به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، بهروز ندائی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: ما با موضوع جمعیت و نگرانی از بابت کاهش سرانه جمعیتی و زاد و ولد روبهرو هستیم که با توجه به سیاستهای ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری بهتر است با راهکارهای مناسب به فکر افزایش جمعیت باشیم.
او کاهش جمعیت جوان استان اردبیل را به شکل خزنده یادآور شد و تصریح کرد: این کاهش به تعطیلی و یا تعدیل جمعیت دانشگاهی منجر شده به گونهای که در ۲۵ سال آینده عمده جمعیت استان اردبیل میانسال و حتی سالخورده خواهند بود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل از کاهش زاد و ولد در فروردین امسال خبر داد و گفت: برای اولین بار در تاریخ این استان میزان ولادت در فروردین امسال به کمتر از یکهزار و ۵۸۹ نوزاد رسید در حالی که در سالهای گذشته این میزان تولد بالاتر از یکهزار و ۶۰۰ تا یکهزار و ۷۰۰ تولد بوده است.
ندائی افزود: با کاهش ۹ دهم درصدی تولد در استان و رشد ۷.۵ درصدی مرگ و میرها ما با ناهمگونی جمعیت روبهرو هستیم که ضرورت دارد با برنامهریزی درست در این زمینه در این باب تأمل کنیم.
او به دو شاخص طلاق و ازدواج نیز اشاره کرد و ادامه داد: میزان طلاق در فروردین امسال با یک رشد فزاینده به ۱۸۳ نفر رسیده در حالی که در فروردین پارسال این میزان طلاق کمتر از ۱۲۳ نفر بوده است.
ندائی به آمار افزایشی ازدواج نیز به میزان چهار درصد اشاره کرد و گفت: میزان ازدواج ثبت شده در استان نیز در فروردین امسال به رغم رشد، سیر با ثباتتری را طی کرده است.
او به تبعات کاهش جمعیت استان و حرکت به سمت سالمندی اشاره کرد و افزود: ضرورت دارد در تسهیل امر ازدواج و فراهم کردن امکانات برای آغاز زندگی مشترک زوجین و فرزندآوری آنها تدبیری درست بیندیشیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل تصریح کرد: با پیشگیری از طلاق، ارائه آموزش و مشاورههای قبل از ازدواج و همچنین کمک به فرزندآوری خانوادهها با تشویق و ترغیب متنوع، ضرورت دارد از مهاجرتهای بیرویه نیز در سطح استان جلوگیری کنیم.
ندائی حمایت دولت را از درمان زوجین نابارور یادآور شد و افزود: پیشنهاد کردیم تا به مانند وام ازدواج و مسکن برای زوجین نابارور وام درمان پرداخت شود تا به دنبال هزینههای سنگین در این بخش زوجین از فرزندآوری ناامید نشوند.
انتهای پیام/ع