به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از very well mind، درونگرایی و برونگرایی از ابعاد اصلی شخصیت هستند که الگوی پنج عاملی شخصیت را تشکیل میدهند. طبق این نظریه، شخصیت از ۵ بعد گسترده تشکیل شده است و هر بعد بر روی یک زنجیره قرار دارد. درحالی که ممکن است مردم در انتهای دو طرف این زنجیره قرار داشته باشند، اکثر مردم در وسط قرار دارند؛ بنابراین اگرچه ممکن است ویژگیهای زیادی داشته باشید که شما را به یک برونگرا تبدیل کند، اما گاهی اوقات صفاتی را به نمایش میگذارید که ماهیت درونگرایانه تری دارند.
برونگرایی چیست؟
با نگاه از جنبه مثبت، برونگراها اغلب به عنوان افرادی سخنگو، اجتماعی، عملگرا، مشتاق، دوستانه و خوشمشرب توصیف میشوند. از جنبه منفی، این افراد به راحتی حواسشان پرت میشود، گاهی به دنبال جلب توجه هستند و نمیتوانند تنها وقت بگذرانند.
برخی از خصوصیات کلی مرتبط با برونگرایی عبارتاند از:
فرد از در معرض توجه قرار گرفتن لذت میبرد.
کارهای گروهی برای او لذتبخش است.
اگر زمان زیادی را تنها بماند احساس انزوا میکند.
دوست دارد از طریق صحبت و گفتگو ارتباط برقرار کند.
دوست دارد دربارهی افکار و احساسات خود صحبت کند.
برای ایده و الهام گرفتن به دیگران و منابع خارجی متوسل میشود.
علایق گسترده و فراوانی دارد.
تمایل دارد پیش از تفکر اقدام کند.
برونگرایی نتایج متفاوتی دارد. از میان نتایج مثبت میتوان گفت که این افراد تمایل دارند زمان زیادی را با افراد دیگر بگذرانند، زمان بیشتری را برای فعالیتهای اجتماعی بگذارند و دوستان زیادی داشته باشند. تحقیقات همچنین حاکی از آن است که برونگرایان از درونگرایان شادتر هستند و کمتر به به اختلالات روانشناختی دچار میشوند.
صفات مشترک برونگراها
فکر میکنید برون گرا هستید؟ ۵ مورد زیر از ویژگیهای اصلی برونگرایان است. درک نوع شخصیتتان به شما کمک میکند تا روابطتان را بهبود ببخشید، علایق خود را بهتر بشناسید، نقاط ضعف و قدرتتان را تشخیص دهید و روشهای جدیدی برای حل مشکلات پیدا کنید.
۱- عاشق حرف زدن هستید
شما تنها از گفتگو با دوستان، اعضای خانواده و همکاران لذت نمیبرید بلکه دوست دارید با افراد غریبه نیز معاشرت کنید. تمایل دارید با افراد جدید آشنا شوید و درمورد زندگیهایشان بدانید. برخلاف درونگرایان که پیش از حرف زدن ابتدا فکر میکنند، برونگرایان علاقه دارند برای پیدا کردن راهی برای کاوش و سازماندهی افکار و عقایدشان، صحبت کنند.
این افراد همچنین تمایل دارند دوستان زیادی داشته باشند. از آنجا که در ملاقات با افراد تبحر دارند، گفتگوها را شروع میکنند و از معاشرت با دیگران لذت میبرند، تعجب آور نیست که به راحتی میتوانند با افراد دوست شوند.
۲- عاشق معاشرت هستید
آیا پس از اینکه مدت زمانی را با مردم سپری کردید، احساس شارژ شدن میکنید؟ برونگرایان از چنین ارتباطات اجتماعی، انرژی میگیرند. هنگامی که یک برونگرا زمان زیادی را به تنهایی میگذراند، اغلب احساس بیحالی میکند. آنها بین وقت گذراندن به تنهایی و یا وقت گذراندن با مردم، غالبا وقت گذراندن با مردم را انتخاب میکنند.
۳- درمورد مشکلات بحث میکنید
هنگامی که با مشکلی مواجه میشوید، ترجیح میدهید مسائل را با دیگران به اشتراک بگذارید. صحبت درمورد آن به شما کمک میکند تا موضوع را عمیقا کشف کنید و بدانید کدام گزینه ممکن است بهترین عملکرد را داشته باشد. پس از یک روز کاری سخت، صحبت دربارهی آن با خانواده یا دوستان باعث میشود احساس استرس کمتری داشته باشید. از طرف دیگر، درونگرایان ترجیح میدهند پس از یک روز کاری زمانی را به تنهایی خود اختصاص دهند و به مشکلات فکر کنند.
۴- رفتارتان دوستانه است
از آنجایی که افراد با این تیپ شخصیتی دوست دارند با دیگران ارتباط براقرار کنند، دیگران این افراد را دوستداشتنی میبینند. در یک مهمانی، یک برونگرا احتمالا اولین کسی است که به استقبال مهمانان جدید میرود و به معرفی خود میپردازد. به این دلیل است که ملاقات با افراد جدید و پیدا کردن دوست جدید، برایشان راحت است.
۵- شما به راحتی قابل شناخت هستید
درحالی که افراد درونگرا گاهی اوقات دور از ذهن تلقی میشوند، برونگرایان معمولا عقاید و افکارشان را به اشتراک میگذارند و به همین دلیل مردم به راحتی میتوانند آنها را بشناسند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/