به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چیکن استراگانف نوعی غذای روسی است که با مرغ تهیه میشود و روش پخت آن مشابه بیف استراگانف است با این تفاوت که به جای مرغ، از فیله گوساله داخل آن استفاده میشود. استراگانف سرآشپز روسی بوده که برای اولین بار این غذا رو طبخ کرده و به دلیل استفاده از گوشت مرغ به چیکن استراگانف معروف شد. این غذای خوشمزه برای شام مناسب است.
مواد لازم
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
آرد ۳۰ گرم
کره ۳۰ گرم
شیر (به دمای محیط رسیده) ۱ لیوان
خامه صبحانه (به دمای محیط رسیده) نصف پاکت
سیب زمینی ۳-۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، فلفل سفید، پودر سیر به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از پیاز پلوی اردبیلی و املت فرانسوی تا مرغ وحشی خوشمزه و اصیل شمالی + تصاویر
مراحل تهیه چیکن استراگانوف:
۱- سینه مرغ شسته شده رو بی استخوان کنید و با چاقو به صورت نواری و نازک برش بدین (اندازه و شکل برش دادن مرغ سلیقهای هست).
۲- مرغهای خرد شده رو با فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر سیر مخلوط کنید و روی اون سلفون بکشید.
۳- یک الی دو ساعت داخل یخچال قرار بدین.
۴- یک عدد پیاز رو نگینی و ریز خرد کنید و داخل تابه با چند قاشق روغن تفت بدین تا سبک بشه.
۵- دو حبه سیر رنده شده رو به پیازها اضافه کنید (اختیاری) و تفت بدین تا کمی طلایی بشن.
۶- مرغهای خرد شده رو به پیازها اضافه کنید و تفت بدین تا کمی تغییر رنگ بدن. نمک اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه به تفت دادن ادامه بدین تا مرغها کاملا بپزن.
۷- مرغهای پخته شده رو از تابه خارج کنید و قارچ ورقهای خرد شده رو داخل تابه بریزید، حرارت رو بالا ببرید تا رنگ قارچها سیاه نشه! کمی آبلیمو هم به قارچها اضافه کنید تا تغییر رنگ ندن.
۸- قارچها رو تفت بدین تا کاملا آبشون کشیده بشه؛ و بعد مرغهای پخته رو بهش اضافه و مخلوط کنید.
۹- داخل ظرف دیگهای سس غذا رو آماده میکنیم؛ کره و آرد رو داخل تابهای بریزین.
۱۰- روی حرارت قرار بدین؛ تا کره آب بشه و با آرد مخلوط بشه. با حرارت کم به تفت دادن ادامه بدین تا خامی آرد گرفته بشه. شیر رو داخل ظرف دیگهای گرم کنید (یا داخل ماکروفر قرار بدین، نیازی نیست شیر بجوشه فقط گرم بشه کافیه).
۱۱- شیر گرم رو کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و با یک قاشق چوبی یا همزن دستی به خوبی مخلوط کنید تا کل شیر با مواد مخلوط بشه.
۱۲- نمک و فلفل سفید و فلفل قرمز رو به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه.
سس مخصوص استراگانف
نکته: توجه کنید که اضافه کردن یک جای شیر به مخلوط آرد و کره باعث میشه شیر به خوبی با مواد ترکیب نشه و گلولههای آرد داخلش بمونه! اگه به همچین مشکلی برخورد کردین، مایه رو یکبار از صافی ریز عبور بدین تا کاملا صاف و یکدست بشه.
۱۳- مواد رو روی حرارت کم مدام هم بزنید تا غلیظ بشه (دست از هم زدن مدام مواد برندارین، چون در این صورت ته میگیره و یکدست غلیظ نمیشه).
۱۴- وقتی مواد به غلظت رسید، خامه رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با مواد مخلوط و یکدست بشه و بعد از روی حرارت بردارین.
۱۵- سس آماده شده رو به مخلوط مرغ و قارچ اضافه کنید و هم برنید تا مخلوط بشه. در ظرف رو بذارید و حدود ۵ دقیقه زمان بدین تا با حرارت کم با هم بپزن و طعم بگیرن و مرغها هم به خوبی مغز پخت بشن.
