به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهرام فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به ضروری بودن راه اندازی صنفی برای ناشران استان، گفت : اگرچه به لحاظ مالی دست و بالمان تنگ است، اما باز هم از هر چه در توان داریم برای ایجاد این صنف مضایقه نمیکنیم.
او از ناشران به عنوان حاملان و انتقال دهندگان فرهنگ یاد کرد و گفت : اگر ناشران نباشند، اندیشه نویسندگان نشر پیدا نخواهد کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه اشارهای هم به صاحب سبقه بودن فعالین حوزه نشر کتاب در استان داشت و افزود: با برگزاری نشستهای انتقادی میتوان به ارتقا صنعت نشر کتاب در استان امیدوار بود.
او با بیان اینکه به دنبال ایجاد شورای بررسی کتابهای محلی و کردی هستیم، گفت: با ایجاد این شورا از این پس مجوز چاپ کتابهای محلی و کردی در استان صادر خواهد شد و امیدواریم این موضوع پایهای برای اخذ مجوز نشر در داخل استان همچون استانهای اصفهان، تبریز، قم و ... باشد.
او با تاکید بر اینکه دریافت مجوز چاپ کتاب باید به عنوان یک مطالبه از سوی استان مطرح شود، ادامه داد: چرا باید استانی مثل کرمانشاه با این همه ظرفیت و پتانسیل علمی کتابهای خود را برای اخذ مجوز چاپ به تهران بفرستد. استان هم توان و هم شناخت کافی برای صدور مجوز چاپ کتاب حتی در سطح غرب کشور را دارد و نباید چنین ظرفیتی را از دست بدهیم.
فاضلی افزود: زمانی که قرار بود سریال پرطرفدار"نون. خ " ساخته شود با حضور نویسنده، کارگردان و عوامل این سریال نشستی با کارشناسان استانی برای مشاوره دادن محلی به سازندگان سریال برگزار شد که دستاورد آن نزدیکی سریال به فرهنگ و آداب و رسوم محلی منطقه بود.
فاضلی اشارهای هم به در دست پیگیری بودن راه اندازی دانشکده هنر در دانشگاه رازی کرمانشاه به عنوان یکی از مطالبات استان داشت و گفت: با مطالبه گری اهالی فرهنگ و رسانه هم اکنون دانشگاه رازی کرمانشاه یکی از اعضای هیئت علمی خود را مامور راهاندازی رشتههای هنری در دانشگاه رازی کرده که مایه خرسندی است.
او سپس هزینهکردن در حوزه فرهنگ را نه هزینه بلکه سرمایهگذاری عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ باعث تقلیل هزینهها در دیگر عرصهها میشود، به عنوان مثال اگر با فرهنگ سازی فرهنگ رانندگی را بالا ببریم، تصادفات و مرگ و میر کمتر و نهایتا هزینهها هم کمتر خواهد شد.
فاضلی با تاکید بر اهمیت پای کار بودن دیگر نهادها در حوزه فرهنگ سازی گفت: باید دیگر نهادها، رسانه ها، فرهنگیان و سایر اقشار جامعه برای ارتقای فرهنگ جامعه ورود و سرمایه گذاری کنند.
انتهای پیام/د