به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هر ساله با فرارسیدن فصل تابستان و فصل گرما قطعی مکرر برق بدون اطلاع قبلی موجب مشکلات بسیاری برای شهروندان، کسبه و بازاریان میشود، اینروزها نیز در سراسر کشور و بیشتر نقاط استان کردستان شاهد قطعی برق بودیم که موجبات نارضایتی و ایجاد خسارت به مردم را فراهم کرد.
گر چه برخی از کارشناسان در شبکههای اجتماعی و رسانههای مختلف فرسودگی شبکه توزیع و تولید برق، نصف شدن ذخایر آب سدها، افزایش ۲۰ درصدی مصرف، افزایش دما، گرم شدن هوا و بسیاری از موارد دیگر را عامل اصلی قطعی برق اعلام کرده، اما باید شرکت توزیع نیروی برق با هر شرایطی این وضعیت را پیشبینی و با مدیریت صحیح مانع ضرر و زیانهای مختلفی به مردم شود.
در همین زمینه و در راستای اجرای برنامههای مدیریت بار، شبکه توزیع نیروی برق باید برنامه احتمالی زمانبندی خاموشی در سطح استان را به اطلاع مردم کردستان برساند، امری که رعایت نمیشود و سبب تحمیل زیان میلیونی به مردم شده است.
ماجرا از این قرار است که شنبه شب هفته جاری در برخی از نقاط شهر سنندج قطعی برق اتفاق افتاد و در مرکز پرورش ماهی قانع در نایسر ناحیه منفصل شهری سنندج به دلیل عدم اطلاعرسانی از قبل و بیاطلاعی مالک از این تصمیم زیانبار مسئولان، ماهیها تلف شدند.
نصرالله فتاحی سرپرست این مرکز پرورش ماهی در نایسر سنندج در ارتباط با چرایی تلف شدن تعداد بسیاری از ماهیان مرکزش اظهار داشت: روز شنبه متأسفانه در دو نوبت قطعی برق در ناحیه منفصل شهری نایسر اتفاق افتاد که از همان اوایل شب حدود سه ساعت این قطعی طول کشید.
او افزود: علیرغم تماسهای مکرر با شرکت نیروی برق استان، موفق به ارتباط و اطلاع از زمان وصل شدن برق نشدیم، گر چه موتور برق اضطراری نیز روشن بود، اما جواب گوی زمان قطعی برق طولانی نبود، به همین دلیلی موجب ضرر مالی و تلف شدن ماهیهای مرکزم شد.
سرپرست مرکز پرورش ماهی ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج گفت: در همین شب در پی قطعی برق، ۲ تن و ۷۰۰ کیلوگرم ماهی مرکزم تلف شد که با تلاش فراوان اقوام و آشنایان حدود ۷۰۰ کیلو در همان شب به فروش رفت و برای یک تن و ۸۰۰ تن دیگر ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان ضرر مالی متقبل شدم.
فتاحی با بیان اینکه هیچ اطلاع قبلی جهت قطعی برق صورت نگرفته بود، تصریح کرد: شرکت نیروی برق استان باید با اطلاعرسانی مناسب مکانهایی حساس همچون بیمارستان، پرورش ماهی و یا هر مکان دیگری که به برق نیاز دارند، را از نحوه و ساعات قطعی برق مطلع کند چراکه اکنون به دلیل سهلانگاری دو خانواده و چند افراد تحصیلکرده متقبل ضرر و زیان شده و زحمات یک سالهمان به هدر رفت.
در ارتباط با موضوع قطعی برق و خسارتهای مالی به کسب و کارهای سطح استان، «هیوا لهونیان» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان اظهار داشت: تاکنون از خسارت پرورش ماهی نایسر اطلاعی ندارم، اما به صورت کلی با تمامی مشترکان حساس قرارداد واگذاری انشعاب را داریم و در صورت امکان قطعی برق به هر دلیلی باید مکانهای مورد نظر و حساس برق اضطراری داشته باشند.
او با ذکر این که هر گونه خسارت و ضرر در این راستا به دلیل فراهم نکردن تمهیدات لازم بوده و طبق قانون باید برق اضطراری داشته باشند افزود: اکنون نیز بخشی از خسارتها برابر قانون توسط بیمه و قسمتی نیز توسط شرکت نیروی برق استان پرداخت و تا حد امکان اجازه کمترین آسیب به کسب و کارها را نخواهیم داد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در پاسخ به این سؤال که چرا بدون اطلاعرسانی، برق مردم را قطع میکنید، توضیح داد: بر روی سایت اینترنتی شرکت برق، برنامههای خاموشی اطلاعرسانی خواهد شد، اما در موارد اضطراری در صورت مشکل برای هر یک از نیروگاههای برق که از مدار خارج میشوند، قطعی برق درحد یک دقیقه باید سریعاً خاموش و امکان اطلاعرسانی نیست.
لهونیان با بیان اینکه امیدواریم مردم در این شرایط گرم سال این مشکلات و قطعی برق را مدیریت کنند اظهار داشت: مواردی که قابلیت اطلاعرسانی داشته باشد حتماً انجام خواهد شد، اما مشترکان حساس نیز باید برق اضطراری جایگزین داشته باشند.
از آنجا که این صاحب پرورش ماهی در نایسر سنندج مدعی شده که علت تلف شدن ماهیانشان در چند روز گذشته ناشی از قطعی برق بدون اطلاعرسانی بوده است و از سویی دیگر قطعی ناگهانی روزانه برق سبب گلهمندی و خسارت به شهروندان شده، این وضعیت بیانگر بیتدبیری و سوءمدیریت مسئولان متولی بوده چرا که در سال گذشته نیز بارها شاهد این وضعیت و بینظمی در استان کردستان بودیم.
انتهای پیام/ز