مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان گفت:۴۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی برای حصار کشی قسمتی از محوطه تاریخی کله کوب شهرستان سرایان اختصاص یافت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، عرب مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان گفت: برای حفاظت و جلوگیری از تخریب و ورود غیرمجاز وسایل نقلیه به محوطه تاریخی کله کوب، حصارکشی و نصب فنس در قسمتی از محوطه انجام می‌شود و اجرای کامل حصارکشی نیاز به اختصاص اعتبارات بیشتری دارد.

او افزود: تا کنون دو فصل گمانه زنی و سه فصل کاوش باستانی با حضور باستان شناسان مطرح کشوری و خارجی در این محوطه تاریخی انجام شده و نتایج خوبی بدست آمده است.

عرب گفت: محل‌های لایه‌نگاری شناسایی‌شده بر اساس کاوش انجام شده شامل دوره‌های مفرغ، آغاز شهرنشین و هزاره پنجم پیش از میلاد است.

به گفته مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان، استقرار در محوطه از اوایل دوره مس‌سنگی حدود هفت هزار سال قبل آغاز و در دوره مفرغ حدود پنج هزار سال پیش به پایان می‌رسد.

او ادامه داد: یکی از ویژگی‌های برجسته این محوطه حضور سفال‌های لبه واریخته شاخص دوره آغاز شهرنشینی است که به تعداد زیاد در این محوطه شناسایی شده است.

عرب ابراز امیدواری کرد: با اختصاص اعتبارات بیشتری برای فعالیت‌های پژوهشی و کاوش باستان شناسی و تداوم کاوش‌ها در این محوطه تاریخی، اطلاعات کامل تری حاصل شود.

محوطه تاریخی کله کوب در شهر آیسک، شهرستان سرایان که به شماره ۲۳۰۰۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده با مساحت بیش از ۹ هکتار در تملک میراث فرهنگی و یکی از معدود محوطه‌های پیش‌ از تاریخ شناسایی شده در استان است.

این محوطه دارای مشخصه‌های فرهنگی مناسبی از هزاره پنجم تا سوم پیش از میلاد در این منطقه است.

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.