کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: تومور‌های بزرگ کشور با مُسکّن حل نمی‌شود و امروز وقت جراحی‌های بزرگ رسیده است.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در اولین برنامه تبلیغاتی خود در رسانه ملی با عنوان «با دوربین» که عصر امروز از شبکه اول سیما پخش شد به تشریح برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود در انتخابات پرداخت و گفت: افتخار می‌کنم به عنوان یکی از سیاستمداران نسبتا جوان در عرصه انتخابات آمده‌ام، اما چه شد که ما انقلاب کردیم؟

وی در پاسخ به سوال مطرح شده، افزود: امام خمینی (ره) در زمانی که جهان به شرق و غرب تقسیم شده بود با انگیزه‌های اعتقادی و با چارچوب احکام اسلام این دین را برای برانگیختن وجدان‌های بیدار و ایجاد روشی جدید در اداره زندگی مردم به میدان آورد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر به مقدمه قانون اساسی مراجعه کنیم به دو حاکمیت «الله» و «مردم» در کنار هم می‌رسیم، که این دو در اصل یکی است و انگار یکی جان و دیگری جسم است. حاکمیت اسلام به این معناست که سازوکار‌ها و رفتار رنگ و بوی اسلامی بگیرد و روش و منش‌ها با رویکرد اسلامی باشد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در فصل اول انقلاب، نظام و بعضی از مولفه‌های قدرت تثبیت شد، گفت: فصل دوم انقلاب برخاسته از تجارب فصل قبل است. اما باید رویکردی نوین داشته باشیم. این به این معنا نیست که عده‌ای بیانید و عده‌ای دیگر بروند. به یک «دگردیسی» نیاز داریم همانطور که مقام معظم رهبری از این مرحله به عنوان پیچ تاریخی یاد می‌کنند.

وی ادامه داد: پیچ تاریخی به این معناست که آرمان ثابت است، اما در مسیر مانع به وجو آمده و اگر مثل قبل ادامه بدهیم به ته دره خواهیم افتاد. در این مسیر گاهی ماشین و گاهی رانندگان باید تغییر کنند تا بتوان مسیر جدید را کشف کرد. گرچه توفیقات بسیاری داشته ایم، اما امروز وقت نقطه سر خط است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید اشتباهات قبل را پیدا و آن‌ها را اصلاح کنیم، بیان کرد: جوانان در این مسیر پیشتازان حرکت جدید خواهند بود و شروع جدید خواهند داشت. برای آنکه گام‌های استوار در آینده برداریم باید گذشته را به درستی بشناسیم، در غیر این صورت محکوم به تکرار اشتباهات تاریخ هستیم.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه باید نکات قوت و ضعف را بشناسیم، اظهار کرد: باید وضع موجود را بررسی کنیم. اگر آرمان‌های سال ۵۷ را مرور کنیم به عدالت به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها می‌رسیم.

وی تاکید کرد: امروز متاسفانه شاهد حضور دو طبقه در جامعه هستیم، نخست: طبقه اشرافیت و مرفهین که ضد مردم هستند و طبقه دیگر، مستضعف هستند. شکست طبقه ضعیف جامعه است که منجر به رفاه و اشرافیت شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با یادآوری بیانات امام خمینی (ره) درباره قشر ضعیف جامعه، تصریح کرد: جمعی از مردم به استضعاف و باخت در همه حوزه‌ها کشیده شده‌اند. طبقه بالای جامعه وقتی پایدار در پیروزی است که طبقه پایین را شکست دهد و این نابود کردن طبقه ضعیف است که علت قدرت و رشد طبقه بالا می‌شود از این رو امام (ره) هم فرموده‌اند: «هرجا کاخی می‌بینید و اگر کسی در رفاه زیادی رندگی می‌کند به این معناست که عده‌ای در فقر زندگی می‌کنند.»

