به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آندومتریوز یک وضعیت دردناک است که در آن بافتی شبیه آندومتر در خارج از رحم روی سایر اندامها مانند تخمدانها، لولههای رحمی، روده و دیوارههای خارجی رحم رشد میکند. در واقع این اختلال ۱۰ درصد از زنان در سن باروری را درگیر میکند. تشخیص این اختلال بین ۷ تا ۱۰ سال طول میکشد و از همین نظر تشخیص آن بسیار دشوار است.
دو مطالعه در این زمینه صورت گرفته است که نشان میدهد در مرحله اول آندومتریوز مربوط به جنین در حال رشد در رحم مادر دارای تستوسترون بسیار کم است. نکته دوم اشاره میکند که سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشی از دریافت بیش از حد تستوسترون در زمان جنینی در رحم است.
یک مطالعه نسبت به هورمون جنسی مردانه در خانمها انجام شد که مشخص میکند در مقایسه با زنان فاقد این بیماری؛ این اختلال بیشتر در زمان جنینی و در مادرانی که سطح تستوسترون پایین داشتند، رشد کرده است.
ناتالی دینسدیل، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه سایمون فریزر کانادا، بیان میکند: به نظر میرسد قرار گرفتن در معرض کم تستوسترون برای جنین دختر در حال رشد به طور مداوم باعث کاهش تستوسترون تخمدان نسبت به سطح هورمون استرادیول میشود. کمبود یا فقدان تستوسترون در رحم ممکن است مرحله هورمونی را برای پیشرفت بعدی آندومتریوز فراهم کند.
او افزود: این عدم توازن تأثیرات مختلفی دارد که رشد ضایعهای مانند آندومتریوز را باعث میشود. تستوسترون به طور کلی یک سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن و همچنین یک مهار کننده التهاب است. در حالیکه سیستم ایمنی بدن و پاسخ التهابی آن در آندومتریوز بسیار فعال است.
تحقیقات بیشتر درباره این موضوع توسط محققان در حال انجام است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
حالا مردم چکار کنن...؟
هر چی جلو دستتون اومد که نباید چاپ کنید که...
این مقاله حتما مقدمهای چیزی داشته ...
همینطوری یه تیکه از یه چیزی رو ترجمه مبکنید و علیبرکتالله....