام نیست لطفا چاپ کنید
دلار از 260 تومان به 900 تومان رسید یعنی تورم بیشتر از زمان احمدی نژاد
پروژه های سد سازی تعطیل شد و وزارتخانه بسیار کار آمد جهاد سازندگی که حلال مشکلات روستاییان بود نابود شد
در زمان او تقریبا هیچ کارخانه مهمی ساخته نشد اما بجایش دوبی با پول ایران آباد شد
در زمان او قانون ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند لغو شد و به واسطه آن هزاران شرکت ورشکست شدند
در زمان او مذاکرات پاریس انجام شد که امضاهای داده شده در این مذاکرات پایه تحریم های زمان احمدی نژاد شد
و در نهایت دو قطبی سازی کاذب از زمان او در ایران رواج یافت
قدرت پلیس در زمان او کاهش یافت و مجرمان برای اولین بار بعد از انقلاب جرات عرض اندام پیدا کردند
فقط دکتر مردمی نژاد
محبوب ترین رئیس جمهور ایرانیان
یک ایرانی اصیل
و راه حل هم دارند .فقط دولتی نداریم که شنونده باشد
چونکه منافع شون در صادرات مواد خام است .
حسابی پول ساخته اند
منافع شون در واردات کالاهای تمام شده است
نه واردات مواد خام که باعث میشه کلی ها سرکار روند
و بانی این مشکلات .عدم شفاف سازی است و بس
از جناب رییسی منتخب مان میخواهیم که اگر اینشالله انتخاب شدند
اولین قدم مهم شان .شفاف سازی باشد تا
کلی از مشکلات خود بخود برطرف میشه
بقیه فقط شعار میدن عمل نیست...
چند ساله فارغ اتحصیلم دنبال کار...
گول اش را نخورید
این حرفها را میزند که رای تون را جذب کند
خود شماها بهتر از انها بر مشکلات واقف هستید
ازشون برنامه زمانبدی شده برای حل و فصل هر مشکل بخواهید
برای مثال .مشکل بیکاری جوانان در چه مدت برطرف میکنی
و چطور
اگر مثل خاله زنکان از مدرک و یا از هم ایراد گرفتند
گول نخورید که میخواهند جوابگوی مسایل مهم نباشند و
ادرس علط میدهند
مردی که شناگر ماهری بود به آب پرید و او را نجات داد.
هنوز شرشر آب از لباسهای مرد شناگر به زمین میریخت که فریاد کسی دیگر را شنید که در آب افتاده بود.
آن مرد به آب پرید و با زحمت فراوان شخص دوم را نیز نجات داد. خسته و کوفته کنار آب دراز کشید و نای راه رفتن نداشت.
انکی آرام گرفت و سرپا ایستاد. تازه نفسش جا آمده بود که صدای فریاد شخص دیگری را شنید که داخل آب افتاده بود. غیرتش اجازه نداد و به قصد کمک به او برخاست. اما حقیقتا خسته بود و به زحمت حرکت میکرد.
شخصی که از کنار، تمام جریان را میدید نزد شناگر ناجی آمد و گفت:
اگر تا شب هم اینجا بایستی باید به دل آب بزنی و غریقها را نجات دهی.
به جای اینکه اینجا غریقها را نجات دهی بالای پل برو و جلوی آن دیوانهای که رهگذران را داخل آب میاندازد بگیر.
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران درحضورمردنامحرم ازجوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
دوران خاتمی اصلاحات شروع شد و هسته ای لو رفت و بدبختی شروع شد.
جواب واضحه ! چون این بازیها بازیهای کثیفی هست
خداوند انسانهای وارسته و مخلص را به کمال می رساند و آن کمال شهادت است.
بکوری بی بی سی رییس جمهور رئیسی
الحمدلله اونهایی که رئیسی را تحقیر کردند امروز منفور مردمند و چوب ذلت را خوردند
پیاده رو زن و مردان را جدا میکند
یک عده دهن بین و بدون تحقیق باور کردند
الان هم تمام دزدان دستگیر شده و فراری و نفوذی ها
سعی بر این دارند که رییسی را با شایعات بدنام کنند
چونکه از عدالت ایشان میترسند
تنها کارنامه مثبت و عملی رییسی دارد
گول شایعات را نخورید .خودتان تحقیق کنید تا اصلح انتخاب شود .ولی بهترین گزینه رییسی است
چونکه مثل روحانی با پشت میز نشیتن و دستور تلفنی مشکلات را حل و فصل نخواهد کرد
مرد عمل .مرد کف بازار است .مرد مردمی است
الان اگر تونستی با حقوق کارگری خانه بخرید ، به ما هم خبر بدهید .
احمدی نژاد انسان با شخصیت عالی و مردمی است .
مجانی کار کنند
حتما باید رییس و روسا باشند که به ملت خدمت کنند
سن بازنشستگی شون را خدمت به خلق خدا مجانی کار کنند
مناظره برای اینه که بفهمیم کدوم نامزد بهترین راهکار برای رفع مشکلات کشور داره. نه اینکه بیاد...چمیدونم ترکی حرف بزنه (متاسفانه نباید اجازه همچین چیزی رو میدادن. خدا میدونه با زبان ترکی چه چیزی گفته. ) ولی مهم نیست. اگه این دو نفر مرد بودن همون کلمات رو به زبان فارسی میگفتن.
ثانیا نشان می دهد قاضی زاده هاشمی خیلی بهتر از مهرعلیزاده و رضایی و زاکانی و جلیلی عمل کرد.
ان شاءالله نتیجه کمتر از 20 روز معلوم میشه بارای قاطع ملت زجر کشیده رئیسی کار رو دست میگیره تا دمار دزدها رو دربیاره به یاری خدا وکمک مردم
قبل از هاشمی خوب رئیس جمهور رئیس کابینه نبوده
ولی بین رئیس جمهور های که رئیس دولت بوند بهترینشان احمدی نژاد بوده و هست و احتمال خواهد ماند چون نخبه بود و توانمند
من رای می دهم. تو رای می دهی. ما رای میدهیم
و توانایی ها و داشته هایشان را رو کردند امیدواریم ریس جمهورهای بعدی تنها در چهار سال داشته های علمی و تلاشها و تواناییهایشان را نشان دهند.