ریشه بی عدالتی در ایجاد طبقه برنده قانونی ضد مردم است

قاضی‌زاده هاشمی ریشه بی عدالتی را ایجاد طبقه برنده قانونی ضد مردم برشمرد و تاکید کرد: قوانین، ساختار‌ها و جایگاه‌هایی وجود دارد که در عمل، خودشان ایجاد طبقه ضد مردمی و اشرافی می‌کنند. اساس این طبقه بر مینای نظام سرمایه داری است.

وی افزود: نگاه نظام سرمایه داری همین است که فقر، برای عده‌ای ایجاد شود تا حرکت و رشد برای عده‌ای ادامه داشته باشد. باید عده‌ای در فقر به سر ببرند تا عده‌ای دیگر منافع و سرمایه‌های خود را ارتقا بدهند و متاسفانه دولت اعتدال در این زمینه کارنامه خوبی ندارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در نقد عملکرد ۸ ساله دولت اعتدال، بیان کرد: در دولت اعتدال بر اساس گزارش‌های جهانی بدترین وضع شکاف طبقاتی به لحاظ عدالت اجتماعی و اقتصادی را شاهد هستیم و شرایط به مراتب بدتر از قبل شده است.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه به بررسی آرمان دوم انقلاب یعنی «آزادی» پرداخت و تاکید کرد: مردم برای آزادی انقلاب کرده اند، اما متاسفانه با مفهوم آزادی در سال‌های اخیر خیلی بازی شده است. تفکر لیبرال، مفهوم آزادی را به ولنگاری ترجمه کرد. در مقابل آن عده‌ای به افراط در این زمینه دچار شدند و فکر می‌کنند تمام دفاع از دین، این است که آزادی‌های فردی محدود شود.

وی با تاکید بر اینکه جامعه باید عرف اجتماعی و فرهنگی خودش را تشخیص بدهد، تصریح کرد: هر دوی این تفکر غیر دقیق است و هرگونه توسل به زور در هر حوزه‌ای نادرست است. چه آنچه در گذشته در برداشتن خواسته‌های زنان نجیب ایرانی رخ داد و چه آنچه امروز به زور اتفاق بیفتد، هردو نادرست است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره «آزادی بیان» در جامعه، گفت: آزادی بیان از جمله شوخی‌هایی است که هم در دنیا قدرت‌ها و نظام سلطه از آن سواستفاده می‌کنند و هم متاسفانه در کشور ما با آن بازی شده است. گفته شد که «وای بر ما اگر دهان منتقدین را ببندیم»، اما اگر کسی دو کلمه انتقاد می‌کرد انواع فحش‌ها نثار او می‌شد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه آوردن اسم آزادی بیان بدون عمل به آن، نابود کردن مفهوم این موضوع و مفهوم است، اظهار کرد: حتما باید روند دولت‌ها در این حوزه تغییرات جدی پیدا کند.

وی همچنین به تشریح آرمان سوم انقلاب یعنی «رفاه» پرداخت و بیان کرد: بسیاری از دولت‌ها از تامین معیشت مردم، ایجاد اشتغال و توسعه زیر ساخت‌ها صحبت کردند و انصافا زحمت‌های بسیاری کشیده شده است. از آغاز انقلاب میزان زیادی جاده، سد، مدرسه و دانشگاه ساخته شده است و همچنین در شاخص‌های بخشی رشد زیادی داشته‌ایم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: متاسفانه به علت عدم اجرای عدالت، عدم حفظ یک روند پایدار در توسعه اقتصادی و مشکلات جدی در هماهنگی بین بخشی در حوزه اقتصاد، سفره مردم نه تنها در کمیت و کیفیت بهتر نشده بلکه مردم به سختی‌های جدی در معیشت گرفتار شده اند.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه مردم دچار سختی‌های دردآور و زجرآوری شده‌اند، افزود جوانان جهادی و انقلابی هر روز از گوشه‌های کشور مثل جازموریان، سیستان و بلوچستان گزارشاتی می‌فرستند که باید به خاطر آن‌ها خجالت زده باشیم که ۴۲ سال از انقلاب می‌گذرد و با اینکه شعار دفاع از محروم داشته‌ایم، اما هنوز شاهد چنین نقاطی در کشور هستیم.

دوگانه معیشت-عزت ایجاد کردند

وی در بیان آرمان بعدی انقلاب یعنی «استقلال»، گفت: استقلال به معنای استقلال سیاسی یعنی به جای تبعیت از دولت‌های بیگانه بر اساس تفکرات دینی و فرهنگ ملی خود، کشور را مدیریت کنیم، اما گرفتار این شده‌ایم که تمام امور داخلی ما را به خواسته‌های بیگانگان پیوند زدند و امور کشور را شرطی کردند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری‌های داخلی را به تصمیمات دیگران منوط کرده‌اند، تاکید کرد: با بداخلاقی در جامعه بین‌الملل و قهر و انزوا مخالف هستیم، اما با اینکه مصلوب‌الاختیار هم بشویم مخالفت داریم و نباید با تصمیم خودمان به دستورات بیگانگان عمل کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی سه اصل «عزت، حکمت و مصلحت» را فراموش شده برشمرد و خاطر نشان کرد: متاسفانه دوگانه معیشت-عزت ایجاد کردند و به بهانه معیشت، عزت فروشی کردند.

وی «استقلال اقتصادی» را به معنای ساخت درونی اقتصاد در جهت خلق قدرت دانست و اظهار کرد: ما خواستیم مردم را آقای جهان کنیم به طوری که تلاطم‌های سیاسی و اقتصادی بر کشور اثر منفی نداشته باشد، اما متاسفانه نه تنها این موضوع محقق نشد بلکه وابستگی‌های ما را افزایش داد به طوری‌که دیگران تصمیم گرفتند و آثار این تصمیمات در بازار و اقتصاد دیده می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: با تغییر رئیس‌جمهور کشور دیگری، اقتصاد کشور ما به هم می‌ریزد. کجای این وضعیت با استقلال اقتصادی مطابقت دارد؟ ما مخالف اقتصاد درونگرا هستیم و حتما باید اقتصادی برونگرا داشته باشیم، اما اقتصادی که قابلیت تاب‌آوری داشته باشد که بتواند برای خودش تصمیم بگیرد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه ما باید تعیین‌کننده شرایط اقتصادی بین‌الملل باشیم تاکید کرد: خدا این ظرفیت و قدرت را به کشور ما داده است، چرا که یک درصد جمعیت جهان را داریم درحالی‌که ۱۰درصد منابع طبیعی در اختیار ما است.

وی «حاکمیت مردم» را آرمانی دیگر از انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: قرار بر این بود که اراده مردم در همه شئون حاکم باشد. الان وضع این است که هرگاه دولت‌ها دچار گرفتاری‌ها می‌شوند به سراغ مردم می‌روند تا کمک بگیرند، اما خودشان بر سر سفره مردم در بالادست در جایی‌که پلو و مرغ هست نشسته‌اند و مردم را پایین سفره با نان خشک و اندکی آب نشانده‌اند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: متاسفانه در این ۴۰ سال مسائل مردم توسط دولت‌ها حل نشده و باقی مانده است و علیرغم زحمات زیادی که کشیده شده، مشکلاتی مثل تورم، قدرت خرید، مسکن، ازدواج و شغل پایدار پا برجا مانده‌اند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: تا امروز برخورد عمیق و ساختاری که پایدار باشد نبوده که دولتی بگوید یک مشکل را حل کردم و تمام شد.

امروز وقت جراحی‌های بزرگ فرا رسیده است

وی با بیان اینکه من یک جراح هستم و به این نتیجه رسیده‌ام که دیگر با مسکّن نمی‌شود بیماران را درمان کرد، تاکید کرد: این تومور‌های سرطانی چنگ انداخته و باید شکافته شوند واز بین بروند. من جراح سر و گردن هستم، سرطان در گردن کنار شاهرگ است و باید با دقت و احتیاط درآورده شود. امروز هم وقت جراحی‌های بزرگ فرا رسیده است.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با طرح این پرسش که چرا مشکلات باقی مانده‌اند؟، افزود:کارگزاران و اداره‌کنندگان قبلی گرچه تلاش کردند، ولی بعضا با خطا‌های بزرگی به لحاظ شخصی و تصمیمات رو به رو بوده‌اند. مهم‌تر از افراد، مسئله ما در مدل حکمرانی مطرح است. روش اداره کشور ما غلط بوده است.

قاضی زاده هاشمی با طرح این پرسش که «چرا دولت‌های ما تقریبا همگی دوره خود را با عدم موفقیت به پایان رسانده‌اند؟»، گفت: گرچه برخی دولت‌ها با محبوبیت بالا پا به میدان گذاشته‌اند و کار‌هایی کرده‌اند، اما نتوانستند آن را حفظ کنند. علت، این بوده که زیرساخت مناسب را ایجاد نکرده بودند.

وی افزود: ما باید به سمتی برویم که مسائل کشور را به صورت پایدار حل کنیم. البته مسائل اضطراری بسیاری مثل نرخ تورم بالا، بیکاری و بحران مسکن نیاز به برنامه‌های ضربتی دارند، اما در کنار این برنامه‌های ضربتی باید اقدامات اصلاحی میان مدت و دراز مدت طراحی شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه مسائل به لحاظ نرم افزاری باید اصلاح شود، تصریح کرد: فرآیند اصلاح اقدامات اجرایی باید در دولت‌ها فراهم شود. دولت‌های ما دولت‌های سکولار هستند و با اینکه امام (ره)، مکتب سیاسی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را آوردند، اما نظام اداری ما از جمله نهاد‌های اداری، بانک، کنکور و تامین اجتماعی عمدتا نظام باقی مانده از نظام کهنه و صد ساله قبلی است.

قاضی زاده هاشمی صاحبان این تکنولوژی قدیمی اداری را غرب معرفی کرد و گفت: حتی غربی‌ها هم از این نظام عبور کرده‌اند، ولی ما همچنان تلاش می‌کنیم آن را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه نظام سکولار این بلا را سر ما آورد و انقلاب نتوانسته معماری سازمانی متناسب با خود را ایجاد کند، اظهار کرد: البته امام (ره) چند نهاد انقلابی ایجاد کردند، اما همان نهاد‌ها هم به غیر از دو یا سه مورد کارکرد خود را از دست داده، ادغام شدند و کم کم به شکل سایر نهاد‌ها درآمدند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: دولت مطلوب، دولتی اسلامی است که با حاکم کردن روابط اسلامی در نظام اداری کشور این مشکلات را حل کند، لذا در این زمینه نیاز به اصلاح ساختاری داریم.

قاضی زاده هاشمی دولت‌های ریاستی را مشکل دیگری در اداره کشور دانست و گفت: دولت‌های ریاستی، دولت‌هایی هستند که خود را صاحب کشور می‌دانند و مردم راصغیر و ناتوان و فاقد قدرت تشخیص می‌دانند بنابراین خود را قیّم و صاحب آن‌ها و اموالشوان تصور می‌کنند.

وی افزود: هیئت دولت ریاستی گمان می‌کند که باید به صورت عمودی دستور بدهد و مردم باید بپذیرند و عمل کنند و این نگاه قیّم معابانه به خواست و رضایت مردم در تصمیمات توجهی نمی‌کند، مثل فقره گرانی و بنزین که نمونه شاخصی از این نوع تصمیم گیری است که پنهانی و ناگهانی اجرا شد. یکی از ویژگی‌های دولت‌های ریاستی «ضد شفافیت بودن» و «ضد آزادی بیان» است.

«دولت مردم» دولتی مشارکت‌جو است

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تمرکزگرایی را ویژگی دیگری از دولت‌های ریاستی برشمرد و اظهار کرد: در این دولت‌ها ۱۰-۱۲نفر در تهران می‌نشینند و برای کل کشور تصمیم می‌گیرند. «دولت مردم» دولتی مشارکت‌جو است، یعنی دولت، تصمیمی نمی‌گیرد مگر آنکه قبلا با مردم مشورت کرده باشد و هیچ بخش‌نامه‌ای صادر نمی‌کند مگرآنکه نمایندگان صنفی گروه ذی‌نفع آن را امضا کرده باشند.

