به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرامرزی معاون اقتصادی مرکز آمار در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص نرخ تورم نقطه به نقطه تصریح کرد: برای محاسبه نرخ تورم ۴۷۵ قلم کالا از بین حدود ۱۳۰۰ قلام کالا به عنوان کالاهای پرمصرف خانوار انتخاب شده است که دیتاهای آن در مرکز آمار وجود دارد.
او ادامه داد: این ۴۷۵ قلم کالا را به عنوان سبد محاسبه تورم در نظر می گیریم و روش محاسبات تورم کاملا شفاف است.
فرامرزی با اشاره به تورم نقطه به نقطه ۴۷ درصدی در ماه اردیبهشت بیان کرد: بیشترین افزایش نرخ تورم در اردیبهشت ماه مربوط به قند و شکر، مربا و چای و شکلات و کمترین نرخ تورم مربوط به میوه و خشکبار بوده است.
او افزود: قیمت روغن نباتی در طول یک سال گذشته ۲.۵ برابر شده است.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ادامه داد: سه استان مرزی خراسان شمالی، کردستان و کرمانشاه بیشترین تورم استانی در ۱۲ ماه گذشته داشته اند.
این مقام مسئول در خصوص اینکه چرا نرخ تورم اعلامی از سوی مرکز آمار با آنچه که مردم در واقعیت احساس می کنند متفاوت است گفت: مردم تورم و گرانی را هم معنی می دانند این دو با هم تفاوت دارند و تورم به معنی افزایش سطح عمومی قیمت هاست.
او افزود: افزایش قیمت هر کالایی با کالای دیگر فرق دارد و ما نرخ تورم هر کدام از اقلام را جداگانه در سایت مرکز آمار آورده ایم.
فرامرزی گفت: در کل وقتی نوسانات قیمتی بالا باشد، باورپذیری به آمار کاهش می یابد.
او تاکید کرد: مرکز آمار به دور از هر جهت گیری سیاسی ، اعداد و ارقام را به دقت و شفاف محاسبه می کند.
عزیزنژاد کارشناس اقتصادی در خصوص تفاوت گرانی با تورم گفت: همین که مردم نرخ تورمی را که اعلام میشود ،باور نمیکنند یعنی یک مشکلی وجود دارد و باید بررسی شود.
او ادامه داد: اعداد و ارقامی که اعلام میشود، میانگین رشد قیمت اقلام متعددی است و تعدیل شده، ضمن این که تورم اعلامی یک متغیر سیاسی هم هست، اما آنچه مردم سر سفره احساس میکنند، باورپذیری این ارقام را به هر حال دشوار میکند.
این کارشناس اقتصادی از مرکز آمار خواست که به جای محاسبه تورم بر اساس ۴۷۵ قلم کالا که بسیاری از خانوارها بیشترِ آنها را مصرف نمیکنند، تورم همان ۱۰ تا ۱۲ قلم کالای اساسی را که همه خانوارها مصرف میکنند محاسبه و اعلام کند چراکه دراین صورت تورم اعلامی با واقعیت جامعه همخوانی بیشتری دارد.
انتهای پیام/