مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری کل خراسان جنوبی گفت: یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های کل کشور در زمینه‌ی روان آب‌ها و آبخیز داری ها، تخریب جاده‌ها و پل‌ها در هنگام بارندگی هاست که در مورد پیشگیری از آسیب خوردن به آن‌ها اقدامات انجام شده کافی نیست.

نصرآبادی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری کل خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  گفت: در حال حاضر بزرگترین سازه‌ی آبخیز داری استان در لانو منطقه مرزی سربیشه است.

او با اشاره به این که وسعت خراسان جنوبی ۱۵ میلیون هکتار است ونیمی از این وسعت را حوزه‌های آبخیز تشکیل می‌دهد افزود: با توجه به این که تقریبا ۴۸ درصد جمعیت استان در روستا‌ها و مناطق روستایی زندگی میکنند و حدود ۶ هزار رشته قنات در این مناطق وجود دارد رسیدگی به تمام این مناطق و احداث پروژه در آن‌ها کار سخت و هزینه بری است.

نصرآبادی ادامه داد: تا به حال موفق شدیم در یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان عملیات آبخیزداری را انجام دهیم که شامل ۲۴۰۰ سازه و ۸ میلیون متر مکعب ظرفیت آبگیری می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری کل استان تصریح کرد:با توجه به محدودیت‌های اعتباری و گستردگی مناطق نیازمند به احداث سازه، مدتی است با همکاری قرارگاه شهید ناصری سپاه استان پروؤه‌ها را انجام می‌دهیم و در حال حاضر بزرگترین مشکل پیش رو این است که به جای مدیریت ریسک در این حوزه، مدیریت بحران صورت می‌گیرد در حالی که باید ریسک کوچیک‌ترین آسیب را هم به صفر برسانیم.

اواظهار کرد: در سال ۹۹ پنجاه میلیارد تومان اعتبار به حوزه آبخیز اختصاص داده شد که شامل انجام ۱۰۰ پروژه آبخیزداری شد و روند تکمیل آن‌ها در سال ۱۴۰۰ هم ادامه خواهد داشت.

نصر آبادی همچنین گفت:در زمان بارندگی اگر میزان خروجی آب از روان آب‌ها بیشتر از مقدار کارشناسی شده باشد باید مجدد بررسی و کارشناسی‌ها صورت گرفته تا اقدامات کنترلی و احداث سازه در آن مناطق انجام شود.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری کل استان در پایان عنوان کرد: مردم می‌توانند گزارشات خود برای کارشناسی، اقدام و انجام پروژه در مناطق شان را به شماره‌ی چهار رقمی ۱۵۰۴ اطلاع دهند.

انتهای پیام / ط ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.