سیل‌زدگان پلدختر و وعده‌های نا تمام مسئولان/ پل‌هایی که ساخته نشد!

با وجود گذشت بیش از دو سال از سیل ویرانگر پلدختر، مردم این مناطق همچنان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، خسارت سیلاب پلدختر بیش از ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام شد که با کمک دولت، سپاه، بسیج، ارتش، هلال احمر و خیرین بخشی از خسارات سیل تا حدودی جبران شد و بلافاصله بازسازی این مناطق در دستور کار قرار گرفت و اکنون بیش از دو سال از وقوع سیل ویرانگر ۹۸ می‌گذرد و در این گزارش به آخرین وضعیت بخش مرکزی پلدختر می‌پردازیم.

با گذشت دو سال از سیل در بخش‌هایی مانند مسکن پیشرفت‌های بسیار زیادی اتفاق افتاده و بیشتر روستائیان پلدختری در منازل مسکونی نوساز اسکان یافتند، ولی برخی مشکلات در روستا‌های بخش مرکزی همچنان روستائیان را آزار می‌دهد.

پل‌های ارتباطی روستا‌های پران پرویز به عنوان بزرگترین روستای بخش مرکزی پلدختر بعد از گذشت دوسال هنوز نیمه کاره و روند احداث آن بسیار کند است و همین موضوع سبب نارضایتی اهالی این روستا شده است، پل ارتباطی بابازید که راه ارتباطی جنوب به غرب است با تلاش‌های صورت گرفته در آستانه بهره‌برداری است، پل پران پرویز به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات بخش مرکزی پلدختر بعد از گذشت دوسال همچنان روند احداث آن لاک پشتی است.

پل تخریب شده گُل گُل بازسازی نشد

پل گُل گُل که جاده ترانزیتی تهران - جنوب از روی آن عبور می‌کرد در سیل دو سال قبل تخریب شد که متاسفانه بعد از گذشت دو سال هیچ اقدامی برای بازسازی این پل صورت نگرفته و رانندگان از جاده جایگزینی که از کنار روستای گُل گُل عبور می‌کند تردد می‌کنند که همین مسئله مشکلات و مخاطراتی برای مردم ایجاد کرده است.

روستای چم گز در بخش مرکزی به سبب قرار گرفتن در حریم رودخانه کشکان نیازمند دایک حفاظتی است و بیش از ۱۵ واحد مسکونی در این روستا در آستانه ریزش به داخل رودخانه کشکان هستند، با وجود پیگیری‌های مسئولان شهرستان هنوز این مشکل برطرف نشده و مردم این روستا نگران هستند.

برخی روستا‌های سیل‌زده بخش مرکزی هنوز با پسماند‌های سیل مواجهه هستند و معابر و خیابان‌های آن‌ها از جمله روستای چم مهر خاکی است که در فصل زمستان شاهد مشکلات عمده‌ای برای تردد مردم بودیم و در آستانه فصل گرما و تابستان کرد خاک ایجاد شده مشکلاتی را ایجاد کرده است.

مشکلات مخابراتی روستا‌های سیل‌زده پلدختر

سیلاب ۹۸ تمام زیرساخت‌های مخابراتی پلدختر را نابود کرد و مراکز مخابراتی روستا‌های چم مهر و بابازید که روستا‌های اطراف آن‌ها هم از این مرکز تغذیه می‌شد از بین رفت که متاسفانه با گذشت بیش از دو سال از سیل ویرانگر هنوز این مراکز بازسازی نشده و روستا‌های سیل‌زده پلدختر همچنان با مشکلات مخابراتی دست و پنجه نرم می‌کنند.

راه ارتباطی پلدختر به میدان بزرگ که به عنوان راه ارتباطی جایگزین به روستای چم مهر در سیل ۹۸ مورد توجه بود دارای مشکلات اساسی است و رفت و آمد در این جاده مخاطراتی برای مردم ایجاد کرده که ضرورت دارد قبل از هر گونه حادثه‌ای نگاه ویژه‌ای به آن شود.

خسارت کشاورزان روستایی هنوز پرداخت نشده و روستاییانی که زمین‌های کشاورزی خود را در سیل از دست دادند و، چون شغل اکثر مردم در این روستا‌ها کشاورزی است به سبب بیکار بودن در روستا‌های همجوار و با اجاره کردن زمین در حال کشاورزی هستند که همین موضوع بار مضاعفی را بر دوش کشاورزان گذاشته است.

سیل‌زدگان پلدختر و وعده‌های نا تمام مسئولان/ پل‌هایی که ساخته نشد!

لزوم احداث دایک حفاظتی چم گز پلدختر

بابک امرایی بخشدار مرکزی پلدختر  با اشاره به اینکه مشکلاتی در روستا‌های سیل‌زده بخش مرکزی پلدختر وجود دارد اظهار داشت: دولت تعهدات خود در روستا‌های چم مهر و بابازید را به صورت صدرصدی انجام داده است و منازل سیل‌زدگان آماده اسکان آنهاست، ولی ما شاهد هستیم که برخی سیل‌زدگان به منازل قبلی خود که در حریم رودخانه کشکان قرار دارد و امور آب یا بنیاد مسکن مالکیت آن‌ها را دارند برگشته‌اند.

