وزیر راه و شهرسازی گفت: از امروز شهر فرودگاهی امام به عنوان منطقه آزاد در کشورمان فعالیت می‌کند و امیدواریم با توافقنامه امروز شاهد شکوفایی این منطقه باشیم.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی گفت: در برنامه افتتاح فاز دوم ترمینال مسافری شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با بیان اینکه توسعه و هوانوردی دو واژه مترادف هست و تاثیرات سیاسی برای پیشرفت هر کشور ایجاد می کند، هوانوردی و هوافضا یکی از نمادهای گسترده علم و فناوری و نماد پیشرفت محسوب می شود.

او ادامه داد: در ایران ابعاد گوناگونی در این حوزه باز شده و با توجه ظرفیت‌های انسانی دانش و صنعت متنوعی که وجود دارد باید اقدامات قابل ملاحظه‌ای را در این حوزه انجام داد.

او با بیان اینکه باید در این زمینه ظرفیت موجود را فعال کنیم، گفت: استفاده از استعداد و ظرفیت در تمامی کشورها باعث ایجاد اشتغال می‌شود و با توجه به آنکه فرودگاه‌ها و توسعه آن یکی از نمونه ها و نمادها در این بخش است باید در این زمینه اقدامات لازم را برای آن انجام دهیم.

او با بیان اینکه اتفاقی که امروز در حوزه صنعت فرودگاهی بین المللی کشور افتاده باید ۲۰ سال پیش رخ می‌داد، افزود: باید برای فرودگاه های کشور یک حساب بزرگ فرا زمینی معنا کنیم و با توجه به آنکه ظرفیت گوناگون را برای آن ایجاد شده باید بخش ترانزیت را هم فعال کنیم.

اسلامی تاکید کرد: باید به قدری جذابیت ایجاد کرد که نیروهای ارزشمند در این حوزه را در این کشور حفظ کنیم، نه اینکه از این حوزه غافل بمانیم و شغلی به وجود نیاوریم و این نیروی انسانی به دلیل دانشی که دارند، کشورهای دیگر را برای ایجاد اشتغال جستجو کنند.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: هدف گذاری در بخش مسافری پروازهای منطقه‌ای و غرب آسیا ۵۰۰ میلیون مسافر است که به یک عدد قابل ملاحظه‌ای تبدیل شده اما در ترمینال سلام هدف گذاری که برای آن انجام داده ایم صد میلیون مسافر است که یک عدد معقول است.

او تصریح کرد: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران که در این نقطه از دنیا واقع شده ایم باید بتوانیم ظرفیت های بالفعل و بالقوه فعال از آنها استفاده کنیم. با سرمایه‌گذاری و ایجاد برنامه‌های مختلف رونق هوانوردی را ایجاد کنیم.

راه و شهرسازی ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌هایی برای توسعه فرودگاه امام مطرح شد و برخی از سرمایه‌گذاران تلاش کردند فاینانس و تامین مالی خارجی در این پروژه را انجام دهند و تقاضاهایی داشتند و مذاکرات مفصلی انجام شد اما باور قلبی خودمان این بود که به ظرفیت‌های داخلی توجه کنیم، از این رو برای توسعه فرودگاه از سرمایه‌گذاری یکی از بانک‌های خصوصی کشورمان بهره گرفتیم.

اسلامی با اشاره به رکورد جابه‌جایی مسافر در سال 98 تاکید کرد: میزان جابه‌جایی مسافر در سال 98 حدود 46 میلیون مسافر بود که باید با برنامه‌های توسعه‌ای سالانه 10 میلیون مسافر به ظرفیت فرودگاه‌های کشور اضافه کنیم.

او اظهار کرد: پروژه توسعه که برای کشورها تامین مالی کرده بودند ۲ میلیارد دلار در مدت زمان ۴۸ ماه بوده و امروز با امضای این تفاهم‌نامه ما شاهد شکل‌گیری این پروژه هستیم.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد:  با توسعه فرودگاه امام در ترمینال 2، در فاز اول و دوم این پروژه ظرفیت به 60 میلیون مسافر می‌رسد.  متاسفانه در گذشته نتوانسته‌ایم فرصت های ترانزیتی را فراهم کنیم اما هم اکنون این موضوع را در اولویت برنامه‌های خود و در دستور کار قرار داده ایم، فرودگاه امام را به عنوان یک منطقه آزاد تعریف کرده ایم.

او بیان کرد: این موضوع در هیئت دولت بررسی شده و وضعیت سهمیه تجاری هر منطقه را تصویب شده است، چهارشنبه هفته گذشته سهمیه تجاری فرودگاه امام تصویب شد و از امروز شهر فرودگاهی امام به عنوان منطقه آزاد در کشورمان فعالیت می‌کند و امیدواریم با توافقنامه امروز شاهد شکوفایی این منطقه باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار