به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازپایگاه تور تگزاس، فلسطین را باید ویترینی از معماری بی نظیر عصر گذشته دانست که مصداق این ادعا به خوبی در بسیاری از بناهای تاریخی آن مشهود است.در فلسطین بیش از ۱۸۰۰ سازه تاریخی قرار دارد که بسیاری از این بناها در اواخر قرن نوزدهم یعنی دوره تسلط عثمانیها سپس اشغالگری انگلیس و رژیم صهیونیستی ساخته شده است.
در این گزارش برآنیم تا به ذکر ۷ نمونه از شاهکارهای معماری تاریخی در فلسطین بپردازیم.
عمارت بارونز (۱۸۷۹)
چند سال پس از ساختن عمارت بارونز یک روزنامه محلی این بنا را هنریترین عمارت شهرتوصیف کرد. سبک سازهای بکار رفته در این عمارت به حدی مطلوب است که به راحتی برای قرنها چشم نوازی میکند. علاوه بر اینها محیط پیرامونی آن نیز با سبک معماری این بنا همخوانی دارد. این خانه تاریخی با ایوان بزرگ و دو طبقه و با کمک تلفیق سبک ایتالیایی با دیگر سبکهای معماری، همچنان توانسته جایگاه خود به عنوان یکی از برجستهترین بناهای تاریخی فلسطین حفظ کند.
با این وجود، عمارت بارونز را باید چیزی بیش از بنای تاریخی در یک تور معماری دانست. این بنا برای بازرگانی به نام پروس هنری و همسرش ساخته شد و بعدها آنتونی ال بوئرز، آن را خریداری کرد. بوورز مهندس ناظر در ساخت پلها و ساختمان بودو همچنین صاحب شرکت نمک و ذغال فلسطین بود. عمارت بارونز به لحاظ سبک معماری و ساخت در نوع خود در فلسطین نادر است.
۴۱۹ ساوث رویال استریت (۱۸۸۹)
در خیابان ۴۱۹ ساوث رویال عمارتی زیبا متعلق به قرن نوزدهم چشم نوازی میکند. این عمارت در ابتدا ساختمانی یک طبقه متعلق به یک پزشک برجسته محلی بود. بعدها یعنی در کمتر از ۹ سال طبقه دوم همراه با ایوانی زیبا به آن افزوده شد.
نمونه چنین سبکی از معماری در بناهایی از جمله عمارت جان و اما هرون قابل مشاهده است. عمارتهای سه طبقهای که در سال ۱۸۹۶ ساخته شدند. هر یک از این عمارتها ماجراهای خاص خود را دارند که فراتر از یک سبک معماری صرف است.
کلیسای ورنون (۱۹۲۱)
کلیسا ورنون چیزی فراتر از مکانی با اهمیت محلی است. این ساختمان که در سال ۱۹۲۱ ساخته شده است. وقتی نمای روبروی این کلیسا را تماشا میکنید، یک برج سه طبقه را شاهد هستید که بدنه اصلی ساختمان را تشکیل میدهد. این کلیسا دارای سقف شیب دار و پنجرههای قوس دار نوک تیز است. کلیسا ورنون تنها نمونهای از معماری گوتیک است که در فلسطین قابل مشاهده است. این کلیسا به لحاظ سبک معماری خاص خود تحسین هر گردشگری را برمیانگیزد.
دادگاه اندرسون (۱۹۱۴)
دادگاه اندرسون را باید یک قطعه زنده از تاریخ دانست. سبک معماری این بنا ترکیبی از آجر و سنگ آهک، نمای برجستهای از ستونهای سر به فلک کشیده است. در هر کجای حوالی دادگاه اندرسون بدون شک یکی از چشمگیرترین ویژگیهای آن قابل مشاهده است و آن هم چیزی نیست جز گنبد بزرگ آن. برای دیدن گنبد شیشهای رنگی و همچنین راه پله مارپیچ آن باید پا به درون این بنای تاریخی گذاشت.
فلسطین مملو از ساختمانهای ساخته شده با سبک کلاسیک معماری است، خانه بیلی-سامرز (۱۹۰۰) و بیمارستان کارکنان راه آهن بین المللی دو نمونه از بهترین بناهای تاریخی این کشور هستند.
۴۱۲ ساوث رویال
خانه مجللی در خیابان ۴۱۲ ساوث رویال قرار دارد که یکی از چندین خانه زیبای این خیابان تاریخی است. سقفهای شیب دار، پنجرههای خاص و آلاچیقهای هشت ضلعی نمونهای نادر از معماری عصر امپراتوری دوم فرانسه را پیش روی بینده قرار میدهد.
این خانه برای ناتانیل رویستر، بازرگان و بانکدار محلی و همسرش آنی ریچاردسون ساخته شد و در ساخت آن بیشتر از سبک خانههایی سلطنتی گالوستون الهام گرفته شده است. این خانه نه تنها از نظر معماری دارای اهمیت است، بلکه بخشی مهمی از تاریخ محلی را نیز در خود جای داده است.
سیکامور ساوث (۱۹۲۹)
در عبور از خیابان سیکامور ساوث خانهای متمایز از بقیه، نظر بیننده را به خود جلب خواهد کرد. خانه دو طبقه با آجرهای قرمز رنگ، طاقهای گرد، سقف کم ارتفاع و بالکنی در طبقه دوم که مشرف به خیابان است. همه اینها در پس یک حصارآهنی قرار دارد.
اولین صاحب این بنا، مهاجری آلمانی به نام سلیمان مایر بود که دومین رئیس شرکت نمک و ذغال فلسطین بود. بعدها این خانه بازسازی شد، به همین دلیل است در نمای اصلی تمام مشخصههای معماری مدیترانهای نمایان است. این خانه یکی از معدود نمونههای معماری در فلسطین است که یک توقف اساسی در تور تاریخی شما در شهر را میطلبد.
موزه فرهنگ تگزاس (۱۹۱۶)
بازدید از موزه فرهنگ شرقی تگزاس در فلسطن بسیار مهم است. قبل از این کار، نباید از نمای بیرونی موزه غافل شد. از نکات اصلی این بنا که به سبک تودور-گوتیک طراحی شده، آجر کاری چند رنگ و استفاده گسترده از سنگ آهک است. این سازه زیبای تاریخی، از سال ۱۹۱۶ برای آموزش دانش آموزان بکار گرفته شد و تا سال ۱۹۷۶ از آن به عنوان دبیرستان استفاده میشد. در این موزه با نمایشگاههایی از آثار و یادگاریهایی از ادوار مختلف تاریخ محلی از جمله ورود راه آهن روبرو خواهید شد.
انتهای پیام/
اصلا تور داره؟
متشکر از شما خواننده گرامی
برای اطلاع از زیبایی های ایران عزیز به صفحه استانها در سایت باشگاه خبرنگاران جوان مراجعه یا از قسمت جستجو استفاده کنید و مطالب مربوط را بخوانید.
متشکر از شما خواننده گرامی
برای اطلاع از زیبایی های ایران عزیز به صفحه استانها در سایت باشگاه خبرنگاران جوان مراجعه یا از قسمت جستجو استفاده کنید و مطالب مربوط را بخوانید.
از قدیم گفتن چراغی که به خونه رواست به مسجد حرامه