وی با بیان اینکه هیچ گونه تعارضی در بخش مرکزی وجود ندارد و مردم سیل‌زده به حق خودشان رسیدند افزود: تنها روستایی که در بخش مرکزی مشکل دارد و بودجه میلیاردی برای احداث دیوار ساحلی آن نیاز است روستای چم گز است و پیگیر هستیم که قول دادند امسال بودجه برای احداث دیوار ساحلی برای این روستا تخصیص دهند.

بخشدار مرکزی پلدختر عنوان کرد:۱۶ واحد مسکونی در روستای چم گز نیاز به جا به جایی دارند که وعده دادند یا زمین برای جابه جایی این ۱۶ واحد خریداری و زمین و تسهیلات بلاعوض و کم بهره در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند تا ساخت وساز جدید انجام دهند و دیواره ساحلی برای این روستا احداث می‌شود.

وی بیان کرد:جاده روستای چم گردله یه میدان بزرگ دارای مشکلات اساسی است که چندین بار از راهداری پیگیر حل این مشکل بودیم، ولی تاکنون نتیجه نداده است.

استقرار بیش از ۷۰ درصد مردم روستای چم مهر در سایت‌های جدید

امرایی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مردم در روستای چم مهر در سایت‌های جدید مستقر شدند گفت: برخی ساکنان چم مهر به سبب شغل دامداری که دارند هنوز در منازل قبلی که توسط سیل مخروبه شده زندگی می‌کنند در صورتی که منازل آنان در سایت‌های جدید آماده اسکان است.

وی با اشاره به اینکه مشکل آب شرب روستای سیل‌زده چم مهر به طور کامل برطرف شده است تصریح کرد: بنیاد مسکن به زودی جدول کشی و احداث کانال برای برخی روستا‌های سیل‌زده بخش مرکزی که مشکل دارند را آغاز می‌کند و پیگیری لازم از مسئولان استانی برای حل این مشکلات انجام شده است.

امرایی در مورد پل پران پرویز گفت: ما شاهد وعده‌های واهی مدیر کل راهداری هستیم و متاسفانه وضعیت این پل نگران کننده و خیلی کند است مدیر کل وعده داد که نهایتا ۱۵ اردیبهشت این پل به بهره‌برداری می‌رسد، ولی این اتفاق نیفتاد. مشکلات مخابراتی همچنان پابرجاست

بخشدار مرکزی پلدختر با بیان اینکه در مورد مشکلات مخابراتی روستا‌های بخش مرکزی هیچ حرفی برای گفتن نداریم خاطر نشان کرد: مخابرات در بخش مرکزی پلدختر ضعیف عمل کرده، بار‌ها پیگیری برای حل مشکلات مخابراتی روستا‌های بخش مرکزی انجام شده حتی از ظرفیت امام جمعه پلدختر هم برای حل این مشکل استفاده شده است، ولی متاسفانه هر بار مخابرات به وعده خود عمل نمی‌کند.

سیل‌زدگان پلدختر و وعده‌های نا تمام مسئولان/ پل‌هایی که ساخته نشد!

وی بیان کرد: روستا‌های وره زره و خرسدر بیش از ۱۵ سال است که ارتباط تلفنی ندارند و زیرساخت مخابراتی روستا‌های چم مهر و بابازید در سیل از بین رفته است و برخی روستا‌های جنوب پلدختر و منطقه واشیان اصلا سیل‌زده نیست، ولی مشکل مخابراتی دارند به طوری که شاهد هستیم که ارتباط تلفنی اکثر روستا‌های بخش مرکزی قطع است که این نشانه ضعف مخابرات است.

بیش از ۷۰ درصد روستا‌های بخش مرکزی پلدختر از تلفن ثابت محروم هستند

امرایی گفت: بیش از ۷۰ درصد روستا‌های بخش مرکزی پلدختر از تلفن ثابت محروم هستند و آنتن دهی تلفن همراه در خیلی از روستا‌ها از جمله واشیان و میانکوه غربی افتضاح است.

بحشدار مرکزی پلدختر تصریح کرد: برخی دانش‌آموزان این مناطق و روستا‌هایی مانند هلوش برای استفاده از اینترنت باید به بلندترین نقطه روستا بروند که ما بار‌ها برای حل این مشکلات مکاتبه انجام داده و مدیران کل را هم به این روستا‌ها دعوت کردیم، ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

وی اظهار داشت: قول مسئولان استانی مخابرات برای حل مشکلات مخابراتی روستا‌های بخش مرکزی فقط در حد حرف است و به سبب مشکلات مخابراتی ما شرمنده مردم هستیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار