به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، ثروت و قدرت فراوان در طول تاریخ تنها متعلق به مردان نبوده است؛ بلکه زنان زیادی نیز در طول تاریخ بوده اند که توانسته اند به فرمانروایی حکومت ها و امپراتوری های بزرگی در جهان برسند. در این گزارش به ۵ زن قدرتمند و ثروتمند که توانسته اند به فرمانروایی امپراتوری های بزرگی در طول تاریخ دست یابند، اشاره میکنیم:
حتشپسوت (Hatshepsut) ملکه مصر باستان، پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان بود. او دومین فرعون زن است که از لحاظ تاریخی تأیید شده است. نخستین فرعون زن تأیید شده «سوبکنفرو» بوده است؛ هر چند ممکن است زنان فرعون دیگری نیز پیش از حتشپسوت حکمرانی کرده باشند.
حتشپسوت در سال ۱۴۷۸ قبل از میلاد به قدرت رسید. او با توتمس دوم ازدواج کرد تا با همدیگر به طور مشترک حکمرانی کنند. در واقع توتمس دوم، برادر ناتنی ملکه حتشپسوت بود که با وی ازدواج کرده بود.
در دوره حتشپسوت وضع زندگی مردم بهبود یافت، خانهها و راهها ساخته شدند؛ همچنانکه وی توانست کشور را از جنگهای خارجی حفظ کند. اقتصاد نیز در دوره وی شکوفا بود.
طبق عقیده جیمز هنری بریستد (James Henry Breasted) باستان شناس آمریکایی و استاد مصر شناسی، ملکه حتشپسوت، نخستین زن بزرگ تاریخ بوده است.
کلئوپاترا نیز ملکه مصر باستان در سال ۶۹ پیش از میلاد تا ۳۰ پیش از میلاد بود. او فرمانروایی را از پدرش «بطلمیوس دوازدهم» به ارث برد. کلئوپاترا یکی از حکام زن مشهور در جهان است که بخاطر ثروتش و مهارتش در بازیهای سیاسی شناخته میشود.
کلئوپاترا به عنوان فرعون مصر کنترل بخشی از بزرگترین صنعتهای آن زمان را در دست داشت؛ مانند گندم، پاپیروس، مرهم (unguents) که درآمدی معادل سالانه ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار تالنت مصری به او میداد. دارایی خالص او تا ۹۵.۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است؛ هر چند کلئوپاترا همیشه قادر به تهیه مخارج زندگی لوکس خود نبود. او برای تأمین مالی بسیاری از جنگهایی که در طول سلطنت خود انجام داد، از رهبران خارجی وامهای زیادی گرفت.
ملکه زتیان، تنها زن در تاریخ چین باستان بود که عنوان امپراتریس فرمانروا را دارا بود. گفته میشود شما بدون اندکی خونریزی، نخواهید توانست ثروتمندترین زن شوید. از این رو این امپراتور چینی در از میان بردن رقبا برای عشق خود بی رحم بود. گفته شده او دختر یک هفتهای خود را کشته و گناه آن را به گردن یکی از همسران امپراتور گائوزونگ انداخت. زمانی که امپراتور گائوزونگ درگذشت، او پسران خود را مجبور به کناره گیری کرد و به عنوان مدیر دربار منصور شد؛ منصبی که معادل امپراتور قلمداد میشد. تاکتیکهای او در حکومت سبب رشد اقتصاد چین شد. در زمان ۱۵ سال سلطنت او، امپراتوری او قلمروی خود را تا آسیای مرکزی گسترده کرد و ثروت ملی به لطف تجارت چای و حریر در طول جاده ابریشم شکوفا شد.
