افسانه صمدزاده روانشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ضرورت همراهی کردن زوجین در زندگی مشترک اظهار کرد: اگر هر کدام از زوجین زن یا مرد به دلیل خودخواهی، همسر خود را محدود کنند، دغدغه و هدف هایش را درک نکنند و در راه رسیدن به اهداف همسر خود را کمک نکنند، مانع پیشرفت یکدیگر در زندگی مشترک می شوند.
وی با بیان اینکه همراه بودن زوجین در شرایط سخت زندگی بسیار حائز اهمیت است، افزود: هر کدام از زن و مرد میتوانند با درک اهداف، انگیزهها و عقاید همسر خود، حمایتشان را نسبت به او نشان دهند و در رسیدن به اهداف در زندگی مشترک یکدیگر را کمک کنند.
این روانشناس با تأکید بر تلاش زن و مرد در زندگی مشترک برای ایجاد زمینه پیشرفت همسر گفت: باید توقعاتمان را از همسرمان پایین آوریم، در کارها به او کمک و عوامل مزاحم را کم کنیم تا او بتواند به خوبی روی هدف و پیشرفت خود تمرکز کند و به سوی آن گام بردارد.
صمدزاده با اشاره به عوامل ایجاد انگیزه در همسر گفت: درک کردن همسر، ایجاد لحظات خاص و توجه به علائق او، استفاده از جملات انگیزشی و محبت به او، اطمینان دادن به او در هر شرایطی و فراهم کردن محیطی آرام و گوش دادن به صحبتهایش از جمله اقداماتی هستند که زن و مرد می توانند برای ایجاد انگیزه در همسر خود جهت رسیدن به اهدافش از آن ها استفاده کنند.
وی افزود: ایجاد انگیزه در افراد باعث پیشرفت و انجام بهتر کارها می شود و چقدر خوب است که فرد این انگیزه را از نزدیکترین اشخاص در زندگی اش همچون همسر خود دریافت کند.
این روانشناس با بیان اینکه عشق چیزی جز حمایت، درک کردن یکدیگر و اولویت در زندگی همسر بودن و یک پایگاه امن نیست، تصریح کرد: باید در زندگی زناشویی سهم همدیگر را در موفقیت خود بسنجیم چون بعضی از زن ها و مردها فکر می کنند زمانی که در زندگی مشترک، موفقیتی راکسب می کنند این موفقیت را خودشان تنهایی به دست آورده اند.
بیشتر بخوانید
صمدزاده اقدامات لازم برای همراهی زوجین در زندگی مشترک را برشمرد و به زوج های جوان توصیه کرد: نسبت به همسر خود نگرشی مطلوب و متعالی داشته باشید و با محبت با او رفتار کنید. به عقاید همسرتان احترام بگذارید و همسرتان را فردی با ارزش بدانید. به اصل مشارکت در زندگی خانوادگی معتقد باشید و سعی کنید تمام کارها را تنها خودتان انجام ندهید، بلکه از همسر و فرزندان خود کمک گیرید.
او تصریح کرد: فهرستی از صفات همسر خود در نظر گیرید و به آن ها اشاره و از صفات برجسته و مثبت او تعریف کند و با همسرتان تفاهم و رابطه حسنه داشته باشید.
این روانشناس گفت: محبت خود را به همسرتان به صورت عملی نشان دهید؛ مانند هدیه دادن و به خاطر سپاری مناسبت های مهم و به او کمک کنید تا به خودآگاهی برسد.
او تشریح کرد: از انتقاد سازنده در مورد رفتار همسرتان استفاده و سعی کنید با ذکر یکی از جنبه های مثبت او، زمینه را برای ایراد و نقد سازنده خود و پذیرش آن مساعد سازید.
این روانشناس عنوان کرد: از تجربیات و اشتباهات گذشته درس گیرید و آن ها را تکرار نکنید و با گذشت با همسر خود رفتار کنید.همسر خود را فردی مستعد کمال، پیشرفت و تحول بپندارید و او را مقایسه نکنید. مشاجره و دعوا را به حداقل برسانید و انعطاف پذیر باشید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
یک پیشنهاد به نفع ما کم خواننده های حوصله در عصر اطلاعات: «جملات مهم و کلمات کلیدی خبرها را برای خواننده های خبرتان، هایلایت کنید یا برجسته (bold) نمایید.»