بر اساس تحقیقات دانشکده پزشکی مانت ساینای، زنان دو برابر بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس تحقیقات جدید دانشکده پزشکی مانت ساینای، داشتن چربی اضافی پریکارد (چربی در اطراف قلب)، خطر ابتلا به نارسایی قلبی را به خصوص در زنان افزایش می‌دهد.

بر اساس این مطالعه که در شماره ۲۴ ماه مه مجله دانشکده قلب و عروق آمریکا منتشر شده است، زنان با مقادیر بالای چربی پریکارد دو برابر بیشتر از مردان دچار نارسایی قلبی می‌شوند، این بزرگترین مطالعه برای شناسایی ارتباط بین چربی پریکارد و نارسایی قلبی است که به طور بالقوه می‌تواند منجر به مداخله زودرس و پیشگیری از بیماری‌های قلبی شود.

ساتیش کنچایا، دانشیار پزشکی (قلب) در دانشکده پزشکی مانت ساینا، در این باره توضیح می‌دهد: نزدیک به دو دهه است که می‌دانیم چاقی، بر اساس اندازه گیری ساده قد و وزن، می‌تواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی را دو برابر کند، اما اکنون با استفاده از فناوری تصویربرداری، یک گام فراتر رفته‌ایم تا نشان دهیم که چربی اضافی پریکارد، خطر این وضعیت بالقوه کشنده (نارسایی قلبی) را افزایش می‌دهد. این کار ابزاری مهم برای طبقه بندی بیماران در معرض خطر کم و زیاد نارسایی قلبی در اختیار ما قرار می‌دهد که احتمالا منجر به مداخله زودهنگام و پیشگیری از نارسایی قلبی می‌شود تا در نهایت جان افراد را نجات دهد.

محققان درگیر در این مطالعه با همکاری چند نهاد دیگر، ارتباط بین چربی پریکارد و خطر نارسایی قلبی را با استفاده از اسکن توموگرافی قفسه سینه (CT) از مطالعه چند قومی آترواسکلروز (MESA)، بررسی کردند. این مطالعه آینده نگر از سی تی اسکن تقریبا ۷۰۰۰ زن و مرد از ۴۵ تا ۸۴ سال در سراسر آمریکا با نژاد‌های متنوع برای اندازه گیری چربی پریکارد استفاده کرده است. هنگام شروع مطالعه، هیچ یک از شرکت کنندگان شواهدی از بیماری قلبی نداشتند.

محققان بیش از ۱۷ سال این شرکت کنندگان را پیگیری کردند و اعلام کردند که تقریبا ۴۰۰ نفر از آن‌ها دچار نارسایی قلبی شده‌اند. تجزیه و تحلیل آن‌ها نشان داد که چربی اضافی پریکاردیال با خطر بالاتر نارسایی قلبی در زنان و مردان حتی پس از تنظیم فاکتور‌های تعیین شده برای نارسایی قلبی مانند سن، استعمال دخانیات، مصرف الکل، کم تحرکی، فشار و قند خون بالا، کلسترول بالا و حملات قلبی ارتباط دارد. پس از محاسبه این عوامل خطر برای نارسایی قلبی، حجم بالای چربی پریکاردیال خطر ابتلا به نارسایی قلبی را تقریبا ۱۰۰ درصد یا دو برابر در زنان و حدود ۵۰ درصد در مردان افزایش داد. برای این مطالعه، محققان حجم چربی اضافی یا زیاد پریکارد را در زنان ۷۰ سانتی متر مکعب (۲.۴ اونس مایع) یا بیشتر و در مردان ۱۲۰ سانتی متر مکعب (۴ اونس مایع) یا بیشتر تعریف کردند. عدد کمتر از این، عادی در نظر گرفته شد.

محققان همچنین گزارش کردند که چربی پریکارد با ضرایب اضافه وزن یا چاقی مانند شاخص توده بدن، دور کمر، دور مفصل ران ارتباط ضعیف یا متوسط دارد و همچنان یک عامل خطر برای نارسایی قلبی بالاتر بوده و حتی فراتر از خطر اضافه وزن یا چاقی است. در حقیقت چربی پریکارد بدون در نظر گرفتن شرکت کنندگان لاغر، اضافه وزن یا چاقی با موارد جدید نارسایی قلبی همراه بود. همچنین در نمونه کوچکتری از شرکت کنندگان که برای تعیین میزان چربی شکم در زیر پوست و شکم، تحت سی تی اسکن شکم قرار گرفتند، چربی پریکاردیال خطر نارسایی قلبی را حتی پس از در نظر گرفتن چربی‌های اضافی شکم پیش بینی کرد. ارتباط بین چربی پریکارد و نارسایی قلبی در میان تمام گروه‌های نژادی و قومی نشان داده شده در این مطالعه مشابه بود.

دکتر کنچایا می‌گوید: تحقیقات ما شواهد مهمی ارائه می‌دهد که بر اساس آن چربی اضافی پریکارد به میزان قابل توجهی خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد. مطالعات بیشتر برای تایید یافته‌های ما مورد نیاز است. تحقیقات آینده در این زمینه همچنین باید بر روی روش‌هایی مانند داشتن رژیم غذایی سالم برای قلب و تحرک بدنی برای دستیابی و حفظ وزن مطلوب بدن و کاهش و جلوگیری از رسوب چربی در اطراف متمرکز شود.


بیشتر بخوانید 



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.