ملکه ایزابلای یکم، شهبانوی کاستیا از ۱۴۷۴ تا ۱۵۰۴ بود. به عنوان یکی از ثروتمندترین ملکههای جهان، به نظر نمیرسید امور برای ملکه ایزابلا یکم بهتر شود؛ تا اینکه وی در پی ازدواج با فردیناند آراگون، کنترل خود را بر تمام اسپانیا تثبیت کرد. او به هنگام مرگ، در آمد سالانه ۱.۴۵ میلیون دوکات (سکه طلا یا نقره که از قرون وسطای تا اواخر قرن بیستم به عنوان سکه در تجارت اروپا رایج بود) داشت.
کاترین دوم روسیه که به عنوان کاترین کبیر نیز شناخته میشد، امپراتریس و تزاریس مشهور روسیه بود و به مدت ۳۴ سال ( از سال ۱۷۶۲ تا ۱۷۹۶) حاکم کل روسیه بود. لقب کاترین کبیر نه تنها به خاطر قدرت سیاسی وی، بلکه به خاطر ثروت فراوانش که در حدود ۱.۵ تریلیون دلار برآورد میشود، بوده است. حکمرانی کاترین بر روسیه که به طور تاریخی، یکی از امپراتوریهای جهانی بود، سبب شده بود تا او ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را در آن دوران در دست داشته باشد.
اگرچه کاترین سلطنت خود را با امید به اصلاحات لیبرالیستی مانند آزاد کردن رعیت آغاز کرد، اما پس از یک قیام مردمی در سال ۱۷۷۳، نظر خود را تغییر داد.
انتهای پیام/
و مردان بزرگی هم بودن که توی ریاضیات خوب بودن. کسایی که میان یه جنسیت رو به اون یکی میخوان برتری بدن به معنای تمام بی اطلاع هستن. اگر مغزشون پوچ نبود همچین حرفی نمیزدن. این مشخصه که هرکسی میتونه هرچقدر بخواد پیشرفت کنه و مهم نیست تو چه زمینه ای باشه فقط کافیه با عشق یاد بگیره و کارشو کنه.
خخخخخ
اینکه میگید فرمانروای زن ، دوحالت داره ، یا زنها پایین تر اند ، که این چند نفر مثلا تونستن بینشون برن بالا ، یا خیلی بالاتر اند که بخصوص اشاره میکنید فرمانروای زن
اما هیچکدوم از اینها نیستش ، همه انسان اند ،اینها هم به عنوان یک انسان فرمانروا شدند ، حالا یکی خوب بود یکی بد دیگه ، این کلیشه های جنسیتی مضحک رو بزارید کنار ،و مثل غربی ها نباشید
پس بهشون بگیم فرمانروای مرد
بگید فرمانروا ، همین
مثلا تا الان شنیدید بگن ، فرمانرواهای مرد ، فلان کشور ؟
فرمانروا یک رتبه هستش ، دیگه زن و مرد بودنش یک چیز اضافه هست که معمولا هم تا یکی زن باشه ، به زن بودنش اشاره میشه در صورتی که این چیز به خصوص نیست؟!
که اینطوری که شما نوشتید ، اینها بیشتر از اینکه به فکر کشورشون باشند بیشتر به فکر پول و ثروت خودشون بودند؟
شاید هم من اشتباه برداشت کردم؟!
حداقل اینا رو توی صفحه نزارین لطفا
به همین دلیل آنها نمی توانستند به خودی خود فرد موفقی باشند.
درست میگه ، مردان قدرت تحلیل و هندسه فضایی خیلی بهتری نسبت به زنان دارند و در محاسبات و ریاضیات بهتر عمل میکنند
این یک چیز طبیعی هستش ، به شما بر نخوره
هر جنسیتی طوری هستش که مکمل جنس دیگر باشه ، زنان هم در بیان احساسات و سخنوری نسبتاً بهتر هستند ، این از لحاظ علم امروز حداقل اثبات شده. البته این دلیل نمیشه که یک مرد یا زن نتونند به موارد جنس دیگه نرسند اما مسلما یهترین های هرکدوم از این موارد (هندسه تحلیلی، و...یا سخنوری ، ابراز احساسات یا ...)، جنسیت مربوط به خودش رو خواهد داشت با سپاس