به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان طی اظهاراتی پیش از برگزاری ویدئو کنفرانس وزرای دفاع ناتو، از تصمیم کشورش برای رد درخواست اوکراین بمنظور ارسال تسلیحات به این کشور خبر داد.
وی با بیان اختلافات موجود بین روسیه و اوکراین تنها از طریق سیاسی حل میشود، گفت: تحویل اسلحه کمکی نمیکند، زیرا حل اختلافات در آیندهای نزدیک همچنان راهنمای مسیر برای تعهدات ما باقی میماند و هیچ تغییری در موضع ما ایجاد نشده است.
هایکو ماس با بیان اینکه، آلمان بزرگترین کمک کننده دو جانبه به اوکراین است، ادامه داد: آلمان از سال ۲۰۱۴ در حدود ۲ میلیارد یورو از این کشور در بخشهای غیر نظامی حمایت کرده است.
وزیر امور خارجه آلمان ادامه داد: هر گونه تردید در این باره که آلمان حق موجودیت اوکراین را به رسمیت نمیشناسد رد میکنم.
وی افزود: اوکراین میتواند همواره از حمایتهای آلمان در مناقشات در شرق اوکراین و دفاع از تمامیت ارضی خود مطمئن باشد و از سوی دیگر ما با همکاری فرانسه همچنان برای میانجیگری بین کی یف و مسکو همان گونه که در توافق صلح مینسک پیش بینی شده تلاش خواهیم کرد.
هایکو ماس تاکید کرد: همچنان بر این موضوع معتقدیم که قالب نرماندی بهترین راه برای ایجاد صلح و تضمین زندگی امن برای ساکنان شرق اوکراین است.
وزیر امور خارجه آلمان ادامه داد: بطور حتم در صورتی که سلاحهای بیشتری به اوکراین تحویل داده شود این طور نخواهد شد و این امر تحقق نمییابد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ضمن ابراز نگرانی از تحرکات نظامی روسیه در مرزهای خود خواستار حمایتهای تسلیحاتی آلمان شده است.
اوکراین سال هاست که درگیر مناقشات در شرق این کشور است.
از سوی دیگر مقامات احزاب متحد مسیحی در آلمان نیز با صادرات تسلیحات به اوکراین مخالف هستند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز از توافق با روسیه و اوکراین برای برگزاری جلسه ای در سطح وزیران و در قالب نرماندی به منظور حل مسئله دونباس خبر داد و گفت : با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین چند هفته پیش صحبت کردیم و به این توافق رسیدیم تا برای رفع تنشها بین دو کشور یک نشست در سطح وزیران ترتیب دهیم.
او تأکید کرد: قالب نرماندی در حل و فصل بحران اوکراین مفیدترین قالب گفتگو خواهد بود که باید به آن متعهد و پایدار باشیم. مکرون همچنین نقش فرود اضطراری پرواز «رایان ایر» در مینسک را در این گفتگوها بیاثر خواند.
انتهای پیام/