به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در مسیر زندگی ممکن است اتفاقات و بلایای طبیعی و غیرطبیعی متفاوتی برای افراد رخ دهد. شاید به جرأت بتوان گفت هیچ کس نمیداند در مسیر پیش رو چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد. سقوط آسانسور یکی از این مشکلات است. ممکن است شما در طول زندگی خود هیچ گاه سوار آسانسور نشده باشید. اولین باری که سوار میشوید یک اتفاق ناخوشایند برای شما رخ دهد. حادثه هیچ گاه خبر نمیکند لذا بهتر است برای مقابله با آن خود را مهیا کنیم. در صورتی که میخواهید از سقوط آسانسور جان سالم به در ببرید ادامهی مطلب را با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید
افسانه پرش هنگام سقوط آسانسور
افسانهای وجود دارد که بهتر است هنگام سقوط آسانسور در لحظهی آخر پرید تا از مرگ نجات یافت. همان طور که گفتیم این قضیه افسانهای بیش نیست. در مرحلهی اول بهتر است بدانید که به دلیل ایجاد سرعت نسبی سقوط، پرش در آسانسور کار سادهای نیست. شاید فکر کنید هنگام سقوط و لحظهی برخورد بهتر است بپرید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید.
پاسخ این است که هیچ گاه این کار را نکنید. پس از پرش نمیتوان پیش بینی کرد کدام عضو بدن شما ابتدا به زمین برخورد میکند. این گونه نمیتوان اعضای حیاتی بدن را از خطر حفظ کرد. از طرفی با سرعتی که آسانسور دارد اگر در لحظهی آخر اقدام به پرش کنید بدون شک به شدت به سقف برخورد خواهید کرد و سر و گردن شما در سقوط آسانسور به کلی نابود میشود.
هنگام سقوط و لحظهی برخورد بهتر است پرش کنید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید.
مستقیم نایستید
هنگامی که به صورت راست و مستقیم داخل آسانسور میایستید اتفاق ناخوشایندی خواهد افتاد. هنگام سقوط آسانسور اگر راست ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن شما در لحظهی برخورد وارد میشود ۱۰ برابر خواهد بود. این مسأله باعث میشود صدمات بسیار جدی به ستون فقرات شما وارد شود و احتمالاً زنده نخواهید ماند.
هنگام سقوط آسانسور اگر راست بایستید فشاری که به بدن شما وارد میشود ۱۰ برابر خواهد بود.
دراز کشیدن در آسانسور
ممکن است ایدهی جالبی به نظر نرسد، اما بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است. به محض اینکه احساس کردید تسمههای آسانسور پاره شده و در حال سقوط هستید به پشت دراز بکشید. این مسأله میزان فشاری که به بدن شما وارد میشود را به حداقل میرساند. در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن خود مانند بالش محکم قرار دهید تا از اصابت شدید آنها جلوگیری کنید. اگر ساختمان بسیار بلند بود و فرصت داشتید میتوانید کت خود را نیز بیرون آورده و زیر سرتان بگذارید.
اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید میدانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است. نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمیتوان در کنترل گرفت، اما سطح بدن را میتوان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است. اکنون میدانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو میرود، اما از طرف دیگر این طور نیست؟
بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است.
سقوط دسته جمعی
ممکن است تعداد زیادی در آسانسور باشند. معمولاً اگر ۲ نفر هم در آسانسور وجود داشته باشد میتوان به سادگی دراز کشید. در صورتی که تعداد بیش از این باشد باید چه کار کرد؟ در این حالت بلافاصله روی زمین بنشینید. در این صورت بدن شما متحمل فشار کمتری هنگام برخورد با زمین میشود. کت، کیف یا هر وسیلهی نرمی هم که همراه دارید را زیر خود بگذارید. سر و گردن خود را محکم با دست بغل کنید و به بقیه هم همین توصیه را داشته باشید. اگر فضا کوچکتر از میزانی بود که بتوان نشست در بهترین حالت بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود.
اگر فضا کوچک بود بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود.
امیدواریم این ترفند هیچ گاه مورد نیاز شما نباشد و زندگی آرام و بی دغدغهای داشته باشید. اگر شما هم تجربهی سقوط یا گیر کردن در آسانسور را دارید آن را در بخش نظرات عنوان کنید.
