فضل خرم مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عشایری دامداران متحرک در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص آخرین وضعیت خرید تضمینی دام عشایر اظهار کرد: وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور عشایر و پشتیبانی امور دام، سیاست خرید تضمینی یک میلیون راس دام عشایر را به جد دنبال میکنند که بر این اساس ۵۰۰ هزار راس دام حذفی و ۵۰۰ هزار راس دام پرواری از طریق پشتیبانی امور دام خریداری میشوند.
او افزود: دستور العمل خرید طی هفتههای آینده در گروه یک استانهای خشکسالی شروع میشود؛ این موضوع به دلیل مازاد عرضه هیچ گونه تغییری در قیمت گوشت نخواهد داشت.
خرم با اشاره به اینکه قیمت گوشت عشایر تغییری نداشته است، بیان کرد: اگر امروز تفاوت قیمتی در حوزه مصرف و نرخ تمام شده وجود دارد، مربوط به حوزه عشایر یا تولید عشایر نیست و تنها در حوزه فرآوری و فروشگاه تغییر قیمت پیدا میکند، لذا خرید تضمینی دام عشایر بر زندگی آنها اثر خوبی ایجاد میکند؛ چرا که با تامین منابع مالی، امکان پرورش مناسب مابقی دامها فراهم است.
این مقاممسئول ادامه داد: اگر زمان عرضه دام عشایر بازار مناسبی فراهم باشد، آنها به پشتوانه منابعی که به دست می آورند، دامهای مولد خود را توسعه میدهند که در نهایت تولیدات اثر مثبت خود را در جامعه ایجاد میکنند.
او با بیان اینکه سالیانه ۹ میلیون راس دام توسط عشایر به بازار عرضه میشود، گفت: سالیانه حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار تن گوشت توسط جامعه عشایری به بازار عرضه میشود که امسال نگرانیهایی مبنی بر افرایش تعداد دام و لاغری ناشی از نخوردن علوفه بودیم که خوشبختانه با تصمیماتی که اتخاذ شد، برآورد میشود، ۲۰۵ تا ۲۱۰ هزار تن گوشت به بازار عرضه شود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عشایر دامداران متحرک متوسط قیمت هر کیلو دام عشایر را ۵۱ تا ۵۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت کنونی هر کیلو بره ۵۷ هزار تومان و میش و بزغاله با نرخهای کمتری در بازار عرضه میشود.
او درباره تاثیر خشکسالی بر تولید علوفه بیان کرد: براساس تحلیل وزارت جهاد و سازمان امور عشایر طی سالهای گذشته ۷ میلیون تن علوفه تولید میشد که امسال به واسطه خشکسالی و کاهش بارش یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کمتر از سال قبل علوفه تولید شد که خوشبختانه در آغاز سال، وزارت جهاد کشاورزی سیاست مناسبی را اتخاذ کرد که با حمایت سازمان امور عشایر حدود ۱۱۸ هزار تن نهاده بارگذاری شد.
خرم ادامه داد: بنابر برنامه وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۰ هزار تن نهاده در ماه آینده بارگذاری میشود و همواره درخواست داریم که ۵۰۰ هزار تن دیگر را با تخصیص ارزی که دولت در اختیار ما قرار میدهد، وارد کنیم تا بار مالی دولت را کاهش دهیم و همواره با ورود عشایر به عرصه واردات شاهد اثرگذاری آن باشیم.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عشایر دامداران متحرک در پایان تصریح کرد: علی رغم تمامی نگرانیها که در ابتدای سال وجود داشت، اما فضا برای تامین مناسب نهاده فراهم میشود به طوری که طی سالهای اخیر سابقه نداشته که در فروردین و اردیبهشت ۱۱۸ هزار تن نهاده بارگذاری شود که خوشبختانه امسال این موضوع محقق شد.
انتهای پیام/