قاضی زاده هاشمی، مشارکت طلبی را اصل یک دولت مطلوب دانست و گفت: مردم آنقدر رشید هستند که خودشان به درستی برای خودشان تصمیم بگیرند. کارگزاران قیّم مردم نیستند بلکه وکلای آن‌ها هستند.

وی با بیان اینکه «دولت‌های رفاقتی» آسیب دیگری در اداره کشور است، تاکید کرد: حلقه‌های بسیاری را دیده‌ایم مثل نیاوران، علم و صنعت، جماران و ... که عده‌ای تیم بوده اند و عده دیگری هم حلقه‌های دوم و سوم را تشکیل داده‌اند، از این رو رانت و دولت‌های «رانتی-غارتی» ایجاد شد که مرتکب رانت‌های گسترده‌ای شدند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ارز ۴۲۰۰ تومانی را نمونه واضح رانت برشمرد و گفت: عده خاصی توانستند خود را به شاه‌لوله منابع ارزی کشور وصل کرده و برای خود ثروت‌های چشم‌گیر رقم بزنند. خصوصی‌سازی را ببینید که در عمل اختصاصی‌سازی شد و اموال مردم که در اختیار دولت بود فروخته شد که باید مردم با هزار بدبختی آن را پس بگیرند از این رو خصوصی‌سازی که موضوعی مطلوب در اقتصاد بود به لحاظ فرهنگی نابود شد، اعتماد مردم به بخش خصوصی از بین رفت و مشکلات دولتی پابرجا ماند.

قاضی زاده هاشمی در ادامه با اشاره به موضوع بورس، تصریح کرد: دیدیم که با بورس چه کردند و امروز غم بزرگی برای ما شده است، اما یک دولت مردمی، قانون‌گرا است. قانون بر اشخاص مسلط است و نه اشخاص بر قانون. باید به دنبال این باشیم که قوانین، مهم‌تر از افراد باشند و نه افراد مهم‌تر از قوانین!

کنایه قاضی‌زاده هاشمی به دولتِ روحانی

وی مشکل دیگر دولت‌ها را اشرافیت و بی‌اعتنایی به مردم دانست و تاکید کرد: دولت‌هایی که به وقت مشکلات مردم قهقهه می‌زنند و حداکثر کارشان برای رؤیت حال مردم، دیدن آن‌ها از پشت شیشه ماشینی است که با چندین اسکورت به سرعت از خیابان‌ها عبور می‌کنند و شاید نیم‌ثانیه‌ای چهره مردم را ببینند در حالی‌که حقوق‌های نجومی دریافت می‌کنند و در تشریفات فوق‌العاده به سر می‌برند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: این در حالی است که دولتِ مردم دولتی است مردمی و این بدان معناست که مردم و دولت عین هم هستند و نمی‌توانند از هم جدا شوند.

قاضی زاده هاشمی، وابستگی دولت‌ها به نفت را مشکل مهمی در اداره کشور عنوان کرد و گفت: دولت‌های ما نفتی هستند و هیچ عرضه‌ای ندارند و فقط فروش نفت را یاد گرفته‌اند، به همین علت پاسخگو نیستند.

