مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، دیروز حقیقیها چه میزان پول وارد بازار سرمایه کردند؟، اظهار کرد: دیروز بعد از مدتها (بدون در نظر گرفتن عرضه اولیهها) شاهد ورود ۴۸۰ میلیارد تومان پول توسط حقیقی به بازار سرمایه بودیم.
او بیان کرد: البته چهارشنبه گذشته هم به مدد عرضه اولیه جدید بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان ورودی حقیقیها را به بازار سرمایه داشتیم، ولی بدون در نظر گرفتن خریدها در عرضه اولیه، شاهد خروج ۲۸۰ میلیارد تومان در روز چهارشنبه هفته گذشته بودیم.
قلی پور افزود: امروز عمده پول وارد شده توسط حقیقیها در سهام فولاد، فملی، شپنا، شبندر، شبریز، تاپیکو، شستا و فارس بود که ۲۷۰ میلیارد تومان از کل ۴۸۰ میلیارد تومان ورودی را به خود جذب کردند؛ یعنی هشت سهم از ۳۸۰ شرکت بورسی (۲ درصد شرکتها) بیش از ۵۰ درصد نقدینگی حقیقی را به خود جذب کردند.
بیشتر بخوانید
بورس گرفتار رفتار سلیقه ای ناظران و بازگردان ها شد!
کارشناس بازار سرمایه در خصوص ارزش معاملات دیروز بازار سرمایه گفت: دیروز ارزش معاملات خرد بازار سرمایه ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که از اردیبهشت امسال بیشترین ارزش معاملات روزانه بود؛ البته در فروردین ماه امسال دو روز اول سال ارزش معاملات بیشتر را هم شاهد بودیم.
قلی پور بیان کرد: در مقایسه با میانگین روزانه ارزش معاملات خرد در هفته گذشته (۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان) دیروز رشدی ۶۴ درصدی را شاهد بودیم. همچنین میانگین معاملات خرد روزانه بورس از ابتدای امسال ۲ هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان بود که امروز نسبت به میانگین از ابتدای سال رشدی ۵۳ درصدی را داشتیم.
او افزود: البته هنوز بازار سرمایه با نقدشوندگی رویایی نیمه اول سال گذشته فاصله دارد، به طوری که حتی با افت معاملات در نیمه دوم سال گذشته، میانگین معاملات خرد روزانه بورس در سال گذشته بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان بود و معاملات نسبتا خوب امروز فقط ۲۷% میانگین معاملات روزانه سال گذشته بود.
قلی پور در پاسخ به این پرسش که، این میزان ورود پول حقیقی بعد از گذشت چند ماه نشان از بازگشت روند بازار سرمایه دارد؟، اظهار کرد: برای نتیجه گیری هنوز زود است و فقط زمانی میتوان به برگشت روندها اطمینان داشت که حداقل برای دو هفته تا دو ماه آمار معاملات و ورود پول حقیقی بهبود یافته است.
او بیان کرد: با این حال به شخصه معتقدم که با مشخص شدن کاندیداهای انتخابات، به نظر میرسد که هماهنگی و ثبات بیشتری در اداره کشور برای سالهای آینده وجود خواهد داشت، همچنین دولت ظاهرا از کاهش مصنوعی و دستوری نرخ ارز که به ضرر تولید و بورس است، دست برداشته است و با رشد ۱۵۰۰ تومانی ارز طی روزهای اخیر به نظر میرسد که روند نزولی شاخصهای بورس و فرابورس متوقف شود.
کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: میتوان امیدوار بود که روند ریزشی بازار متوقف شده است، چرا که هم نرخ ارز مجدد افزایش یافت و هم گزارشهای ماهانه و سال گذشته شرکتها عموما خوب بود و با بالا ماندن نرخهای جهانی در سطوح فعلی میتوان به آینده بورس امیدوار بود. البته نه در همه صنایع، بلکه در صنایع فلزی، معدنی، برخی از صنایع شیمیایی، پالایشی، سیمان و برخی از بانکیها لیدر بازار در ادامه سال خواهند بود.
انتهای پیام/