به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «درسهایی برای دنیای پساکرونا» به قلم فرید زکریا، مجری سرشناس شبکه سی ان ان در سال ۲۰۲۰ منتشر شد. این اثر با ترجمه محمدعلی شفیعی در انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد. مترجم اثر با توجه به محتوای آن که درباره کروناست، به منظور انس بیشتر مخاطبان با کتاب عنوان «درسهایی برای دنیای پساکرونا» را انتخاب کرده است.
بیشتربخوانید
نویسنده اثر معتقد است هم اکنون به دنیای پساکرونا وارد شدیم. شوک اولیه ناشی از این بیماری را از سر گذراندیم و سبک زندگی مان کاملا تغییر کرده است. او به دنیایی مینگرد که تا مدتی همینگونه ادامه دارد یا بیماری خیلی زود کنترل شود. تغییر ایجاد شده در انسان به دنبال شیوع این بیماری تغییری ماندگار است. از این رو تلاش میکند با بررسی تاریخچه بیماریهایی از جمله آنفولانزای اسپانیایی، سارس، آنفولانزای خوکی و پرندگان و بیماریهایی از این دست دلیل وضعیت امروزمان را تحلیل کند و تصویری از دنیای پیش رو به ما نشان دهد.
در فصلهای دهگانه کتاب، نویسنده با دلیل موفقیت برخی کشورها و شکست برخی دیگر را در مواجهه با بیماری بررسی میکند. از این مسئله به حاکمان آینده درس میدهد به انسان مینگرد و سبک زندگی انسان را در آینده به او پیشنهاد میدهد. او همچنین به دنیای حرفهای پزشکی میپردازد و به دنیای دیجیتال آینده وارد میشود و تحولات احتمالی آن را بررسی میکند. زکریا درباره جهانی سازی و نابرابری جهانی جستجو میکند و رقابت قدرتهای جهانی از جمله چین و آمریکا را بررسی میکند.
بررسی تاریخی هر یک از موضوعات مدنظر نویسنده از مزایای کتاب است. این رویکرد به مخاطب کمک میکند با دیدی جامعتر موضوعات روز را بررسی کند. حتی مخاطبانی که اطلاعات زیادی درباره موضوعات مختلف جهان ندارند، با نویسنده همراه میشوند. از سوی دیگر کتاب با نگاه به وضعیت تاریخی جهان در موارد مشابه سردرگمی و نگرانی کمتری به مخاطب منتقل میکند. کتاب، کمک میکند انسان امروز به این درک برسد که به واسطه انعطاف پذیری زیاد همواره از این دست مشکلات سربلند بیرون آمده است.
نویسنده با توضیحاتش، برای مخاطبان در هرجایگاهی که باشند تصویری را از وضعیت محتمل در آینده ترسیم میکند و آمادگیهای لازم را به او میدهد. خلاصه کلام نویسنده این است: «هیچ چیز از پیش نوشته نشده است»
تمام موارد مطرح شده در کتاب سناریوهایی است که احتمال دارد باتوجه به انتخابها و رفتارهایمان رنگ واقعیت بگیرد یا با شکلی متفاوت رخ دهد.
انتهای پیام/