۱۶- سیب زمینیها رو پوست بگیرید و با رنده به شکل خلالی نازک خرد کنید و داخل ظرفی روی اون آب سرد بریزین و اجازه بدین یک ساعت بمونه، در طی این زمان چند بار آب اون رو عوض کنید و هر بار سیب زمینیهای خلالی به خوبی بشورید تا نشاسته اونها خارج بشه و موقع سرخ کردن به هم نچسبن و تردتر باشن.
۱۷- بعد سیب زمینیها رو آبکش کنید و روی دستمال پهن کنید تا آبشون کاملا کشیده بشه، با روغن سرخ کنید و در حین سرخ کردن نمک و زردچوبه اضافه کنید.
سیب زمینی مخصوص استراگانف
۱۸- وقتی سیب زمینیها کاملا سرخ شدن و به حالت ترد و چیپسی رسیدن، با یک کفگیر سوراخ دار از داخل روغن جمع کنید و اجازه بدین روغن اضافیشون بره، داخل آبکش بریزین و مابقی خلالها رو هم به همین شیوه سرخ کنید تا آماده بشن.
۱۹- چیکن استراگانف رو داخل ظرفهای سرو تکنفره یا بزرگ بکشین و روی اون چیپس خلالی ترد بریزین و در صورت دلخواه با جعفری تزیین کنید.
این غذا باید به صورت گرم سرو بشه پس سعی کنید یک ربع قبل از سرو غذا سس رو به مواد اضافه کنید. این غذا رو برای مهمانی هاتون میتونین سرو کنید، چون بسیار همه پسند و خوشمزه است. اگه اون رو به عنوان پیش غذا انتخاب کردین، سعی کنید در ظرفهای کوچیک و تکنفره و در حجم کم سرو کنید، چون غذای سنگینی هست.
فوت و فنهای تهیه چیکن استراگانف:
در صورت دلخواه موقع مخلوط کردن مرغهای نواری خام با ادویهها، میتونید یک قاشق سس خردل یا سس مایونز هم بهش اضافه کنید.
مقدار ادویهها رو با ذائقه خودتون تنظیم کنید و به دلخواه کم و زیاد کنید؛ یا هر کدوم رو دوست نداشتید حذف کنید. کم و زیاد کردن مقدار مرغ و قارچ هم سلیقهای هست.
میزان غلظت سس بشامل رو با اضافه کردن شیر میتونید تنظیم کنید.
برای رژیمی کردن غذا، خامه رو حذف کنید؛ در این صورت میتونید چیکن استراگانف رو با سس بشامل یا فقط با شیر آماده کنید.
گاهی افراد در تهیه چیکن استراگانف از عصاره مرغ هم استفاده میکنن در این صورت نمک کمتری به غذا اضافه کنید. چون عصاره مرغ شور هست و در آخر طعم غذا و میزان نمک اون رو بچشین تا مطابق میل تون باشه.
چیکن استراگانف رو میتونید با تنهایی یا به همراه نان یا برنج سرو کنید. همچنین به جای چیپس خلالی میتونید از پاستای پخته استفاده کنید و چیکن استراگانف رو روی پاستای پخته به عنوان سس و طعم دهنده بریزین.
به جای خامه داخل چیکن استراگانف میتونید از سس مایونز استفاده کنید، اما دستور اصلی این غذا با خامه است.
اون ردی که از مرغ داخل تابه میمونه اصلیترین طعم غذا رو تعیین میکنه پس همه مراحل رو داخل همون تابه انجام بدین تا عصاره لذیذ مرغ به به غذا منتقل بشه.
آرد باید الک شده باشه و به خوبی تفت داده بشه تا بوی خامی اون داخل غذا حس نشه حتی اگه آرد اضافه نکنید خامه غلظت خوبی به سس میده.
موقع اضافه کردن مرغ به تابه حرارت متوسط باشه تا مرغها آب نندازن.
منبع: اکالا
انتهای پیام/