دولت‌ها اجازه جدایی نفت از بودجه را نمی‌دهند

وی با بیان اینکه حق و مال مردم که نفت است را در اختیار دارند و هزینه‌های خود را از آن برمی‌دارند، اظهار کرد: بنابراین دلیلی نمی‌بینند توضیحی بدهند و هرکاری بخواهند انجام می‌دهند و برایشان مهم نیست چه به روز مردم می‌آید.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه بودجه‌ها باید از پول نفت خالی شود، اظهار کرد: دولت‌ها اجازه جدایی نفت از بودجه را نمی‌دهند چرا که نمی‌توانند از منافع نفتی بگذرند. دولت‌های نفتی، توزیع‌گر هستند و تولیدکننده و کارآفرین نیستند، اما دولت مردم کارآفرین است که به جای تکیه به پول نفت با گرفتن مالیات اوضاع را اداره خواهد کرد.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه «دولت‌های پیر و پیرسالاری» از دیگر علل پابرجا ماندن مشکلات است، تصریح کرد: کسانی که مردم خودشان بهتر می‌شناسند و تا سه نسل آینده خود را تامین کرده‌اند ذهن‌هایی غیرقابل انعطاف دارند که تغییر و تحول را نمی‌پذیرند و سراغ هر اصلاحی می‌روی عده‌ای مقابل شما می‌ایستند و اجازه نمی‌دهند مسئله را درست کنید.

وی افزود: وقتی سراغ بورس، سربازی، کنکور، آموزش و پرورش، بانک یا هر نهادی بروی می‌گویند «دست نزن! همه چیز برهم می‌خورد، امنیتی می‌شود» و با هزار مسئله مردم را می‌ترسانند، در حالی‌که یک دولت باید جوان باشد تا بتواند تحول ساز باشد، یعنی هم رویکرد ذهنی جوان و انقلابی به معنای سازندگی داشته باشد و هم برای اجرای محکم و استوار انرژی داشته باشد و با عرضه خود آرامش و ثبات را به مردم بازگرداند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نحوه اداره برخی دولت‌ها را «جزیره‌ای» خواند و تاکید کرد: اینکه هر بخشی از دولت برای خودش کار کند مثل این است که، چرخ‌دنده‌های ساعت هرکدام برای خودش ول می‌چرخد و به جای آنکه همدیگر را کمک کنند باعث سایش و تخریب هم می‌شوند.

قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: در این راستا شاهد مبارزه بین سازمان‌ها هستیم مثل مشکل مرغ که سایش بین جهاد کشاورزی و صنعت و معدن را دیدیم. همه سازمان‌ها با هم درگیر هستند و هم‌راستا نیستند درحالی‌که دولت باید به سیستمی واحد تبدیل شود.

وی «معلول محور» بودن را معضل دیگری برشمرد و گفت: دولت‌ها با پیامد‌ها کار دارند و اجازه می‌دهند بحران اتفاق بیفتد و بعد به آن رسیدگی کنند؛ دولت مطلوب و مردمی باید «علت محور» باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دولت‌های ما گذشته‌نگر بوده اند، تصریح کرد: اینطور بوده که نگاه می‌کردند گذشته چه اتفاقاتی افتاده است، به همین علت مردم و نیاز‌ها همیشه جلوتر از دولت‌ها بوده‌اند و این علت اصلی ناکار آمدی دولت‌ها است.

قاضی زاده هاشمی آینده نگر بودن دولت را ضروری برشمرد و گفت: باید با پیش بینی برای مسائل، تصمیمات درست گرفت نه اینکه موضوع اتفاق بیفتد و بعد به فکر راه چاره بیفتیم. مثلا در مورد رمزارز‌ها اگر پیش بینی شده بود، امروز با این مشکلات مواجه نبودیم.

ساخت ایران جدید نیاز به یک نظریه جدید دارد

وی افزود: غیر از اینکه باید برنامه‌های درست و منسجم برای امور ضروری زندگی و معیشت و اشتغال داشته باشیم، حقیقتا برای ساخت ایران جدید نیاز به یک نظریه جدید داریم. با این دست فرمان به جایی نمی‌رسیم. وقت آن است که اتفاق عمیق تری بیفتد و مسئله با تغییر مدیران حل نمی‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه نیاز به انقلاب در سازوکار‌ها داریم، اظهار کرد: انقلاب در سازوکار یعنی انقلاب در رویکرد، ذهنیت‌ها و نگاه به اداره کشور است. یک انقلاب در ساختار‌ها که نظام اداری تغییر کند و بعد از آن انقلاب در مدیریت که شامل مدیران می‌شود باید اتفاق بیفتد.

