به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،زیره سبز و سیاه به دلیل بالا بودن کیفیت و موارد دارویی دارای ارزش و جایگاه مطلوبی در بازارهای جهانی است.
ایران بعد از هند و سوریه سومین کشور تولید کننده بزرگ این محصول در دنیاست.
اکنون کشورهای ویتنام، آمریکا، بنگلادش، مصر، عربستان، برزیل، اسپانیا، سریلانکا، انگلستان، مالزی، پاکستان و ژاپن واردکنندگان محصول زیره هستند.
وی با بیان این که در دهه های گذشته گیاه زیره در خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خراسان رضوی و گلستان به طور عمده تولید می شد، اما اکنون این گیاه به دلیل علاقمندی کشاورزان در تمامی استان های کشور به شکل دیم تولید می شود.
تولید گیاه زیره در دهه ۹۰ به دلیل خشکسالی های پی در پی و واردات بی رویه نسبت به دهه های ۷۰ و ۸۰ با کاهش روبرو شد و در طی سالهای ۹۲ تا ۹۵ سطح زیرکشت آن نوسان چندانی نداشت، سال ۹۲ سطح زیرکشت این گیاه حدود ۱۸ هزار هکتار، سال ۹۳ نزدیک به ۱۷ هزار هکتار، سال ۹۴ حدود ۱۸ هزار هکتار و در سال ۹۵ نزدیک به ۱۵ هزار هکتار بود.
اما نبود صنایع تبدیلی در استان سمنان قصه تلخ جولان دلالان و واسطه ها را تکرار می کند.
انتهای پیام/پ