منبع: مجله سرگرمی ژولیت
انتهای پیام/
اگر سرعت کابین آسانسور به هر دلیلی بیش از سرعت مجاز بشه اون ترمز ایمنی وارد مدار میشه و کابین به توی ریل قفل میشه
دوما اگر آسانسور به هر دلیل خیلی عجیبی بخواد سقوط کنه
مطمئن باشید زنده بیرون نمیایید مگر اینکه از ارتفاع کم سقوط کنید
هر ساختمان دارای آسانسورپس از بازرسی وتائید آن توسط کارشناسان استاندارد،طی نامه ای به شهرداری هاجهت صدور مجوزپایان کاراعلام خواهد شد .چنانچه هر گونه ایرادی در مونتاژ یا قطعات آن مشاهده شود باید آن را مرتفع نمایند در غیر این صورت هیچ گونه تائیدیه ومجوزی از سوی استاندارد صادر نخواهد شد.
امروزه آسانسور هائی که نصب ومورد بهره برداری قرار می گیری امکان سقوط وجود ندارد زیرا از الزامات نصب این دستگاه وجود سیستمی در آن است که بهر دلیل سرعت اسانسور از حد استاندارد افزایش یابد خود بخود قفل واز سقط آن جلو گیری می نماید،مانند کمر بند ایمنی در خودرو عمل می نماد.
از دیگر الزامات ،نصب سیستمی در آسانسور است که صورت قطعی برق ،اسانسور بصورت هوشمند نزدیک ترین طبقه را شناسائی وافراد داخل آسانسور می توانند از آن خرج شوند
اسانسور های نصب شده در فاصله زمانی مشخص بایدتوسط کارشناسان استاندارد بازدید ادواری صورت گیرد .مسئولیت حقوقی در کوتاهی از عدم هماهنگی واطلاع به سازمان استاندارد به عهده نصاب خواهد بود.
نکته مهم در موررد آسانسور های قدیمی که از قبل در ساختمان ها نصب است وممکن است کارائی لازم برای بهره برداری از آن باخطر بالقوه همراه باشد بهتراست ساکنان ساختمان از مدیر ساختمان بخواهند طی نامه ای از سازمان استاندارد یا ادارات کل از آسانسور بازدیدگردد،در صورت وجود ایراد وشکال مکتوب به مدیر ساختمان اعلام خواهد شد.میبایست سریعا" نسبت رفع نقائص اقدام نمایند.تا خطری متوجه ساکنان ساختمان نشود.
یک توصیه:اگر به ساختمان نوساز اثاث کشی میکنید تا قبل از اخذ استاندارد که پلاک اون در کابین نصب میشود از آسانسور استفاده نکنید چون ممکن هنوز سکو و ضربه گیرِ روی اون نصب نشده باشه،چون اجرای سکو به عهده سازنده است و سپس نصاب آسانسور باید ضربه گیرها رو نصب کنه،سازنده ها اصولا اجرای اون رو پشت گوش میندازند،ممکن است آسانسور کار کنه ولی بدون سکو و ضربه گیر باشه
Yjcاینا چیه منتشر میکنی.
قبلا تو شرکت آسانسور منشی بودم،یه بار یکی از سرویسها داخل چاله آسانسور آب پر شده بود سرویس کار آسانسور رو خاموش کرد و به مسئول ساختمون گفت نشتی رو پیدا کنید آبو بکشید هر وقت ته چاله خشک شد تماس بگیرید بیام آسانسورو روشن کنم.
بعد اصلا یه سوال: یه ساختمون ۴ طبقه حدود ۱۲ متر، میشه بفرمایید آسانسوری که از ۱۲ متری سقوط میکنه چاله آب چند متری تهش نیازه؟؟؟ تا حالا تو استخر کم عمق شیرجه زدید؟؟؟؟
کابین یا اتاق آسانسورها ترمز دارند وقتی از حدی سرعتشون بیشتر بشه کلا قفل میشه وکابین رو نگه میداره.
مگر اینکه آسانسور خیلی قدیمی یا فرسوده وخراب باشه
تصوراتم از پرش در اسانسور رفت سمت پرش طول و ارتفاع و پارکور. بله پرش سخته و سختر زمان بندی پرشه ولی منظور اینکه سرو کله رو جمع کنی و درجا بپری مثل حالتی که برای زلزله زیر میز پناه میگیری
کیسه هوا عالیه