قاضی زاده هاشمی «دولت مردم» را ادغام یافته در مردم خواند و گفت: همانطور که قانون اساسی به حاکمیت مردم اشاره کرده است و در دین اسلام هم آمده هیچ جدایی بین دولت و مردم نیست. وقتی مردم به میدان بیایند کارگشای بسیاری از مسائل خواهند بود ومشکلات بسیاری را از راه برخواهند داشت.

وی تاکید کرد: به دنبال تغییر سازوکار‌ها به گونه‌ای هستیم که موضوع آن حفظ منابع مردم باشد.

۵ ویژگی «دولت سلام»

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «دولت مردم» ضد دولت است و برای ایجاد این دولت باید ۵ ویژگی شکل بگیرد، افزود: یعنی دولت سلام ۵ کار می‌کند تا دولت مردم اتفاق بیفتد. ویژگی اول شفافیت است و باید نظام جامع شفافیت را برقرار کنیم.

قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: دومین ویژگی گفتگو است و مرتب باید بین مردم و دولت گفتگو شکل بگیرد تا به تصمیم اجماعی برسند و پایه تفکر دولت باید افکار عمومی باشد.

وی با بیان اینکه سومین ویژگی وجود رقابت و عدم انحصار و رانت است، اظهار کرد: چهارمین ویژگی هم هم عدالت در رشد است. همه مردم در سراسر کشور باید رشد کنند تا مسوولیت خود را بپذیرند و آخرین ویژگی، اصل پاسخگویی دولت‌ها است و دولت باید دلایل اقدامات خود را بیاورد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نماینده یک جریان جوان است، گفت: دو سال روی نظریه‌ها کار کردیم و نخست نظریه پایه به نام فصل پروانگی تولید کردیم. بعد از آن به یک مدل تحول رسیدیم به نام دولت مردم که روش اصلاح ما در کشور چگونه هست و پس از آن به برنامه اجرایی رسدیدیم به نام دولت اعتماد و اقدامات اجرایی را در حوزه‌های مختلف ارایه کردیم.

قاضی زاده هاشمی گفت: در این راستا بیش از ۱۹ برنامه را زمان بندی کردیم و اجازه دادیم کارشناسان این برنامه‌ها را نقد کنند و ما از نقد آن‌ها استقبال می‌کنیم و دولت باید بتواند تمام جریان نخبگان کشور را به کار بگیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن زاده
۱۳:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
آشکارا دروغ میگید چرا آخه؟؟
اینکه یک قطبیه!
همه نفع رئیسی کنار کشیدید یه بار
بعد ترسیدید قانون ابطال رخ بده دوباره شروع کردید به تبلیغات سوری.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
بازم ، باید ، باید ، باید..؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد باقر شیبانی
۲۰:۳۰ ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
در ساخت و ساز این مملکت دیر زمانی است که دیوارهایش کج بالا رفته و هر کسی که آمده روی همان دیوار کج دیواری دیگر بنیان نهاده و چند رج روی آن چیده.این ساز و کارهای مقطعی و داربستهای پشتوانه ای برای دیوار کج، دردی از کجی آن درمان نخواهد کرد.باید راهی درست جست. به نظر شما تنها راه برای این کجی ها که هر زمان احتمال ریزش آن می رود چیست؟بسیاری از سیاستمداران و به قول معروف کله گنده ها آمدند و گفتند ما 4 ساله و 2 ساله و 3 ماهه و 100 روزه اوضاع را درست می کنیم و گفتند ما تیم منسجم می آوریم و همه چیز را درست می کنیم و جراحی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی می کنیم اما هیچکدام نتوانستند.چرا؟چونکه دیوارشان را بر روی همان دیوار کج بنیان نهادند.مابقی هم که بیایند و بروند اگر باز هم شروع به دیوار چینی روی همان دیوارهای فبلی کنند باز هم کج تر و به ریزش نزدیکتر خواهد شد.تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.والسلام
Iran (Islamic Republic of)
م...الف
۰۸:۳۷ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰
گلی به رخ زیبایت درد همه را گفتی
آخرین اخبار